Божо Прелевић: Оптуживати активисте за државни удар је глуп потез власти

Након што су припадници МУП-а Републике Српске при двије вечери привели народног посланика Драшка Станивуковиц́а, поједини медији су објавили да ће Станивуковиц́ и још троје организатора протеста бити обрађивани и због постојања основа сумње да су починили кривично дјело — припрема државног удара.  

Република Српска 03.01.2019 | 19:26
Божо Прелевић: Оптуживати активисте за државни удар је глуп потез власти
Данас се, користећи сличну терминологију, огласио и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, рекавши да је група Правда за Давида, “правећи нереде по Бањалуци, злоупотребила протест који су им државни органи одобрили 30. децембра, а да су сада нестали они који би требало да због тога сносе одређене посљедице”.

"Неки од њих су организовали тајне састанке, за које смо тек сазнали од њихових учесника, на којима су планирали како да се заузму институције Републике Српске и да, по њиховој терминологији, изврше државни удар и покушају да преузму власт", истакао је Додик.

Тим поводом контактирали смо Божу Прелевића, београдског адвоката и некадашњег министра полиције, како би нам са стручне стране рекао има ли државног удара у РС.

На самом почетку разговора, објаснио је шта карактерише један државни удар: 

”Државни удар се различито дефинише у различитим законима, али у суштини ради се о насилном спријечавању државних институција да спроводе уставом и законом одређене активности. Нема државног удара без оружја, насилних средства и метода и тешко да можете наћи државни удар без дјелова војске и полиције који су се, да тако кажем, приклонили побуњеницима. То је једно од тешких кривичних дјела, са великом запријеченом казном и оно што ваши читаоци треба да знају јесте да се то може урадити само са умишљајем, и да иза таквих акција морају стајати некакви фанови, активности, акције, оружје".

Пратите ситуацију у Бањалуци посљедњих мјесеци са Правдом за Давида, пратили сте и посљедња дешавања,  има ли по вама овдје елемената државног удара?

Право да вам кажем, ја мислим да у Босни има државног удара и да је то чист државни удар. Јер када ви до те мјере приватизујете институције и опструирате рад оних институција којима је у законским овлаштењима проналазак извршилаца кривичних дјела, када обесмислите правосудни систем, када вежете руке тужиоцима или оном бољем дијелу полиције, ту постоји такво урушавање институција, које у самој суштини није државни удар, али има размјере преузимања ингеренција које вама по закону не припадају и то има екстремно штетне посљедице.  Сваки аутоктрата који потпуно обесмисли рад институција самим тим је обесмислио и сам закон.

А стајање на тргу или протестна шетња, имају ли они елементе државног удара?

Државни удар се не може извршити ако од институција тражите да раде свој посао или стајањем, ходањем, шетањем, говорењем. Ове активности  гарантују највиши правни акти - конвенције о људским правима Уједињених нација, Савјет Европе, закони који прописују право на говор и мирно окупљање, право на изражавање личних ставова, то су све загарантоване слободе и права које припадају сваком грађанину. У том смислу, ја не видим да се тиме може изазвати државни удар.

Прво сте имали ту претходну фазу да су институције, под притиском приватних интереса, престале да раде оно што је у њиховом опису посла. У том смислу, ако је то тачно, и уколико ту нема оружја, нема планова, нема озбиљних активности које би могле да доведу у питање напад на државне институције, а при томе су приведена нечија дјеца, онда право да вам кажем, показује се да владавина права у том ентитету или у тој држави не функционише.

Да ли је помињање државног удара, на неки начин, покушај  власти да се стане у крај овим скуповима и протестима?

То је доста глуп начин да се то прекине. То се урадило у Црној Гори, па сада имају суђење које прати толико много невјероватних детаља. Тако да би и у овом случају током суђења, ако би било отворено за јавност, видјели сву глупост једне такве оптужбе. Наравно, све под условом да нема оружја, планова за заузимање институција, за насиље над највишим представницима институција државне власти итд.

Ја немам у пуној мјери чињенице над којим би неко могао да изађе са таквом оптужбом. Јер ако је та оптужба неоснована и неутемељена чињеницама, она ће се вратити као бумеранг властима. Она ће се вратити на начин, не да је био државни удар, него да сте о томе лагали. Дакле, то је озбиљно урушавање институција уколико би се тако нешто показало као манипулација, а не истина. Зато ја ипак апелујем на моје колеге у РС да  добро размисле гдје воде њихови кораци. Ја мислим да је њима наједноставније да утврде шта се заиста десило са Давидом Драгичевићем, без обзира чије је дијете у овоме учествовало.

Можете ли нам на крају овог разговора прокоментарисати и позив који је управо пристигао из полиције Давидовој мајци, Сузани Радановић, да се сутра јави на испитивање због постојања основа сумње да је извршила кривично дјело "неовлаштено прислушкивање и тонско снимање"?

Уколико сте снимали, сликали било шта, можете рећи да је ријеч о неовлаштеном снимању. Али то није довољно за кривично дјело. Ви неовлаштено снимате и рођендан сопственог дјетета, ако бисте тако глупаво примјењивали закон. Ако се ради о неовлаштеном снимању војних и полицијских арсенала, онда је то нека друга ствар, а ја право да вам кажем нисам сигуран да је овдје о томе ријеч.

Вјерујем да је то покушај да се протест убије, али чини ми се да се људи који то раде, ако раде на овај начин без доказа, јако неозбиљни. Јер неће бити ово проблем само за Драгичевића, мајку и остале. Проблем ће прије свега настати за грађане РС, јер ако они не вјерују у институције сопствене државе, чему онда да вјерују.

Извор: Бука

Коментари / 97

Оставите коментар
Name

Фрее

03.01.2019 18:31

Хвала за текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Констатација

03.01.2019 18:55

Колико се ја разумијем у политику Станивуковић баш и није активиста, а да не именујемо и друге "активисте" поред њега.

Name

раста

03.01.2019 19:38

Дрзавне институције Републике Српске су у кандзама мафије.У свим дрзавама има мафија а Српској мафија има своју дрзаву

Name

аа

03.01.2019 19:42

Све што власт у овом моменту ради у вези са "Правдом за Давида" је само све дубље копање јаме у којој ће и сами завршити. Обзиром да су изгубили изборе у Бањој Луци једино што их може спасити јесте да ријеше убиство и да одговарају они који су одговорни за то. Називати нередима повике "Харисе одлази" и називати покушајем државног удара то што траже да се ријеши убиство је смијешно. Стиче се утисак да се власт неће потрудити да убиство ријеши док неизбију стварни немири типа оних у Француској

Name

Дућа

03.01.2019 19:58

Разбиће им се о, главу јер спомињу Британце, а ако ли Британци одлуче, да их дисциплинују онда би они гурали на Русији. Толико је дубока та наша власт. Да, нису умјешани у тај случај прекинули би протесте већ првих дана.

Name

Цорлеоне

03.01.2019 20:37

Олигархисти су се толико упетљали у врзино коло да ће их оно једног дана уништити. Милокраду и Лукићу ће се једног дана судити због злочина против човјечности, кршења устава и основних људских права. Они су залуђени да тренутно у то не вјерују и та њихова осионост их још дубље води у пропаст. Тек ће то да схвате када буду изашли пред независтан и непристрасан суд. Сада су моћни али увијек неће бити такви. Бог силу не воли. Силни никад у овом народу нису дуго трајали. ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

Др. За Дрзавни Удар

03.01.2019 20:46

Нико Додику не мозе оспоравати познавање термина ДРЗАВНИ УДАР. Он је то лицно изврсио, истина уз помоц странаца, 1997 када је насилно са два посланика досао на власт. Гдје је пописана опозиција да га на то даноноцно подсјеца. Фотографијама, текстовима, снимцима

Name

Ре

03.01.2019 22:39

Најаце доказ да нема елемената државног удара јесте да де не ради о држави

Name

РЕ КОНСТАТАЦИЈА

03.01.2019 23:09

Ти си кљусина и такво ти је разумијевање па је потврђено правило ЧЕГА СЕ ПАМЕТАН СТИДИ БУДАЛА СЕ ТИМЕ ПОНОСИ!

Name

Лом Крш

04.01.2019 05:01

По потезима које вуче види се да је крај пута Додиковог режима. Док је љубио заставу свашта је радио са РС и народом. Смејао му се читав свет, па заставу више не љуби, али ради свашта и може се очекивати много бруталније ствари. Приметна је подршка само из Западног Мостара као исказ љубави према себи сличним, или.. Грађани РС можете свашта очекивати и појединачно и као колектив БЛ па и РС.

Name

ЖИКА Ж

04.01.2019 06:22

Досад је Миле био смијешан:шатор, не може нам нико ништа и остало. Сада је траги-комичан:мало задесан, мало убијен, мало ударен, ,,,,!

Name

075

04.01.2019 07:19

Милораде, могу ти пришивати све али мајстор си јер " стадо " сада наклапа да ли је био " државни удар " а мало ко спомиње праве ствари а то су " Ко је убио Давида " и " гдје је и да ли је жив Давор "!!

Name

Ре "Констатација" РАСПУЦХИН

04.01.2019 08:23

Нема бољих примјера "активиста" од "великог баје" и Крстана Симића који носе транспарент : "ГЛАДНИ СМО". Е то је активизам политички неопредјељених и гладних а да не причам о "активизму" уз помоћ тенкова и оклопних возила СФОР-а. Дакле , све јесте и није политика а википедија је извор на коме можете наћи шта значи политика и како се називају они који нису заинтересовани за исту.

Name

xyз

03.01.2019 18:39

Хвала! Овако се нормално коментарисе! Сулудо је и помислити о дрзавном удару, британским агентима и таквим глупостима. Институције су у кандзама криминалне хоботнице и само ако се ријесимо криминалних кланова институције це се вратити у своје оквире и поцети да раде свој посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зз189

03.01.2019 19:42

1997 је изведен удар дрзавни и насилно је преотета власт у дрзави РС.тенкови сфора су заузмали полицијске станице и тв релеје и сигнал окретали на Билиину и Додикову тв ртрс

Name

рациц

03.01.2019 20:36

Овако је некада дувао дасак вјетра са Балкана : хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=нКВдЛрј8ДXQ&фбцлид=ИwАР2ла120З-Дб21Рп_qЕWYXтОра_СпХа1X1МYxЦ9WапмWQ6_грy_XДМртx7Q хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ДИуyхВУу0ЕY&фбцлид=ИwАР3Нр81Xецје7отПЗ9ГХЗзxЛЗХЦл2нБ1ф3сЛбу1ВјХ9-МЦwон0цУК1сбЛнQ

Name

Господине

03.01.2019 18:40

Ми вјерујемо али они не вјерују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Допуна

03.01.2019 19:02

Опростите им, не знају ста цине. Медјутим, пустити их да иду у недоглед, бојим се да неце моци тј. од одредјеног момента се неце висе моци и да се хоце. Кад прекипи, онда је готово.

Name

Јозо

03.01.2019 20:10

Какву Дрзаву РС Дрзава ти писе на Пасосу!!!!!

Name

цуј. дрзавни удар

03.01.2019 18:40

да би био дрзавни удар мора бити дрзава а како ја знам РС је ентитет и самим тиме додик ваља глупости као и обицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самаран

03.01.2019 18:59

ДРЗАВНИ УДАР У ГЛАВИ РУДОЊЕ...

Name

ЗОКИ

03.01.2019 19:04

Највеци дрзавни удар ради актуелна власт са Додиком на целу.

Name

ре

03.01.2019 19:10

Кад од месара са заврсеном трогодисњом сколом одсколује дрзава својевремено политолога, најнормалније је да це касније такав академац да размисља логиком месарске сатаре и онда сплетом разних околности такав додје на мјесто са којега мозе да одлуцује о свему и свацему нама обицном народу остаје само зебња и мисао ста це се следеце лосе десити јер је по оној народној "топузина дата буздовану" Нема ово никакве везе ни са здравом памети, а о дрзавном удару ни говора. Цак и да је то формулисано и као "ентитетски удар" било би неутемељено.

Name

Ре Ре

03.01.2019 20:45

Њега је удба послала на факултет јер им је потпуно одговарао његов карактер, који је наравно исти као сад. Он је удбаш. Био је у Реформским снагама, не да се бори за боље сутра већ да учествује у разваљивању те партие од стране удбе, која је учествовала у уништењу бивше земље, увођењу у рат, пљачкању и уништавању народа у цијелом региону до данашњих дана, а МД као њихов одани члан им је главни ослонац. Зато су они сви заједно у цијелом региону скупили у борби било каквих покрета на људској основи као што је Правда за Давида јер такви покрете схватају као претњу. Још о образовању нашег племенитог вође. Прије рата Пољопривредну школу су уписивали доста лоши ђаци. МД се уписао за Пољопривредног техничара, пао је прву годину, па су га пребацили за месата да нешто заврши и тада је ишао на поправни и не би ни то завршио да га нису пуштали. Али такав какав је био је добар за удбаша јер због његовог карактета је спреман на све гадости што имамо прилику да видимо.

Name

Миле

03.01.2019 18:50

Хвала БН и одабиру писмени да коментарису на писмен и достојанствен нацин а не кркански као нас Предсједник .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар92

03.01.2019 18:51

Да ли је то државни удар по дефиницији или практично то није битно, битно је да се на све начине покушава скинути актуелна власт. Лично сам очекивао нешто слично само ме занимало шта ће бити покривач, нажалост то су пронашли у трагедији породице Драгичевић. Јадно је трагедију једне породице користити у политичке сврхе. Актуелна опозиција је опозиција више од 10 година, а у октобру су пропустили још једну шансу да то промијене па им је сада јасно да постају вјечита опозиција. Каријере су им уништене, 15 и више година ни једна битна функција у каријери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зарко

03.01.2019 19:17

Основно и једино питање је КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?... ПРАВДА ЗА ДАВИДА! Остало није битно, не скрећи тему на другу страну!

Name

РЕ АЛЕКСАНДАР 92

03.01.2019 19:17

МА ЦОВЈЕЦЕ ПУСТИ ВИСЕ ОПОЗИЦИЈУ. ПРОКОМЕНТАРИСИ ,КАКО ВЛАСТ ПРИКТИВА УБИСТВО МЛАДИЦА 10 МЈЕСЕЦИ, ТОЛИКЕ РАЗЛИЦИТЕ И КОТРАВЕРЗНЕ ИЗЈАВЕ ИЗ ВРХА МУПА И ТУЗИЛАСТВА. ДАЈ БУДИМО БАР МАЛО КУЛТУРНИ ЉУДИ ,БАВИМО СЕ УЗРОКОМ СВЕГА ОВОГА. ПРОТЕСТ ЈЕ БИО ПОТПУНО МИРАН ДО 25тог. КО ЈЕ ПРВИ ПОЦЕО СА НАСИЉЕМ?

Name

Боту

03.01.2019 19:38

Ко је убио Давида?

Name

Право на зивот

03.01.2019 19:57

Ма кога брига за дрзавни удар! То је измисљотина, ловацка прица, назови како год хоцес. Ми хоцемо да се постује право на зивот!

Name

ИQ

03.01.2019 19:57

Александар сједни, ниси полозио,ни по знању, ни као моралан цовјек.

Name

Александар92

03.01.2019 20:05

По чему то ја нисам моралан човјек? Да ли сам подржао заташкавање? Да ли сам некога вријеђао? Не слажеш се са мојом мишљењем и због тога сам незналица и неморалан човјек? Ја само нисам за насиље, било којег вида, ни психичко ни физичко. Изнио сам свој сав културно без вријеђања и тебе је то забољело, управо је то суштина онога што сам рекао за 300 дана културе.

Name

Миша

03.01.2019 20:43

Крећеш у причу обрнутим редом. Ваљда постоји хронологија догадјаја. Почињено је убиство! ... Крени одатле, па можда укапираш зашто ти се сви обраћају на начин који није по твојој вољи. Трудио сам се да будем културан.

Name

Александар92

03.01.2019 21:07

Мишо, одакле Вам то да ми није по вољи било чији одговор? Ја то нисам рекао. Као што нисам рекао ни то да Давид није убијен. Велико хвала на културном изношењу Вашег става. јасно сам нагласио да се убиство десило и да подржавам борбу за истину и правду, али не подржавам насиље, вријеђање или било шта нецивилизовано. Само култура и поштење, то „хајване" боли више од било чега другог.

Name

Мирослав

03.01.2019 18:55

Сам Додик рекао је да ће ући у тужилаштво и истјерати тужиоце, јели то државни удар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

03.01.2019 18:55

Да ли је овом народу након свега ( убиства Давида и других убистава, лази пред изборе, изборних нерегуларности, нецињење и затаскавање убиства итд) јасно за кога ради Додик и ко су му крвави сарадници и злотвори - сљам у виду представника медјународне заједнице који остварују своје прљаве интересе преко вјерног сарадника. Ста је цинио тај сљам док Додик није био на власти и ста је цинио да додје на власт а ста сад цине након константног пљувања Додика по истима и након свих бруталности које видимо, НИСТА, јер матрица диктатуре и тихо униставање Републике Српске саврсено функционисе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

04.01.2019 07:24

@Разум То управо и недостаје просјечном Србину у БиХ, нису нити Бошњаци бољи, Хрвати јесу мало лукавији!! Да ли је било реакције "међународне заједнице", да ли је било реакција и упозорења "великог брата" и "килаве" ЕУ?? Није, нити ће јер управо њима одговара овакво стање у цијелој БиХ, гдје свака мјесна заједница има свога диктатора, гдје је корупција, непотизам Но. 1 у Европи!!

Name

Јебем вам мстwт

03.01.2019 18:58

Цовјек је рекао да није дрзавни удар ако нема насилног заузимања институција. Тако да процитајте изјаве оних ухапсених датих тузиластву класицан покусај дрзавног удара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре боту идиоту

03.01.2019 19:59

Чаушески, Слоба... Настави низ

Name

Ре ре боту идиоту

03.01.2019 22:05

Није Цаусески него ЦАУСЕСКУ.

Name

??

03.01.2019 18:58

Па да је толико драматицно скупило би се 100 хиљада људи и дрзавни удар би успео, као сто је оцекивао Драско. Али знају бањалуцани да би он седисте Владе пренео у своју вилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја3

03.01.2019 19:31

Само напријед Драшко!

Name

Ктелац звани???

03.01.2019 20:52

Кретену, ако је тацно да Драско има вилу, а није тацно, онда његова борба добија јос висе на знацају. Кретену, то би требао да разумијес али, оцито, ниси способан

Name

Ако бог да и недјеља света

03.01.2019 22:54

Па Драско це за 2 године ( и без , како власт тврди ," дезавног удара " ) свеједно бити градонацелник Бања Луке. Доста висе ових љигаваца.

Name

Д

03.01.2019 18:59

Ово ме сад збуњује,неовлашено је и снимање дјечијег рођендана ,а снимање разговора Преседника и патолога нема елемената кривичног дјела не разумијем

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.01.2019 19:33

Компликовано за твој мозак, једноставно немас капацитета. Немој ни покусавати да схватис, нецес успјети и поред свих напора!

Name

НОРМАЛАН

03.01.2019 21:14

Ти незнаш јеси ли пошао или дошао. Битно је да знаш да си уз власт којој су дјеца хтјела да изврше државни удар.

Name

??@ крелац

03.01.2019 21:35

Јос да ти додам, хипотетицки, у Б.Луци да се окупи 100 хиљада људи на протесту, нема закона који вази у том слуцају могу да изврсе дрзавни преврат. Мало је полиције а војску немају. Па 5 октобра је руља изврсила преврат, знаци да мозе, остала је туга.

Name

Протест

03.01.2019 18:59

На протесте поново дижем сав Приједор стиже у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професионалац

03.01.2019 19:00

Овај текст треба умнозити и подијелити сиром Бања Луке,да неписмени и необразовани несто науце !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

03.01.2019 19:01

Додик врши државну удар против Републике Српске! Није полоција лична гарда! Ни тужилаштво није приватно. Стоп мафији! Слобода народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

03.01.2019 19:07

Браво за текст и браво за БН

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојкобабић

03.01.2019 19:07

Зна Лакташки самозванац како се изводи државни удар.Он га је извео уз помоћ америчких тенкова и транспортера и са неколико страних обавјештајних служби.И опет није носио лисице нити чамио у затвору.А,сад прозива невину дјецу и омладину да су хтјели рушити институције.С чим,како.Па они нису имали ни праћке, ни шерпе и пиштаљке.Болесним идејама,болесног ума и режима вјерују ваљда само гледаоци РТРС и АТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милидраговић

03.01.2019 19:08

Кад год треба неком "очитати лекцију", медији из Српске ангажују разне коментаторе и аналитичаре из Србије. Медији под контролом актуелне власти у те сврхе ангажују "стурчњаке" који говоре или пишу похвално о владајућима, а негативно о њиховим политичким противницима, а на другој страни медији који себе називају независним ангажују "стручњаке" који се негативно осврћу на оно што раде актуелне власти.Па, коме вјеровати када су и једни и други наклоњени једној или другој страни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миша

03.01.2019 19:31

Јел верујеш да је момак убијен? Јел знамо ко га је убио?... Ајд сад размисли коме да верујеш!!! Правда за Давида! Правда за народ!

Name

Црни

03.01.2019 19:11

А сад це баја демантовати Прелевица и реци да овај нема појма. Ахахаха , баја се разумије у право, вјесто је сверцовао Ронхилл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

03.01.2019 19:11

вецина људи у РС су полуписмени,и вјерују овим мафијасима на власти,за 10г.неце нас бити ни 500,000 у РС-у а на нивоу БиХ,то це бити мирнодобски пораз Српског народа у БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

03.01.2019 19:28

А шта кажу ови наши квази аналитичари попут Лажањског, Галијашевића и Ћеранића...они ће од овог направити револуцију и још уз подршку Ртрс-е и Атв-а, ух

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

03.01.2019 19:35

Мислиш на онај АТВ што је укинуо чирилично писмо?

Name

Бато

03.01.2019 19:52

Они неприцају, они раде, резултати су оцигледни,хе хе...

Name

Ма ја ба

03.01.2019 19:35

Ма ја болан нема овдје никаквог покусаја русења институција. Републику Српску воле и Зељко Комсиц и Бакир, и сва Федерација. Види се само како су из Федерације милостиви на друственим мрезама према Републици Српској. А тек стране амбасаде, америцка и британска, па Република Српска је њихово цедо. Никакво онда цудо за све ово када ми имамо веце противнике појединце у самој Србији, добро је да јос и постоји Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ма ја ба

03.01.2019 20:04

Претпостављам да вјерујеш и да је земља равна плоча, то би био еквивалент твојој причи! Стадо крезубо!

Name

калимеро

03.01.2019 19:36

Колико сам схватио господина државни удар су извршиле странке СНСД и СДА ,у цијелој Босни ,међусобно најпожељнији коалициони партнери .Сваки дан су убиства,сачекуше,сијање страха и терора.Вријеме је за буђење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

03.01.2019 19:38

За поцетак, Кривицни закон РС у каталогу кривицних дјела уопсте не прописује дјело Дрзавни удар. Који ретарди владају овом земљом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Ј....а

03.01.2019 20:50

Ти сад оде дубоко, ниси ти добро видио, то ти је одмах уз кривицна дјела везано за сверц половним стварима на бувљим пијацама.

Name

Пабло

04.01.2019 06:29

Да би се извршио државни удар, потребна ти је држава. Цијела прича је жалосна, јер се са одређеном дозом озбиљности прилази тој теми, а тема је за спрдњу.

Name

професор

03.01.2019 19:44

Пусти незналице какав дрзавни удар људи протестују они дрзавни удар јој струцњака заглавили у проблеме па се ваде на све стране.Они први закон крсе сад се на њега позивају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оооо

03.01.2019 19:47

Хвала за текст. Драско посавјетуј се са људима који имају правног искуства, људима који могу да ти просире слику о твом дјеловању и пронадји пут да на мудар начин и са твојом енергијом успијес у томе сто радис. Млад си, неискварен, пун воље зеље да исправис доста тога, мудрост ти недостаје, али бице и тога :) Драско велики поздрав и пуна подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топ листа надреалиста

03.01.2019 19:56

Дрзавни удар белим рузама. Црни Милораде, балвану над балванима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МастЈаг

03.01.2019 20:00

Хвала професионалац! Залосно је сто немамо висе оваквих мозгова. То је оно сто једној дрзави треба за напредак, а не убице као Лукац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

03.01.2019 20:01

Миле се изгубио ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Радојица

03.01.2019 20:05

Као научну фантастику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цапри

03.01.2019 20:33

Све је ок али прицу о некаквом удару су лансирали људи који су из њима знаних разлога били у групи. Ја нигдје од власти (којој бих волио да видим ледја) нисам цуо да оптузују икога за икакав удар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

03.01.2019 20:41

Па цовјек је лијепо рекао,дрзавни удар проводи она власт која приватизује националну ТВ, спрецава тузиластво и истразне органе, манипулисе градјанима одврацајуци им позорност од нај крупнијих проблема ,криминала ,корупције,куповине посланика ,ТО ЈЕ ДРЗАВНИ УДАР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гандра

03.01.2019 20:46

ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

03.01.2019 20:50

ТЕЛЕВИЗИЈУ У КУЦИ ГАСИМ ЗБОГ МАНИПУКАТОРА И ЛАЗОВА ДОДИКА.НЕМА ДАНА НИТИ НИ ЈЕДНЕ ВИЈЕСТИ ДА ЦОВИЈЕК НИЈЕ ТУ.КУПИО ЈЕ АТ ТЕКЕВИЗИЈУ И УБИ УМОЗАК СВАКИ ДАН СВОЈИМ ГЛУПОСТИМА.ПРИСТАЈЕМ ДА ПЛАЦАН МЈЕСЕЦНО ПРЕТПЛАТУ КОЈУ ГОД БН ТЕЛЕВИЗИЈА КАЗЕ ДА ГА ОЦИМА СВОЈИМ ВИСЕ НЕГЛЕДАМ.ЗА МЕНЕ НЕ ПОСТОЈЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ АТВ И РТРС САМО ЗБОГ ЊЕГА.ФУУУУЈ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

03.01.2019 22:01

Драган Лукач трази смјену министра МУП-а али не сада него 1997: Дрзавни удар хттпс://yоуту.бе/БДxxУВYЗд38

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

04.01.2019 05:37

Какав дрзавни удар О којој дзави се овде ради Нисам јос цуо да ико хоце да руси дрзавне институције у Бих Људи тразе правду за своје дијете Овај млого бре паметан неки цовек

Name

Правник

03.01.2019 22:11

Ипак приватни факултети долазе до изражаја па тако и дефиниција државног удара у РС бива изједначен са вербалним наступима у којима неко позива на промјену власти. Чисто лудило са елементима потпуног незнања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симпатизер ПзД

03.01.2019 22:11

Како пролази дан за даном , а везано за случај убиства Давида, све више ми се гди Додик , Лукач, унука Пејина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода је релативна

03.01.2019 22:28

Наравно да није дрзавни удар. То су апсулутна претјеривања. Да су ови протести изасли из првобитних намјера и оквира то је тацно. Тацно је и то да је цитава ствар политизирана. Погледајмо, данас смо цули да је полиција у Паризу ухапсила водју "зутих прслука", јер није пријавио демонстрације, мада је како се наводи он данас само са малом групом људи палио свијеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрејевиц

03.01.2019 22:34

Недавно сам га слусао, образован и веома паметан, сталозен и прецизан. хттпс://yоуту.бе/З-ОРјСГИХе4

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

03.01.2019 22:41

Каква је то власт кад свој народ прогања,Ту власт под Хитно промјенити. Полицију поставити нову и ставити младе људе под Хитно. Ако ови наставе остасмо без,Омладине и без Народа и коме треба та Дрзава !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

03.01.2019 22:50

Цитирам господина..Да се утврди истина Д.Д..бе з обзира ције је дјете у овоме уцестовало...ово је изјавио господин...Врло упина изјава гос...?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госте

04.01.2019 11:05

Па сви ми знамо ције дете је у питању (оно сто је бежало преко границе на дан избора) треба само да ослободимо институције од хоботнице па да поцну радити свој посао они знају истину ал немогу и несмију да је исказу

Name

Бакица

03.01.2019 22:54

Драги мој колега Бозо обзиром да ми је познат твој капацитет моци заснован на западном новцу па стога и није цудо да си се јавио јер сви ви који сте на тој платној листи зурите да се огласите.ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

03.01.2019 22:54

Цуј дрзавни удар? Морас прво бити дрзава да би неко изврсио дрзавни удар. Смјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

03.01.2019 23:47

Па засто бурле удара народ по бањалуци? Зато сто је изгубио изборе од градјана ту И сад им се свети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коњичанин.

03.01.2019 23:56

Пустит ће Додик Драгичевића 10.1., после шараде у Б.Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.01.2019 00:07

Гоподине ако се такво уопсте мозете назвати боље да нисте ниста појасњавалионо о цему појма немате и тако наруцене ствари оставите себи и бн телевизији нису сви људи у рс бас на тако ниском нивоу знања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

04.01.2019 02:50

Када видим Сају Поповиц да коментарисе о политици немогу а да се неподсјетим када ми је изостајала са цасова на питање гдје је била казе крепао јој коњ .Зато молим Сају станивуковица , сукала и остале да се окану политике она није за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спиелберг

04.01.2019 05:26

Б О Ј К О Т

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

04.01.2019 06:08

Текст који треба процитати и преприцати насим бакама и декама, сто у страху за кору, хљеба гласају за садасње политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

04.01.2019 06:45

Дефинитивно је јасно да МУП, влада и тузиластво затаскавају УБИСТВО сто је ван сваке памети осим ако га нису сами изврсили а и то је опет ван сваке памети јер истина брзо изадје на видело сто је и у овом слуцају оцити пример. И ста сад ??? Додиг се само све дубље уваљује у зиви песак тј. у лазима. Срамота је ста нам власти раде пред цитавим светом а да не спомињемо како је нецасно све ово пред овим храбрим родитељима и свим овим људима који се срцем боре за правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан малић

04.01.2019 18:40

Имам потребу да и ја објасним покушај тог ДРЖАВНОГ УДАРА! шЕФ пиремиде власти у "реп...српској" сада тренуто врши државни удар на власт у целој БиХ,избацује неке заставе,неке оставља и тако даље,ради то све да једном усади усред тог Председништва заставу само његовог "р.с" и то је то. За државни удар он окривљује ону децу у БањаЛуци и понеку бабу од те деце.Договорили су се ти завереници,вели шеф, упадну у зграду телевизије и....избаце уредника шта ли? То би за ову јуначину био државни удар поручен од неког М6,ко је то,шта је то није објаснио? Е сад ја нешто вако думам,па мислим с овом мојом бабетином,да није она могла награисати,што би реко Давид Штрбац?Не као државни ударник,него: Можда се може државни удар на ову" државу# извршити и упадом тих ударника и у зграду јаwног WЦ-а у граду БањаЛуци и сменит жена која наплаћује,то јест моја бабетина.Можда јој се могу отет и паре и профит од буссинеса и етот белаја.С обзиром каква нам је "држава"-море бит да се туј на њу врфши државни удар...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос ил хаџија

05.01.2019 03:59

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА? И ГДЈЕ ЈЕ ДАВОР ДРАГИЧЕВИЋ?!? Рудоња, то јест Бурле и његово расипање глупости висе никог не интересује! Ко је дијете убио, мафијаши?!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

06.01.2019 01:22

Браво за текст. Све је кристално јасно. Осјети се задњих дана да страх чини своје. Бањалуцани имате Давора Драска иАдама. Недајте да вас плаше ови што се и властите сјене плаше. ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВУ НАСУ ДЈЕЦУ.