"У Премијер лиги је свака утакмица финале!"

Пеп Гвардиола свестан да је његова екипа "спасила" сезону после победе над Ливерпулом.

Фудбал 04.01.2019 | 18:15
"У Премијер лиги је свака утакмица финале!"
Ливерпул је у четвртак имао прилику да можда чак и реши шампионску трку у Премијер лиги. Да је победио главног конкурента Манчестер сити, направио би десет бодова предности и био врло близу успеху који се скоро три деценије чека на Енфилду.

Ипак, "грађани" су успели да одрже неизвесност. Манчестер сити је победио 2:1 и приближио се црвенима на четири бода. Био је то први пораз Ливерпула ове сезоне у Премијер лиги.

Пеп Гвардиола је био одушевљен, али и исцрпљен након тријумфа.

"Знали смо да ћемо ако победимо бити у трци за титулу у Премијер лиги, а да ће бити све готово ако изгубимо. Не сећам се овако тешке лиге. Има толико великих екипа које се боре за титулу. Близу смо, свака утакмица је финале", рекао је Пеп Гвардиола, пренели су британски медији.

Сити је повео голом Серхија Агуера, изједначио је Роберто Фирмино, а победу шампиону донео је Леруа Сане.

"Они су лидери, имају четири бода више, али смо смањили заостатак. Поштујем оно што ради Тотенхем, у последњих неколико утакмица Манчестер јунајтед се вратио и наравно ту су Челси и Арсенал са новим тренерима. Јирген Клоп се неће сложити, али ово је за Премијер лигу добар резултат", навео је Гвардиола.

Гвардиола је посебно похвалио везног играча Бернарда Силву, који је асистирао код првог гола, али је и претрчао највише на терену - 12,93 километара. Манчестер сити саопштио је да ниједан играч у Премијер лиги ове сезоне није толико претрчао.

"Све је урадио. Он је најнижи али је показао да не мораш да будеш највиши и најснажнији да би играо фудбал. Он је невероватан. Дуго нисам видео да је неко тако одиграо. Био је чист и лукав, било му је добро и против Вирџила ван Дајка. Победили смо невероватан тим. Били смо изванредни од првог минута. Срећни смо што смо смањили заостатак, све је отворено", рекао је Гвардиола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар