Запалило се 3500 Нисан возила

У океану се запалио теретни брод с 3500 Ниссанових аута, нестало пет чланова посаде.  Запаљени брод Синцеритy Аце, изграђен 2009. године.

Свијет 04.01.2019 | 07:54
Запалило се 3500 Нисан возила
Големи теретни брод с 3500 нових аутомобила марке Ниссан тренутно плута у Тихом океану након што је посада евакуирана с брода због катастрофалног пожара који га је захватио на Стару годину.

Брод је путовао из Јапана за Хаваје, јављају агенције. До несреће је дошло око 2000 миља, односно 3200 километара сјеверозападно од Хаваја.

Запаљени брод Синцеритy Аце, изграђен 2009., у власништву је јапанске компаније Схоеи Кисен Каисха, а плови под панамском заставом. Портпарол фирме јавио је да брод још гори.



16 чланова посаде спашено, пет нестало, претпоставља се да су мртви

Шеснаест чланова посаде спашено је кад су трговачки бродови који су се нашли у близини одговорили на позив у помоћ. Петеро чланова посаде нестало је, а четверо од њих петеро посљедњи је пут виђено како плута, без одговора спасиоцима, усред валова високих до пет метара. Импровизована екипа за спашавање није их успјела спасити. 





Пети није пронађен, а америчка Обална стража која је у међувремену дошла у помоћ морала је обуставити спашавање у сриједу навечер. Брод је тренутно изван домета хеликоптера, а брод је у међувремену отплутао толико далеко да најближем броду треба неколико дана да дође до њега.

Међутим, Даилy Маил јавља како спасиоци претпостављају да су петорица несталих морнара мртви. Портал Тхе Дриве пише како су петорица морнара нестали након што су упали у невоље са својим чамцем за спашавање.



Страница весселтрацкер.цом објавила је анимацију кретања петеро трговачких бродова који су дошли у помоћ запаљеном теретњаку.

- Захвални смо за асистенцију коју су нам пружиле посаде трговачких бродова тијеком овог догађаја, чиме је значајно скраћено вријеме потребно за одговор. Њихова брза акција омогућила је спашавање 16 чланова посаде који би иначе још били у води, а они нам настављају помагати - рекао је поручник Обалне страже Дуане Зита (Зитта) за агенције. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар