Директор РАИ 2: Јувентус управља ВАР системом!

Карло Фрећеро узбуркао је јавност тврдњом да је Јуве окупирао све позиције приликом постављања ВАР система и додао да није постао први човек РАИ 1 телевизије због ставова које има према Јувентусу и Ватикану. "Форза Рома", узвикнуо је.

Фудбал 05.01.2019 | 23:00
Директор РАИ 2: Јувентус управља ВАР системом!
Један од утицајнијих спортских новинара у Италији, нови директор РАИ 2 телевизије, Карло Фрећеро, узбуркао је јавност у тој (фудбалској) земљи изјавама у којима је жестоко оптужио Јувентус за (нове) нечасне и закулисне радње.

Фрећеро је, током "пресс" конференције на којој је требало да буде представљен као први човек другог програма јавног сервиса италијанске телевизије, био упитан за евентуални повратак "калча" на канале РАИ телевизије.

Његов одговор био је, благо речено, алармантан.

"Већ неко време гледам само Премијер лигу, јер Јувентус увек побеђује у Италији. То је зато што су окупирали све везано за ВАР систем, то је нешто несхватљиво. Они контролишу све што има везе са ВАР системом. Они управљају фудбалом у овој земљи, један дан ураде ово, следећи дан ураде оно... То је фрустрирајуће", говорио је Фрећеро, а онда повисио тон:

"Напред Рома!"

Италијанска јавност, традиционално подељена на навијаче Јувентуса и све остале, није остала по страни када је ова бурна конференција за медије у питању, па су првих дана 2019. године на Апенинима поново актуелне теме везане за намештања, утицаје, притиске, лобирања, итд.

Заправо, све оно што је требало да буде окончано "Цалциополи" истрагом након које су Јувентусу одузете две титуле, а клуб избачен у Серију Б.

Ипак, недуго по повратку у Серију А, "бјанконери" су започели незапамћену доминацију у "калчу" и освојили седам узастопних титула првака, а на прагу су и осме, јер су суверени лидери на половини шампионата.

За сада, Јувентус се није оглашавао, а биће занимљиво видети да ли ће Фрећеро остати на позицији на коју је тек постављен.

Он је, својевремено, био планиран и за директора РАИ 1 (Првог програма), али је завршио на РАИ 4 каналу, за шта је директно оптужио Јувентус и Ватикан. Поред тога што се не стиди да искаже анти-Јуве ставове, гласно је и против утицаја који папе имају у јавном простору у Италији.

Фрећеро је изјавио да је ту одлуку директно спровела тада владајућа Демократска странка, која је под директним утицајем две моћне куће, како је рекао.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар