Zapalilo se 3500 Nisan vozila

U okeanu se zapalio teretni brod s 3500 Nissanovih auta, nestalo pet članova posade.  Zapaljeni brod Sincerity Ace, izgrađen 2009. godine.

Svijet 04.01.2019 | 07:54
Zapalilo se 3500 Nisan vozila
Golemi teretni brod s 3500 novih automobila marke Nissan trenutno pluta u Tihom okeanu nakon što je posada evakuirana s broda zbog katastrofalnog požara koji ga je zahvatio na Staru godinu.

Brod je putovao iz Japana za Havaje, javljaju agencije. Do nesreće je došlo oko 2000 milja, odnosno 3200 kilometara sjeverozapadno od Havaja.

Zapaljeni brod Sincerity Ace, izgrađen 2009., u vlasništvu je japanske kompanije Shoei Kisen Kaisha, a plovi pod panamskom zastavom. Portparol firme javio je da brod još gori.16 članova posade spašeno, pet nestalo, pretpostavlja se da su mrtvi

Šesnaest članova posade spašeno je kad su trgovački brodovi koji su se našli u blizini odgovorili na poziv u pomoć. Petero članova posade nestalo je, a četvero od njih petero posljednji je put viđeno kako pluta, bez odgovora spasiocima, usred valova visokih do pet metara. Improvizovana ekipa za spašavanje nije ih uspjela spasiti. 

Peti nije pronađen, a američka Obalna straža koja je u međuvremenu došla u pomoć morala je obustaviti spašavanje u srijedu navečer. Brod je trenutno izvan dometa helikoptera, a brod je u međuvremenu otplutao toliko daleko da najbližem brodu treba nekoliko dana da dođe do njega.

Međutim, Daily Mail javlja kako spasioci pretpostavljaju da su petorica nestalih mornara mrtvi. Portal The Drive piše kako su petorica mornara nestali nakon što su upali u nevolje sa svojim čamcem za spašavanje.Stranica vesseltracker.com objavila je animaciju kretanja petero trgovačkih brodova koji su došli u pomoć zapaljenom teretnjaku.

- Zahvalni smo za asistenciju koju su nam pružile posade trgovačkih brodova tijekom ovog događaja, čime je značajno skraćeno vrijeme potrebno za odgovor. Njihova brza akcija omogućila je spašavanje 16 članova posade koji bi inače još bili u vodi, a oni nam nastavljaju pomagati - rekao je poručnik Obalne straže Duane Zita (Zitta) za agencije. 

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar