Doha: Berdih u 1/2-finalu čeka Lajovića ili Čekinata!

Češki teniser, Tomaš Berdih, plasirao se među četiri najbolja tenisera na turniru u Dohi pošto je pobedio Francuza, Pjera Ig-Erbera sa 2-0.

Tenis 03.01.2019 | 20:15
Doha: Berdih u 1/2-finalu čeka Lajovića ili Čekinata!
Nekada četvrti teniser planete izašao je na kraj sa 55. teniserom na svetu za sat i jedananest minuta igre i savladao ga sa 6:2, 6:4.

Čeh je daleko bolje tokom meča odigravao poene na prvi servis od svog rivala, dozvolio mu je samo dve šanse za brejk, ali ne i da mu Erber oduzme serivs.

Berdih je prvi brejk napravio u ranoj fazi meča i poveo sa 2:1, da bi iskoristio nalet i novim brejkom poveo 4:1 posle čega je samo potvrdio set svojim servisima.

U drugom setu, Erber je poklekao već u prvom gemu i posle toga, kada u četvrtom nije iskoristio dve šanse, nije uspeo ni da se vrati u meč.

Berdih je dobro servirao, a bolje riternirao i na kraju sa tri brejka ukupno uspeo da prođe do polufinala turnira u Kataru. Tamo ga čeka bolji iz duela Dušana Lajovića i Marka Čekinata.

Drugo polufinale čine Novak Đoković i Roberto Bautista Agut. Đoković je ranije u toku dana, uz mnogo muke, pobedio Nikolosa Basilašvilija sa 2-1, dok je Bautista Agut pobedio Stana Vavrinku bez izgubljenog seta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar