Direktor RAI 2: Juventus upravlja VAR sistemom!

Karlo Frećero uzburkao je javnost tvrdnjom da je Juve okupirao sve pozicije prilikom postavljanja VAR sistema i dodao da nije postao prvi čovek RAI 1 televizije zbog stavova koje ima prema Juventusu i Vatikanu. "Forza Roma", uzviknuo je.

Fudbal 05.01.2019 | 23:00
Direktor RAI 2: Juventus upravlja VAR sistemom!
Jedan od uticajnijih sportskih novinara u Italiji, novi direktor RAI 2 televizije, Karlo Frećero, uzburkao je javnost u toj (fudbalskoj) zemlji izjavama u kojima je žestoko optužio Juventus za (nove) nečasne i zakulisne radnje.

Frećero je, tokom "press" konferencije na kojoj je trebalo da bude predstavljen kao prvi čovek drugog programa javnog servisa italijanske televizije, bio upitan za eventualni povratak "kalča" na kanale RAI televizije.

Njegov odgovor bio je, blago rečeno, alarmantan.

"Već neko vreme gledam samo Premijer ligu, jer Juventus uvek pobeđuje u Italiji. To je zato što su okupirali sve vezano za VAR sistem, to je nešto neshvatljivo. Oni kontrolišu sve što ima veze sa VAR sistemom. Oni upravljaju fudbalom u ovoj zemlji, jedan dan urade ovo, sledeći dan urade ono... To je frustrirajuće", govorio je Frećero, a onda povisio ton:

"Napred Roma!"

Italijanska javnost, tradicionalno podeljena na navijače Juventusa i sve ostale, nije ostala po strani kada je ova burna konferencija za medije u pitanju, pa su prvih dana 2019. godine na Apeninima ponovo aktuelne teme vezane za nameštanja, uticaje, pritiske, lobiranja, itd.

Zapravo, sve ono što je trebalo da bude okončano "Calciopoli" istragom nakon koje su Juventusu oduzete dve titule, a klub izbačen u Seriju B.

Ipak, nedugo po povratku u Seriju A, "bjankoneri" su započeli nezapamćenu dominaciju u "kalču" i osvojili sedam uzastopnih titula prvaka, a na pragu su i osme, jer su suvereni lideri na polovini šampionata.

Za sada, Juventus se nije oglašavao, a biće zanimljivo videti da li će Frećero ostati na poziciji na koju je tek postavljen.

On je, svojevremeno, bio planiran i za direktora RAI 1 (Prvog programa), ali je završio na RAI 4 kanalu, za šta je direktno optužio Juventus i Vatikan. Pored toga što se ne stidi da iskaže anti-Juve stavove, glasno je i protiv uticaja koji pape imaju u javnom prostoru u Italiji.

Frećero je izjavio da je tu odluku direktno sprovela tada vladajuća Demokratska stranka, koja je pod direktnim uticajem dve moćne kuće, kako je rekao.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar