Видео-надзор за безбједнији град

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић најавио је вечерас да ће бити реализован пројекат видео-надзора за безбједнији град, што подржавају одборници свих политичких партија из свих шест општина.

Република Српска 03.01.2019 | 22:17
Видео-надзор за безбједнији град
Вуковић је на годишњем пријему за новинаре истакао да је прошла година била успјешна, без обзира што је била изборна и пуна изазова, да је градска управа успјела да води политику мира и није слала отровне стрелице према било којој институцији и политичкој партији.

"У тешким околностима смо донијели одлуке које су подржали одборници свих политичких партија из свих шест општина, што је заиста ријеткост. Ми смо показали да се можемо окупити око одређених интереса на подручју града, а један од пројеката који ће бити реализован је видео-надзор за безбједније Источно Сарајево", истакао је Вуковић.

Он је навео да ће ову годину обиљежити зимски Европски олимпијски фестивал младих (ЕЈОФ), као и реализовање важних пројеката за грађане свих шест општина.

Вуковић је подсјетио да ће од 9. до 16. фебруара градови Источно Сарајево и Сарајево бити домаћини ЕЈОФ-а када се очекује присуство младих из 46 земаља, те око 1.100 такмичара који ће се надметати у осам дисциплина, као и више од 3.000 гостију који ће бити у пратњи такмичара и других посјетилаца.

"Град ће искористити ЕЈОФ да на најбољи начин промовише своје туристичке потенцијале", изјавио је Вуковић и изразио наду да ће и медији то испратити на најбољи начин.

Он је напоменуо да ће ова година бити обиљежена и реализацијом важних пројеката за грађане Источног Сарајева који ће бити финансирани из кредитног задужења.

"Ријеч је о одлуци Скупштине града да финансира двадесетак пројеката са 3,3 милиона КМ, а пројекти су распоређени на подручју свих шест градских општина, чијом реализацијом ће се побољшати условима живота грађана", истакао је Вуковић.

Вуковић је напоменуо да град Источно Сарајево може без проблема да поднесе тај кредит јер је степен задужености девет одсто, а законска могућност је да се градови и општине могу задуживати до 18 одсто.

Он је навео да је Источно Сарајево важно како за стварање Републике Српске, тако и за комплетан источни дио Српске, те да је најпожељније мјесто за живот на простору од Бијељине до Требиња.

Вуковић је захвалио новинарима на подршци и објективном и извјештавању са догађаја на подручју Источног Сарајева што је допринијело позитивној афирмацији града, изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

Пријему је присуствовао и предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ре

03.01.2019 21:27

какве користи.Видео це вриједити за сиротињу.Кад буде неко знацајни или це снимак нестати или као слуцајно бас тад нису радиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

деда

03.01.2019 22:32

ција је то идеја, да ми је знати?! постављају камере, брису све из њих када резирају задесну смрт, па боље да их и нема. ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

Поп јовица

03.01.2019 21:38

На основу слуцаја убиства Давида Драгицевица видимо да камере немају неку велику корист! Ако је *некоме* у интересу снимци це бити обрисани!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.01.2019 06:24

Био је видео надзор у блуци,све постоји,и Давида,је банда Додикова,убила,док је тај цовјек на целу мафије,ниста не помаже,и Црква је стала на његову страну,сви докази имају, закљуцавају Цркве, Бозицни Пост,брука,туга,

Name

Ма

03.01.2019 22:05

Дај немојте прасину народу бацати у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

03.01.2019 22:07

Дај немојте прасину народу бацати у оци.Народ види цује и нај битније осјецају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сонy

03.01.2019 22:23

Криминалци професионаци це то без проблема заобилазити док це кокосари застајкивати да се сликају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

04.01.2019 01:06

Ко оно би овај лик?

ОДГОВОРИТЕ
Name

становник Лукавице

04.01.2019 10:38

Овај лик је некад био возач дал у скупштини "геада" Источно Сарајево дал у О. Пале, пошто је имао вјетар у леђа убрзо је и завршио неки од стаклених факултета те након тога ево постао и градоначелник. Имајући у виду интелектуалне способности дотичног те и велике већине осталих "главоња" који одлучују о било чему немогуће је очекивати нека перспективна рјешења са аспекта побољшања услова живљења у нашем "граду".

Name

Камере

04.01.2019 07:29

Треба вама политицаима уградити камера на цело. Па нек види и свијет и село који сте ви криминалци. Само се трудите да замазете људима оци. Док нам од дјеце правите криминалце и проститутке. Крух вам се згадио Дабогда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камера

04.01.2019 07:32

Ста вријеме камере???? Кад ви свакако монтирате ста вама пасе. Вратимо смртне казне. И то кад би усвојили ви би пизде политицарске одма поднојеле оставку. Вратимо зивот и правду за народ. А не само политицари да имају закон него и обицни људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камере???

04.01.2019 10:11

Па биле су камере и у слуцају Давида па стс би ,обрисасе снимке и дзаба од њих????

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

04.01.2019 11:30

Бацање пара! Зна се ко су господари живота и смрти у РС! Када они крену у своје походе нестају сви снимци и докази...маните нас шупље приче, па бар ти градоначелниче не треба да штитиш ову власт која је срозала безбједност грађана на само дно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

04.01.2019 13:40

Колико си се уградио госп.Вуковицу на овом пројекту? За њега је битно само колико му цисто остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.01.2019 17:41

Имао сам прилике упознати градоначелника Вуковића. Само ријечи хвале у сваком смислу. Ко год мисли да је лако радити овај посао, нека се кандидује и изнесе свој програм. Све похвале за видео надзор и Град ИС.

ОДГОВОРИТЕ