Video-nadzor za bezbjedniji grad

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković najavio je večeras da će biti realizovan projekat video-nadzora za bezbjedniji grad, što podržavaju odbornici svih političkih partija iz svih šest opština.

Republika Srpska 03.01.2019 | 22:17
Video-nadzor za bezbjedniji grad
Vuković je na godišnjem prijemu za novinare istakao da je prošla godina bila uspješna, bez obzira što je bila izborna i puna izazova, da je gradska uprava uspjela da vodi politiku mira i nije slala otrovne strelice prema bilo kojoj instituciji i političkoj partiji.

"U teškim okolnostima smo donijeli odluke koje su podržali odbornici svih političkih partija iz svih šest opština, što je zaista rijetkost. Mi smo pokazali da se možemo okupiti oko određenih interesa na području grada, a jedan od projekata koji će biti realizovan je video-nadzor za bezbjednije Istočno Sarajevo", istakao je Vuković.

On je naveo da će ovu godinu obilježiti zimski Evropski olimpijski festival mladih (EJOF), kao i realizovanje važnih projekata za građane svih šest opština.

Vuković je podsjetio da će od 9. do 16. februara gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo biti domaćini EJOF-a kada se očekuje prisustvo mladih iz 46 zemalja, te oko 1.100 takmičara koji će se nadmetati u osam disciplina, kao i više od 3.000 gostiju koji će biti u pratnji takmičara i drugih posjetilaca.

"Grad će iskoristiti EJOF da na najbolji način promoviše svoje turističke potencijale", izjavio je Vuković i izrazio nadu da će i mediji to ispratiti na najbolji način.

On je napomenuo da će ova godina biti obilježena i realizacijom važnih projekata za građane Istočnog Sarajeva koji će biti finansirani iz kreditnog zaduženja.

"Riječ je o odluci Skupštine grada da finansira dvadesetak projekata sa 3,3 miliona KM, a projekti su raspoređeni na području svih šest gradskih opština, čijom realizacijom će se poboljšati uslovima života građana", istakao je Vuković.

Vuković je napomenuo da grad Istočno Sarajevo može bez problema da podnese taj kredit jer je stepen zaduženosti devet odsto, a zakonska mogućnost je da se gradovi i opštine mogu zaduživati do 18 odsto.

On je naveo da je Istočno Sarajevo važno kako za stvaranje Republike Srpske, tako i za kompletan istočni dio Srpske, te da je najpoželjnije mjesto za život na prostoru od Bijeljine do Trebinja.

Vuković je zahvalio novinarima na podršci i objektivnom i izvještavanju sa događaja na području Istočnog Sarajeva što je doprinijelo pozitivnoj afirmaciji grada, izrazivši nadu da će tako biti i ubuduće.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

(Srna)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Re

03.01.2019 21:27

kakve koristi.Video ce vrijediti za sirotinju.Kad bude neko znacajni ili ce snimak nestati ili kao slucajno bas tad nisu radile.

ODGOVORITE
Name

deda

03.01.2019 22:32

cija je to ideja, da mi je znati?! postavljaju kamere, brisu sve iz njih kada reziraju zadesnu smrt, pa bolje da ih i nema. PRAVDA ZA DAVIDA

Name

Pop jovica

03.01.2019 21:38

Na osnovu slucaja ubistva Davida Dragicevica vidimo da kamere nemaju neku veliku korist! Ako je *nekome* u interesu snimci ce biti obrisani!

ODGOVORITE
Name

A

04.01.2019 06:24

Bio je video nadzor u bluci,sve postoji,i Davida,je banda Dodikova,ubila,dok je taj covjek na celu mafije,nista ne pomaže,i Crkva je stala na njegovu stranu,svi dokazi imaju, zakljucavaju Crkve, Bozicni Post,bruka,tuga,

Name

Ma

03.01.2019 22:05

Daj nemojte prasinu narodu bacati u oci.

ODGOVORITE
Name

Ma

03.01.2019 22:07

Daj nemojte prasinu narodu bacati u oci.Narod vidi cuje i naj bitnije osjecaju.

ODGOVORITE
Name

Sony

03.01.2019 22:23

Kriminalci profesionaci ce to bez problema zaobilaziti dok ce kokosari zastajkivati da se slikaju.

ODGOVORITE
Name

?

04.01.2019 01:06

Ko ono bi ovaj lik?

ODGOVORITE
Name

stanovnik Lukavice

04.01.2019 10:38

Ovaj lik je nekad bio vozač dal u skupštini "geada" Istočno Sarajevo dal u O. Pale, pošto je imao vjetar u leđa ubrzo je i završio neki od staklenih fakulteta te nakon toga evo postao i gradonačelnik. Imajući u vidu intelektualne sposobnosti dotičnog te i velike većine ostalih "glavonja" koji odlučuju o bilo čemu nemoguće je očekivati neka perspektivna rješenja sa aspekta poboljšanja uslova življenja u našem "gradu".

Name

Kamere

04.01.2019 07:29

Treba vama politicaima ugraditi kamera na celo. Pa nek vidi i svijet i selo koji ste vi kriminalci. Samo se trudite da zamazete ljudima oci. Dok nam od djece pravite kriminalce i prostitutke. Kruh vam se zgadio Dabogda!

ODGOVORITE
Name

Kamera

04.01.2019 07:32

Sta vrijeme kamere???? Kad vi svakako montirate sta vama pase. Vratimo smrtne kazne. I to kad bi usvojili vi bi pizde politicarske odma podnojele ostavku. Vratimo zivot i pravdu za narod. A ne samo politicari da imaju zakon nego i obicni ljudi

ODGOVORITE
Name

Kamere???

04.01.2019 10:11

Pa bile su kamere i u slucaju Davida pa sts bi ,obrisase snimke i dzaba od njih????

ODGOVORITE
Name

zux

04.01.2019 11:30

Bacanje para! Zna se ko su gospodari života i smrti u RS! Kada oni krenu u svoje pohode nestaju svi snimci i dokazi...manite nas šuplje priče, pa bar ti gradonačelniče ne treba da štitiš ovu vlast koja je srozala bezbjednost građana na samo dno...

ODGOVORITE
Name

Pale

04.01.2019 13:40

Koliko si se ugradio gosp.Vukovicu na ovom projektu? Za njega je bitno samo koliko mu cisto ostane.

ODGOVORITE
Name

Re

04.01.2019 17:41

Имао сам прилике упознати градоначелника Вуковића. Само ријечи хвале у сваком смислу. Ко год мисли да је лако радити овај посао, нека се кандидује и изнесе свој програм. Све похвале за видео надзор и Град ИС.

ODGOVORITE