Kraljevi pozajmica su sa Stamford Bridža!

41 igrač i 225. 000. 000 evra!!! Londonski Plavci opet pomeraju granice u poslovanju!

Fudbal 05.01.2019 | 23:30
Kraljevi pozajmica su sa Stamford Bridža!
Fudbalski klub Čelsi godinama unazad je poznat po tome što šalje na pozajmice veliki broj fudbalera. Taj trend nastavlja se i u ovom zimskom prelaznom roku i čini se da Plavci sa Stamford Bridža nastavljaju da pomeraju granice u toj kategoriji.

Naime, sa najnovijom „akcijom“ kupovine Kristijana Pulišića, pa ostavljanjem na pozajmici u Borusiji Dortmund do kraja sezone, Čelsi je došao do brojke od 41 fudbalera koje ima pod ugovorom, ali u su u nekoj drugoj ekipi. Da sve bude još interesantnije, trenutna ukupna vrednost ovih igrača je oko 225.000.000 evra!

A, onako u šali, može da se konstatuje da verovatno ni sami ne znaju koje sve igrače i gde su slali na pozajmice. Naravno, nisu svi igrači na pozajmicama iz istog razlika. Zanimljivo, na tom spisku je i Danilo Pantić koji je već druru sezonu zaredom u Partizanu u svojstvu Čelsijevog fudbalera.

Ima među tim igračima i onih koji su veoma talentovani, ali u ovom trenutku nemaju prostora da igraju za Plavce, a važno im je da steknu iskustvo. Tu su, međutim, i fudbaleri sa koijma Čelsi ima ugovor, ali ne računa na njih i jednostavno ne zna šta da radio sim raskida saradnje.

Izdvojićemo još neke. Brazilac Natan je došao u leto 2015. godine iz Atletiko Paranensea, ali je išao na kaljenja u Vitese, Amijen, Belenenseš i Atletiko Mineiro. Ovaj momak još nije debitovao za prvi tim Plavaca.

On je još i manje-više nepoznato ime. A šta ćemo sa Tjemueom Bakajokom koji je za ozbiljan novac došao u Čelsi iz Monaka u leto 2017. godine. Nije se izborio za mesto u startnoj postavi, pa su ga Plavci pozajmili Milanu posle samo jedne sezone. Na tom spisku je i hrvatski internacionalac Mario Pašalić, nekada velika nada splitskog Hajduka. Tek je njegov spisak klubova kojima ga je Čelsi pozajmljivao dugačak. Redom je išao u Elče, Monako, Milan, Spartak Moskvu, a sada je u Atalanti.

Od Čelsijevih igrača u Italiji je trenutno, recimo, i Ola Aina i to u dresu Torina, a prethodno je bio na pozajmici u Hal Sitiju. A kad smo kod Italije, trend bi mogao već ove zime da nastavi Alvaro Morata jer se pominje mogućnost da ga Čelsi pozajmi, pogađate – Milanu. Takođe i Sesk Fabregas se pominjao u istom kontekstu prethodnih dana.

Idemo dalje. Navijači na Stamford Bridžu očekivali su dosta i od belgijskog napadaća Mišija Bačuaija, ali baš i nisu dočekali “brdo” golova. I zato ne čudi što je on otišao na pozajmicu, a trenutno je u Valensiji. Ništa bolje nije prošao ni štoper Kurt Zuma koji je dva puta bio prvak Engleske sa Plavcima, ali sada traži fudbalsku sreću na pozajmici u Evertonu.

Ipak, Čelsi će verovatno uskoro morati da prestane sa ovakvom praksom, jer jer UEFA najavila uvođenje ograničenja broja fudbalera koji su na pozajmicama u drugim klubovima.

Golmani:

Nejtan Bakster (Jeovil), Eduardo (Vitese), Džamal Blekmen (Lids), Bredli Kolins (Barton), Džarad Tompson (Vorenpoint Taun)

Odbrana:

Rahman Baba (Šalke), Džejk Klark Salter (Vitese), Majkl Hektor (Šefild Venzdej), Tomas Kalas (Bristol Siti), Tod Kejn (Hal), Met Mijazga (Nant), Kurt Zuma (Everton), Kenet Omeruo (Leganjes), Trevor Čalobah (Ipsvič), Dižon Sterling (Koventri), Ris Džejms (Vigan), Džej da Silva (Bristol Siti), Ola Aina (Torino), Fikajo Tomori (Derbi), Fankati Dabo (Sparta Roterdam).

Sredina terena:

Kristijan Pulišić (Dortmund), Luis Bejker (Lids), Bekanti Angban (Mec), Kenedi (Njukasl), Natan (Atletiko Mineiro), Žosimar Kintero (Ljeida), Danilo Pantić (Partizan), Mario Pašalić (Atalanta), Ruben Samut (Falkirk), Čarli Kolket (Šruzberi), Džejkob Medoks (Čeltenam), Kejsi Palmer (Blekburn), Kajl Skot (Telstar), Mejson Maunt (Derbi), Tjemue Bakajoko (Milan), Čarli Musonda (Vitesse), Kilijan Azar (Briž).

Napad:

Žoao Rodrigez (Tenerife), Miši Bačuaj (Valensija), Ike Ugbo (Skantorp), Izi Braun (Lids), Tami Abraham (Aston Vila).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar