Краљеви позајмица су са Стамфорд Бриџа!

41 играч и 225. 000. 000 евра!!! Лондонски Плавци опет померају границе у пословању!

Фудбал 05.01.2019 | 23:30
Краљеви позајмица су са Стамфорд Бриџа!
Фудбалски клуб Челси годинама уназад је познат по томе што шаље на позајмице велики број фудбалера. Тај тренд наставља се и у овом зимском прелазном року и чини се да Плавци са Стамфорд Бриџа настављају да померају границе у тој категорији.

Наиме, са најновијом „акцијом“ куповине Кристијана Пулишића, па остављањем на позајмици у Борусији Дортмунд до краја сезоне, Челси је дошао до бројке од 41 фудбалера које има под уговором, али у су у некој другој екипи. Да све буде још интересантније, тренутна укупна вредност ових играча је око 225.000.000 евра!

А, онако у шали, може да се констатује да вероватно ни сами не знају које све играче и где су слали на позајмице. Наравно, нису сви играчи на позајмицама из истог разлика. Занимљиво, на том списку је и Данило Пантић који је већ друру сезону заредом у Партизану у својству Челсијевог фудбалера.

Има међу тим играчима и оних који су веома талентовани, али у овом тренутку немају простора да играју за Плавце, а важно им је да стекну искуство. Ту су, међутим, и фудбалери са коијма Челси има уговор, али не рачуна на њих и једноставно не зна шта да радио сим раскида сарадње.

Издвојићемо још неке. Бразилац Натан је дошао у лето 2015. године из Атлетико Параненсеа, али је ишао на каљења у Витесе, Амијен, Белененсеш и Атлетико Минеиро. Овај момак још није дебитовао за први тим Плаваца.

Он је још и мање-више непознато име. А шта ћемо са Тјемуеом Бакајоком који је за озбиљан новац дошао у Челси из Монака у лето 2017. године. Није се изборио за место у стартној постави, па су га Плавци позајмили Милану после само једне сезоне. На том списку је и хрватски интернационалац Марио Пашалић, некада велика нада сплитског Хајдука. Тек је његов списак клубова којима га је Челси позајмљивао дугачак. Редом је ишао у Елче, Монако, Милан, Спартак Москву, а сада је у Аталанти.

Од Челсијевих играча у Италији је тренутно, рецимо, и Ола Аина и то у дресу Торина, а претходно је био на позајмици у Хал Ситију. А кад смо код Италије, тренд би могао већ ове зиме да настави Алваро Мората јер се помиње могућност да га Челси позајми, погађате – Милану. Такође и Сеск Фабрегас се помињао у истом контексту претходних дана.

Идемо даље. Навијачи на Стамфорд Бриџу очекивали су доста и од белгијског нападаћа Мишија Бачуаија, али баш и нису дочекали “брдо” голова. И зато не чуди што је он отишао на позајмицу, а тренутно је у Валенсији. Ништа боље није прошао ни штопер Курт Зума који је два пута био првак Енглеске са Плавцима, али сада тражи фудбалску срећу на позајмици у Евертону.

Ипак, Челси ће вероватно ускоро морати да престане са оваквом праксом, јер јер УЕФА најавила увођење ограничења броја фудбалера који су на позајмицама у другим клубовима.

Голмани:

Нејтан Бакстер (Јеовил), Едуардо (Витесе), Џамал Блекмен (Лидс), Бредли Колинс (Бартон), Џарад Томпсон (Воренпоинт Таун)

Одбрана:

Рахман Баба (Шалке), Џејк Кларк Салтер (Витесе), Мајкл Хектор (Шефилд Венздеј), Томас Калас (Бристол Сити), Тод Кејн (Хал), Мет Мијазга (Нант), Курт Зума (Евертон), Кенет Омеруо (Легањес), Тревор Чалобах (Ипсвич), Дижон Стерлинг (Ковентри), Рис Џејмс (Виган), Џеј да Силва (Бристол Сити), Ола Аина (Торино), Фикајо Томори (Дерби), Фанкати Дабо (Спарта Ротердам).

Средина терена:

Кристијан Пулишић (Дортмунд), Луис Бејкер (Лидс), Беканти Ангбан (Мец), Кенеди (Њукасл), Натан (Атлетико Минеиро), Жосимар Кинтеро (Љеида), Данило Пантић (Партизан), Марио Пашалић (Аталанта), Рубен Самут (Фалкирк), Чарли Колкет (Шрузбери), Џејкоб Медокс (Челтенам), Кејси Палмер (Блекбурн), Кајл Скот (Телстар), Мејсон Маунт (Дерби), Тјемуе Бакајоко (Милан), Чарли Мусонда (Витессе), Килијан Азар (Бриж).

Напад:

Жоао Родригез (Тенерифе), Миши Бачуај (Валенсија), Ике Угбо (Сканторп), Изи Браун (Лидс), Тами Абрахам (Астон Вила).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар