Приштина угрожава стабилност и мир

Премијер Србије Ана Брнабић истакла је да Приштина угрожава регионалну стабилност, увођењем такса, стварањем такозване војске Косова и изјавама о брисању границе са Албанијом, чиме је уназадила дијалог са Београдом.

Србија 04.01.2019 | 11:59
Приштина угрожава стабилност и мир
– Очигледно су границе на столу и сада имамо да за неке /самопроглашено Косово и Албанију/ могу да буду, а за Републику Српску не могу – рекла је Брнабићева.

Она је додала да је једини разлог што је данас стабилна ситуација у региону то што се Србија понашала одговорно.


Брнабићева је за Телевизију “Пинк” рекла да као највећу пријетњу види “политичку одлуку” која се тиче брисања границе између /самопроглашеног/ Косова и Албаније која очигледно води ка стварању “велике Албаније”. 

– Што се тиче тог брисања граница, чини ми се да ће они покушати да се извуку на иницијативу коју је управо председник Србије Александар Вучић ставио на сто, а то је да имамо једну царинску унију, да имамо повезани Балкан због економског раста, развоја, мира, стабилности, другачијег просперитета – рекла је она.

Брнабићева је изразила наду да ће доћи до компромисног рјешења у дијалогу Београда и Приштине, те указала да премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај покушава да представи ову ситуацију као сукоб Русије против Америке, што она апсолутно није.

Она је подсјетила да је Приштина, уз таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ проширила и на робу страних инвеститора у Србији, међу којима је на првом месту “Кока-Кола”.

Брнабићева је додала да са нестрпљењем очекује реакцију САД, те напоменула да ће у јануару путовати у САД и посјетити сједиште “Кока-Коле”.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дамир

04.01.2019 11:01

Угрозавате ви насу слободу господјо господине нас незанима ни срнпбија ни косово вец наса дрзава босна и херцеговина ви сте убијали у насој дрзави и зато одмакните се а ове сто их наговарате да мисле да рс и србија имају неку заједницу само по злоцинима ми сутимо али кад вам узвратимо бити це вас као у хрватској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момир

04.01.2019 12:29

Као прво.Свако нормалан зна да се РС немозе одвојити мирним путем. Као друго. Сви смо свесни да је РС подељена на два дела. Брцко дистрикт. Босњака су вецина у том граду. Дали ико нормалан мозе и помислити да би они ладно пристали на одцепљење.Нормално да не. Докле висе глупих прица.

Name

Пендула

04.01.2019 11:02

Момак је у праву Република Српска је дио Србије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.01.2019 14:18

Типицан представник српског рода...

Name

Јеца

04.01.2019 11:15

Ма не бој те се,нити има ко,нити ико оце да ратује,а ови сто прицају о рату,искуства говоре,први бјезе!

ОДГОВОРИТЕ