Nemilosrdni PSŽ u novoj megaoperaciji drma Evropu!

Uzima dvojicu najtalentovanijih za 150. 000. 00 evra! Opet će uzdrmati Evropu kao sa Nejmarom i Mbapeom!

Fudbal 06.01.2019 | 22:00
Nemilosrdni PSŽ u novoj megaoperaciji drma Evropu!
Kada je pre godinu i po dana Pari Sen Žermen srušio sve rekorde i doveo Nejmara i Kilijana Mbape kao dvojicu najskupljih igrača svih vremena, mnogima se zamerio. UEFA, moćni evropski klubovi, dobar deo francuske javnosti, protivnici, navijači širom Evrope... Svi su počeli da mrze Parižane zbog njihove enormne kupovne moći i načina na koji su zaobilazili finansijski fer-plej.

U jednom trenutku je izgledalo da će se UEFA zaista obračunati sa bogatim Arapima na čelu Pari Sen Žermena, ali osim pretnji i spekualcija, konkretnih mera nije bilo.

A sada PSŽ sprema još jednu megaoperaciju kojom će dodatno stati na žulj fudbalskoj Evropi i direktnim konkurentima.

Sveci rade na transferu dvojice najtalentovanijih i najtraženijih mladih fudbalera Evrope – Frenkija deJonga i Matijsa de Lihta iz Ajaksa.

Skoro da nema velikog i bogatog kluba u Evropi koji ne želi De Jonga ili De Lihta. Ili obojicu. Barselona ih juri mesecima, Mančester Junajted i Juventus hoće De Lihta, Mančester Siti i Real Madrid žele De Jonga, ali PSŽ je rešio da još jednom nemilosrdno zgazi konkurenciju kao u slučaju Mbapea.

Još pre nekoliko nedelja je ugledni holandski Telegraf lansirao bombu da je transfer De Jongadogovoren. Oba kluba su to demantovala, ali Telegraf retko kada greši sa ovakvim stavrima. Istina je zapravo da PSŽ želi i De Lihta u paketu. I da je spreman da za paket Ajaksovih dragulja plati 150.000.000 evra!

Parizov sportski direktor i šef transfer operacija Antero Enrike je sinoć boravio u Amsterdamu. U pratnji šefa pravnog tima Pari Sen Žermena, ako i koordinatroa u klubu, poznatog Brazilca Maksvela koji je nekada nosio dres Ajaksa i ima dobre kontakte u Amsterdamu. Oni su sinoć bili na sastanku sa MarkomOvermarsom, sportskim direktorom Ajaksa i menadžerima svojice igrača. U priču je uključena nekolicina menadžerskih aždaja svetskog fudbala poput Mina Rajole (zastupa De Lihta), Pinija Zahavija (ne zna se koga zastupa) i Alija Dursuna (zastupa De Jonga).

Španska Marka trvdi da PSŽ pobeđuje u ovoj trci i da će za tandem suportlantovanih Holanđana narednog leta izdvojiti 150.000.000 evra: 70.000.000 evra za De Jonga i 80.000.000 evra za De Lihta. Mogli su Kopljanici taj novac da uzmu i pojedinačno od drugih klubova, ali nikako u paketu.

Ono što pravi razliku odnosu na druge zainteresovane klubove su i uslovi koje PSŽ nudi igračima, a samim tim i njihovim agentima. De Lihtu nude platu od 11.000.000 evra godišnje koju u drugim klubovima ne bi dobio, dok De Jongu daju oko 8.000.000 evra po sezoni. Niko osim francuskog kluba za sada nije ponudio takve uslove Holanđanima. Dvojici igrača se sviđa ideja i da zajedno nastave karijeru pošto su bliski prijatelji, a Ajaksu se dopada da ih zadrži do leta i da potom realizuje dogovor sa Pari Sen Žermenom.

Kupovinama De Lihta i De Jonga, PSŽ bi zacementirao dve pozicije u timu za narednih nekoliko godina. Kako će to sve uspeti pšto se tiče finansijskog fer-pleja, i dalje je misterija. Ali nema sumnje da će naći načina da zobiđu pravila kao u slučajevima Nejmara i Mbapea.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar