Скалп за скалпом: Шта то ради клинка у Окленду?!

Анонимна, Бјанка Ванеса Андрееску, у два дана направила два изненађења на турниру на Новом Зеланду.

Тенис 04.01.2019 | 16:30
Скалп за скалпом: Шта то ради клинка у Окленду?!
Канадска тенисерка, Бјанка Ванеса Андрееску, направила је подвиг на турниру у Окленду. И то дупли, јер је 152. тенисерка света у два дана победила трећу, а затим и шесту играчицу са WТА листе.

Андрееску, која има 18 година, најпре је шокирала Каролину Вознијацки, првог фаворита за титулу - 6:4, 6:4, а онда је узела "скалп" и Венус Вилијамс (6:7, 6:1, 6:3).

Играчица рођена 2000. године, тако је на првом WТА турниру у каријери, скренула пажњу јавности и одмах изборила полуфинале.

"Мој сан се остварио. Желела сам само да играм против топ играчица на великом турниру, пред много људи, а и победила сам. Не знам шта да кажем. Само сам се борила до краја, нисам хтела да журим и упалило је", поручила је после тријумфа над Вознијацки.

Исти рецепт применила је и против Венус Вилијамс, а упркос изгубљеном првом сету у тај-брејку, није поклекла, већ успела да направи преокрет.

Андрееску наставља да сања будна.

У полуфиналу ће одмерити снаге са Су-Веи Хсие, тренутно 28. играчицом света.

Успех је већи ако се зна да је до сада играла искључиво ИТФ турнире, а до главног жреба у Окленду стигла је кроз квалификације и то тако што је у одлучујућем дуелу победила првог носиоца.

Турнир у Окленду игра се за наградни фонд од 250.000 долара.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар