Парафирано: Вељко Пауновић остаје на клупи Чикага!

Пауновић продужио уговор са Чикагом! Српски фудбалски тренер Вељко Пауновић продужио је уговор са Чикаго Фајером до 2020. године, објавио је клуб из САД.  

Фудбал 04.01.2019 | 17:15
Парафирано: Вељко Пауновић остаје на клупи Чикага!
Пауновић ће кренути четврту сезону у Чикагу, а на крају нове сарадње имаће опцију за још једну сезону.

"Осећам се узбуђено што настављам овај пројекат, исто као првог дана када сам дошао. Захвалан сам на новој шанси и потпуно сам посвећен да на најбољи начин представљам град и клуб. Спремите се за подигнемо трофеј ове сезоне", изјавио је Пауновић за клупски сајт.

За три године Пауновић је имао 31 победу, 46 ремија и 25 пораза, а прошле сезоне није успео да одведе Чикаго у плеј-оф МЛС лиге.

Пре доласка у САД, Пауновић је са омладинском репрезентацијом Србије постао првак света на Мундијалиту на Новом Зеланду.

Чикаго Фајр није успео ове сезоне да обезбеди пласман у плеј-оф МЛС, али упркос томе челници клуба потписали су са Вељком Пауновићем нови уговор.

Српски тренер потписао је продужетак сарадње на две године, уз могућност останка још годину дана.

"Одушевљен сам пројектом овом клуба од првог дана пре три године када сам постао део фудбалске породице Чикаго Фајра и веома сам захвалан за нову прилику коју сам добио", изјавио је Пауновић.

Он је посебну захвалност изразио навијачима због подршке и оданости, али и челницима тима који су указали поверење „и у добрим и у лошим временима“.

"Све је у уверењу, поверењу и јединству. Спремите се да подигнете трофеј ове сезоне", навео је Пауновић, који је од доласка остварио скор од 31 победе, 46 ремија и 25 пораза.

Вељко Пауновић је екипу Чикага преузео 2015. године, након што је са омладинском селекцијом Србије освојио титулу првака света на Новом Зеланду.

"Верујемо да су темељи и стандарди које смо поставили прави пут којим треба да идемо, а за успешне резултате кључан је континуитет. Ми смо због тога задржали Пауна којег видимо као вођу пројекта", нагласио је челник Фајра Нелсон Родригез.

Нова сезона у МЛС стартује почетком марта.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар