4 скакаонице: Кобајаши је незаустављив!

Јапанац на корак до победе на турнеји! Јапански ски скакач, Рјоју Кобајаши, победио је на великој скаконици у Инсбруку – трећем такмичењу на турнеји "Четири скакионице".  Рјоју Кобајаши - три од три! Рјоју Кобајаши наставља да бриљира на Новогодишњој турнеји. Побједом је започео и аустријски финиш "Четири скакаонице" у Инзбруку.

Остали спортови 04.01.2019 | 16:45
4 скакаонице: Кобајаши је незаустављив!
Невероватни Јапанац остварио је и трећу победу на исто толико такмичења и налази се на корак од највећег достигнућа у каријери.

Кобајаши је славио скоковима од 136,5 метара и 131, што му је донело укупно поена 267 бодова.

Његов највећи конкурент Маркус Ајзенбихлер потпуно је подбацио и завршио је тек на 15. месту са 223,8 бодова, 50 бодова мање од Јапанца. Такође, ни Давид Кубацки није имао добар дан, па је тако Кобајашију олакшан посао за победу у укупном поретку.

Други у Инсбруку завршио је Штефан Крафт, који је имао укупно 542,2 поена, чак тринаест мање од првогпласираног Кобајашија.

Подијум је комплетирао Андреас Стјернен, док је у првих десет још завршило Штефан Лаје, Јукија Сато, Килијан Пајер, Рихард Фрајтаг, Роман Куделка и Тими Зајц.

Кобајаши има укупно 815,9 бодова, чак 46 више од другопласираног Маркуса Ајзенбихлера.

Кобајаши ће тако имати шансу да слави на све четири скакаонице и тако постане трећи скакач у историји коме је тако нешто пошло за руком.

Пре њега то су успели да ураде Свен Ханавалд у сезони 2001/2002 и Камил Стох прошле године.

Камил Штох је бриљирао прошле године на чувеној "Новогодишњој турнеји". Пољак је био побједник све четири скакаонице и тако постао први још од Свена Ханавалда и сезоне 2001/2002 коме то пошло за руком.

Ове године у Њемачкој и Аустрији бриљира млади 22-годишњи Јапанац Рјоју Кобајаши. Почео је да скаче 2016. и до почетка актуелне сезоне није имао ниједну појбеду, а ове их је већ скупио седам - посљедње три везане на "Четири скакаонице".

Послије Оберздорфа и Гармиша, сјајно је летио и у Инзбруку, гдје је иза себе оставио Штефана Крафта из Аустрије и Андреаса Стјернена из Норвешке.

Највише је разочарао Маркус Ајзенбихлер. Немац је на прве двије скакаонице био други, али је данас дао даха Кобајашију освајањем тек 13. мјеста.

Јапанац је побиједио скоковима од 136,5 метара и 131, што му је донијело укупно 267 бодова, а у укупном поретку има 815,9 бодова - чак 46 више од другопласираног Маркуса Ајзенбихлера. 

Једини Јапанац који је успио да побиједи на "Новогодишњој турнеји" био је Казујоши Фунаки у сезони 1997/1998. Фунаки је тада такође побиједио на три везане скакаонице, али га је за "магичне четири" спријечио Ханавалд.

Наредне сезоне је Нориаки Касаи био најбољи у Инзбурку, а двије године касније побједу је однио у Гармишу. Од сезоне 2000/2001 Јапанци су чекали на тријумф, а онда се појавио Кобајаши...

Наредно такмичење на програму је у 5. и 6. јануара у Бишефсхофен.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар