Звезда иде до 500.000 за Борјана!

И неће преко тога. . . ! Црвено-бели спремни да учине голмана једним од најплаћенијих у екипи.

Фудбал 07.01.2019 | 09:15
Звезда иде до 500.000 за Борјана!
Битка за Ненада Крстичића је изгубљена, али руководство црвено-белих покушаће да на Маракани задржиМилана Борјана као једног од стубова тима у претходних годину и по дана.

Преговори око новог уговора јос нису почели, али чим се репрезентативац Канаде врати са одмора биће му достављен предлог новог уговора.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, Црвена звезда је спремна да понуди Борјану плату у висини од 500.000 евра по сзеони на име вишегодишњег уговора. И то је максимум до којег је српски шампион спреман да иде. За више од тога нема финансијске капацитете...

Таква цифра није задовољила Крстичића, али на Маракани верују у позитиван расплет са Борјаном. Он би са новим уговором био један од најплаћенијих  играча у редовима шампиона. Наплаћенији играчи у тиму суКафу са 700.000 евра по сезони и Марин који има 700.000 евра са укљученим бонусима. Боаћи зарађује преко пола милиона евра, а Ебисилио негде око те суме, Чаушић има 420.000 евра.

Борјан би дакле ушао у премијум категорију првотимаца по висини уговора. Момак из Книна тренутно има уговор вредан око 200.000 евра који траје до следећег лета, али има опцију да се аутоматски продужи на још годину дана ако он буде бранио на 66 одсто мечева у сезони. Како ће се то сигурно десити у наставку сезоне, Звезда ће активирати опцију и продужити уговор. Међутим, жели и да сјајног голмана награди повећањем плате иако би у теорији могла да га задржи са постојећим условима у наредних годину и по дана.

Борјан је свакако заслужио драстично повећање плате у Звезди као један од најбољих појединаца тима. Његове одбране су биле међу кључним потезима за пласман у Лигу шампиона, а потом је и у елитном такмичењу имао нека сјајна издања и био голман са највише одбрана у групној фази. Брани на врхунском нивоу већ годину и по дана. Свесни су на Маракани да неће наћи бољу замену од њега и зато су спремни да му понуде вишегодишњу сарадњу вредну пола милиона евра годшње.

Лоптица ће ускоро бити у Борјановом дворишту. Од њега ће зависити даљи наставак сарадње. Он има 31 годину, ово му је последњи или претпоследњи велики уговор у каријери и мора да размишља о егзистенцији с обзиром да до сада није имао неке велике уговоре у претходним клубовима. За њега постоји инетерсовање из Француске, Белгије и са Блиског истока. Тамо би вероватно прошао и боље из финансијског угла, поготово код Арапа. Али у Звезди има шансу да осваја трофеје и игра Европу, као и статус идола међу навијачима.

Кафуова плата од 700.000 јесте нека врста проблема у свлачионици, јер носиоци игре свакако не заслужују да зарађују три пута мање од анемичног Бразилца, већ би ситуација требало да је обрнута. Али Кафу је грешка која се мора платити и какве се дешавају у фудбалу. Можда се летос најмање очекивало од ДушанаЈованчића, а он се показао као пун погодак. Са Кафуом је обрнута ситуација, али је невоља што његов уговор боде очи.

Ипак,  Звезда има оквиран буџет за појачања и нове уговоре и не може више да даје уговоре сличнеКафуовом. Нити ће таквих долазака бити ове зиме на стадиону Рајко Митић. План је да се кадар у другом делу сезоне растерети, али да се носиоци игре задрже. Филип Стојковић је пристао на нови уговор са повећањем плате, Ненад Крстичић није. Са Савићем се разговара, а Борјан је следећи који ће морати да пресече. Да прихвати или одбије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар