Zvezda ide do 500.000 za Borjana!

I neće preko toga. . . ! Crveno-beli spremni da učine golmana jednim od najplaćenijih u ekipi.

Fudbal 07.01.2019 | 09:15
Zvezda ide do 500.000 za Borjana!
Bitka za Nenada Krstičića je izgubljena, ali rukovodstvo crveno-belih pokušaće da na Marakani zadržiMilana Borjana kao jednog od stubova tima u prethodnih godinu i po dana.

Pregovori oko novog ugovora jos nisu počeli, ali čim se reprezentativac Kanade vrati sa odmora biće mu dostavljen predlog novog ugovora.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Crvena zvezda je spremna da ponudi Borjanu platu u visini od 500.000 evra po szeoni na ime višegodišnjeg ugovora. I to je maksimum do kojeg je srpski šampion spreman da ide. Za više od toga nema finansijske kapacitete...

Takva cifra nije zadovoljila Krstičića, ali na Marakani veruju u pozitivan rasplet sa Borjanom. On bi sa novim ugovorom bio jedan od najplaćenijih  igrača u redovima šampiona. Naplaćeniji igrači u timu suKafu sa 700.000 evra po sezoni i Marin koji ima 700.000 evra sa uključenim bonusima. Boaći zarađuje preko pola miliona evra, a Ebisilio negde oko te sume, Čaušić ima 420.000 evra.

Borjan bi dakle ušao u premijum kategoriju prvotimaca po visini ugovora. Momak iz Knina trenutno ima ugovor vredan oko 200.000 evra koji traje do sledećeg leta, ali ima opciju da se automatski produži na još godinu dana ako on bude branio na 66 odsto mečeva u sezoni. Kako će se to sigurno desiti u nastavku sezone, Zvezda će aktivirati opciju i produžiti ugovor. Međutim, želi i da sjajnog golmana nagradi povećanjem plate iako bi u teoriji mogla da ga zadrži sa postojećim uslovima u narednih godinu i po dana.

Borjan je svakako zaslužio drastično povećanje plate u Zvezdi kao jedan od najboljih pojedinaca tima. Njegove odbrane su bile među ključnim potezima za plasman u Ligu šampiona, a potom je i u elitnom takmičenju imao neka sjajna izdanja i bio golman sa najviše odbrana u grupnoj fazi. Brani na vrhunskom nivou već godinu i po dana. Svesni su na Marakani da neće naći bolju zamenu od njega i zato su spremni da mu ponude višegodišnju saradnju vrednu pola miliona evra godšnje.

Loptica će uskoro biti u Borjanovom dvorištu. Od njega će zavisiti dalji nastavak saradnje. On ima 31 godinu, ovo mu je poslednji ili pretposlednji veliki ugovor u karijeri i mora da razmišlja o egzistenciji s obzirom da do sada nije imao neke velike ugovore u prethodnim klubovima. Za njega postoji inetersovanje iz Francuske, Belgije i sa Bliskog istoka. Tamo bi verovatno prošao i bolje iz finansijskog ugla, pogotovo kod Arapa. Ali u Zvezdi ima šansu da osvaja trofeje i igra Evropu, kao i status idola među navijačima.

Kafuova plata od 700.000 jeste neka vrsta problema u svlačionici, jer nosioci igre svakako ne zaslužuju da zarađuju tri puta manje od anemičnog Brazilca, već bi situacija trebalo da je obrnuta. Ali Kafu je greška koja se mora platiti i kakve se dešavaju u fudbalu. Možda se letos najmanje očekivalo od DušanaJovančića, a on se pokazao kao pun pogodak. Sa Kafuom je obrnuta situacija, ali je nevolja što njegov ugovor bode oči.

Ipak,  Zvezda ima okviran budžet za pojačanja i nove ugovore i ne može više da daje ugovore sličneKafuovom. Niti će takvih dolazaka biti ove zime na stadionu Rajko Mitić. Plan je da se kadar u drugom delu sezone rastereti, ali da se nosioci igre zadrže. Filip Stojković je pristao na novi ugovor sa povećanjem plate, Nenad Krstičić nije. Sa Savićem se razgovara, a Borjan je sledeći koji će morati da preseče. Da prihvati ili odbije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar