Priština ugrožava stabilnost i mir

Premijer Srbije Ana Brnabić istakla je da Priština ugrožava regionalnu stabilnost, uvođenjem taksa, stvaranjem takozvane vojske Kosova i izjavama o brisanju granice sa Albanijom, čime je unazadila dijalog sa Beogradom.

Srbija 04.01.2019 | 11:59
Priština ugrožava stabilnost i mir
– Očigledno su granice na stolu i sada imamo da za neke /samoproglašeno Kosovo i Albaniju/ mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu – rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je jedini razlog što je danas stabilna situacija u regionu to što se Srbija ponašala odgovorno.


Brnabićeva je za Televiziju “Pink” rekla da kao najveću prijetnju vidi “političku odluku” koja se tiče brisanja granice između /samoproglašenog/ Kosova i Albanije koja očigledno vodi ka stvaranju “velike Albanije”. 

– Što se tiče tog brisanja granica, čini mi se da će oni pokušati da se izvuku na inicijativu koju je upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić stavio na sto, a to je da imamo jednu carinsku uniju, da imamo povezani Balkan zbog ekonomskog rasta, razvoja, mira, stabilnosti, drugačijeg prosperiteta – rekla je ona.

Brnabićeva je izrazila nadu da će doći do kompromisnog rješenja u dijalogu Beograda i Prištine, te ukazala da premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj pokušava da predstavi ovu situaciju kao sukob Rusije protiv Amerike, što ona apsolutno nije.

Ona je podsjetila da je Priština, uz takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH proširila i na robu stranih investitora u Srbiji, među kojima je na prvom mestu “Koka-Kola”.

Brnabićeva je dodala da sa nestrpljenjem očekuje reakciju SAD, te napomenula da će u januaru putovati u SAD i posjetiti sjedište “Koka-Kole”.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Damir

04.01.2019 11:01

Ugrozavate vi nasu slobodu gospodjo gospodine nas nezanima ni srnpbija ni kosovo vec nasa drzava bosna i hercegovina vi ste ubijali u nasoj drzavi i zato odmaknite se a ove sto ih nagovarate da misle da rs i srbija imaju neku zajednicu samo po zlocinima mi sutimo ali kad vam uzvratimo biti ce vas kao u hrvatskoj

ODGOVORITE
Name

Momir

04.01.2019 12:29

Kao prvo.Svako normalan zna da se RS nemoze odvojiti mirnim putem. Kao drugo. Svi smo svesni da je RS podeljena na dva dela. Brcko distrikt. Bosnjaka su vecina u tom gradu. Dali iko normalan moze i pomisliti da bi oni ladno pristali na odcepljenje.Normalno da ne. Dokle vise glupih prica.

Name

Pendula

04.01.2019 11:02

Momak je u pravu Republika Srpska je dio Srbije .

ODGOVORITE
Name

Re

04.01.2019 14:18

Tipican predstavnik srpskog roda...

Name

Jeca

04.01.2019 11:15

Ma ne boj te se,niti ima ko,niti iko oce da ratuje,a ovi sto pricaju o ratu,iskustva govore,prvi bjeze!

ODGOVORITE