"U Premijer ligi je svaka utakmica finale!"

Pep Gvardiola svestan da je njegova ekipa "spasila" sezonu posle pobede nad Liverpulom.

Fudbal 04.01.2019 | 18:15
"U Premijer ligi je svaka utakmica finale!"
Liverpul je u četvrtak imao priliku da možda čak i reši šampionsku trku u Premijer ligi. Da je pobedio glavnog konkurenta Mančester siti, napravio bi deset bodova prednosti i bio vrlo blizu uspehu koji se skoro tri decenije čeka na Enfildu.

Ipak, "građani" su uspeli da održe neizvesnost. Mančester siti je pobedio 2:1 i približio se crvenima na četiri boda. Bio je to prvi poraz Liverpula ove sezone u Premijer ligi.

Pep Gvardiola je bio oduševljen, ali i iscrpljen nakon trijumfa.

"Znali smo da ćemo ako pobedimo biti u trci za titulu u Premijer ligi, a da će biti sve gotovo ako izgubimo. Ne sećam se ovako teške lige. Ima toliko velikih ekipa koje se bore za titulu. Blizu smo, svaka utakmica je finale", rekao je Pep Gvardiola, preneli su britanski mediji.

Siti je poveo golom Serhija Aguera, izjednačio je Roberto Firmino, a pobedu šampionu doneo je Lerua Sane.

"Oni su lideri, imaju četiri boda više, ali smo smanjili zaostatak. Poštujem ono što radi Totenhem, u poslednjih nekoliko utakmica Mančester junajted se vratio i naravno tu su Čelsi i Arsenal sa novim trenerima. Jirgen Klop se neće složiti, ali ovo je za Premijer ligu dobar rezultat", naveo je Gvardiola.

Gvardiola je posebno pohvalio veznog igrača Bernarda Silvu, koji je asistirao kod prvog gola, ali je i pretrčao najviše na terenu - 12,93 kilometara. Mančester siti saopštio je da nijedan igrač u Premijer ligi ove sezone nije toliko pretrčao.

"Sve je uradio. On je najniži ali je pokazao da ne moraš da budeš najviši i najsnažniji da bi igrao fudbal. On je neverovatan. Dugo nisam video da je neko tako odigrao. Bio je čist i lukav, bilo mu je dobro i protiv Virdžila van Dajka. Pobedili smo neverovatan tim. Bili smo izvanredni od prvog minuta. Srećni smo što smo smanjili zaostatak, sve je otvoreno", rekao je Gvardiola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar