Доха: Бердих у 1/2-финалу чека Лајовића или Чекината!

Чешки тенисер, Томаш Бердих, пласирао се међу четири најбоља тенисера на турниру у Дохи пошто је победио Француза, Пјера Иг-Ербера са 2-0.

Тенис 03.01.2019 | 20:15
Доха: Бердих у 1/2-финалу чека Лајовића или Чекината!
Некада четврти тенисер планете изашао је на крај са 55. тенисером на свету за сат и једананест минута игре и савладао га са 6:2, 6:4.

Чех је далеко боље током меча одигравао поене на први сервис од свог ривала, дозволио му је само две шансе за брејк, али не и да му Ербер одузме серивс.

Бердих је први брејк направио у раној фази меча и повео са 2:1, да би искористио налет и новим брејком повео 4:1 после чега је само потврдио сет својим сервисима.

У другом сету, Ербер је поклекао већ у првом гему и после тога, када у четвртом није искористио две шансе, није успео ни да се врати у меч.

Бердих је добро сервирао, а боље ритернирао и на крају са три брејка укупно успео да прође до полуфинала турнира у Катару. Тамо га чека бољи из дуела Душана Лајовића и Марка Чекината.

Друго полуфинале чине Новак Ђоковић и Роберто Баутиста Агут. Ђоковић је раније у току дана, уз много муке, победио Николоса Басилашвилија са 2-1, док је Баутиста Агут победио Стана Вавринку без изгубљеног сета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар