Skalp za skalpom: Šta to radi klinka u Oklendu?!

Anonimna, Bjanka Vanesa Andreesku, u dva dana napravila dva iznenađenja na turniru na Novom Zelandu.

Tenis 04.01.2019 | 16:30
Skalp za skalpom: Šta to radi klinka u Oklendu?!
Kanadska teniserka, Bjanka Vanesa Andreesku, napravila je podvig na turniru u Oklendu. I to dupli, jer je 152. teniserka sveta u dva dana pobedila treću, a zatim i šestu igračicu sa WTA liste.

Andreesku, koja ima 18 godina, najpre je šokirala Karolinu Voznijacki, prvog favorita za titulu - 6:4, 6:4, a onda je uzela "skalp" i Venus Vilijams (6:7, 6:1, 6:3).

Igračica rođena 2000. godine, tako je na prvom WTA turniru u karijeri, skrenula pažnju javnosti i odmah izborila polufinale.

"Moj san se ostvario. Želela sam samo da igram protiv top igračica na velikom turniru, pred mnogo ljudi, a i pobedila sam. Ne znam šta da kažem. Samo sam se borila do kraja, nisam htela da žurim i upalilo je", poručila je posle trijumfa nad Voznijacki.

Isti recept primenila je i protiv Venus Vilijams, a uprkos izgubljenom prvom setu u taj-brejku, nije poklekla, već uspela da napravi preokret.

Andreesku nastavlja da sanja budna.

U polufinalu će odmeriti snage sa Su-Vei Hsie, trenutno 28. igračicom sveta.

Uspeh je veći ako se zna da je do sada igrala isključivo ITF turnire, a do glavnog žreba u Oklendu stigla je kroz kvalifikacije i to tako što je u odlučujućem duelu pobedila prvog nosioca.

Turnir u Oklendu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar