Božo Prelević: Optuživati aktiviste za državni udar je glup potez vlasti

Nakon što su pripadnici MUP-a Republike Srpske pri dvije večeri priveli narodnog poslanika Draška Stanivukovića, pojedini mediji su objavili da će Stanivuković i još troje organizatora protesta biti obrađivani i zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo — priprema državnog udara.  

Republika Srpska 03.01.2019 | 19:26
Božo Prelević: Optuživati aktiviste za državni udar je glup potez vlasti
Danas se, koristeći sličnu terminologiju, oglasio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekavši da je grupa Pravda za Davida, “praveći nerede po Banjaluci, zloupotrebila protest koji su im državni organi odobrili 30. decembra, a da su sada nestali oni koji bi trebalo da zbog toga snose određene posljedice”.

"Neki od njih su organizovali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih učesnika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju da preuzmu vlast", istakao je Dodik.

Tim povodom kontaktirali smo Božu Prelevića, beogradskog advokata i nekadašnjeg ministra policije, kako bi nam sa stručne strane rekao ima li državnog udara u RS.

Na samom početku razgovora, objasnio je šta karakteriše jedan državni udar: 

”Državni udar se različito definiše u različitim zakonima, ali u suštini radi se o nasilnom spriječavanju državnih institucija da sprovode ustavom i zakonom određene aktivnosti. Nema državnog udara bez oružja, nasilnih sredstva i metoda i teško da možete naći državni udar bez djelova vojske i policije koji su se, da tako kažem, priklonili pobunjenicima. To je jedno od teških krivičnih djela, sa velikom zapriječenom kaznom i ono što vaši čitaoci treba da znaju jeste da se to može uraditi samo sa umišljajem, i da iza takvih akcija moraju stajati nekakvi fanovi, aktivnosti, akcije, oružje".

Pratite situaciju u Banjaluci posljednjih mjeseci sa Pravdom za Davida, pratili ste i posljednja dešavanja,  ima li po vama ovdje elemenata državnog udara?

Pravo da vam kažem, ja mislim da u Bosni ima državnog udara i da je to čist državni udar. Jer kada vi do te mjere privatizujete institucije i opstruirate rad onih institucija kojima je u zakonskim ovlaštenjima pronalazak izvršilaca krivičnih djela, kada obesmislite pravosudni sistem, kada vežete ruke tužiocima ili onom boljem dijelu policije, tu postoji takvo urušavanje institucija, koje u samoj suštini nije državni udar, ali ima razmjere preuzimanja ingerencija koje vama po zakonu ne pripadaju i to ima ekstremno štetne posljedice.  Svaki autoktrata koji potpuno obesmisli rad institucija samim tim je obesmislio i sam zakon.

A stajanje na trgu ili protestna šetnja, imaju li oni elemente državnog udara?

Državni udar se ne može izvršiti ako od institucija tražite da rade svoj posao ili stajanjem, hodanjem, šetanjem, govorenjem. Ove aktivnosti  garantuju najviši pravni akti - konvencije o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija, Savjet Evrope, zakoni koji propisuju pravo na govor i mirno okupljanje, pravo na izražavanje ličnih stavova, to su sve zagarantovane slobode i prava koje pripadaju svakom građaninu. U tom smislu, ja ne vidim da se time može izazvati državni udar.

Prvo ste imali tu prethodnu fazu da su institucije, pod pritiskom privatnih interesa, prestale da rade ono što je u njihovom opisu posla. U tom smislu, ako je to tačno, i ukoliko tu nema oružja, nema planova, nema ozbiljnih aktivnosti koje bi mogle da dovedu u pitanje napad na državne institucije, a pri tome su privedena nečija djeca, onda pravo da vam kažem, pokazuje se da vladavina prava u tom entitetu ili u toj državi ne funkcioniše.

Da li je pominjanje državnog udara, na neki način, pokušaj  vlasti da se stane u kraj ovim skupovima i protestima?

To je dosta glup način da se to prekine. To se uradilo u Crnoj Gori, pa sada imaju suđenje koje prati toliko mnogo nevjerovatnih detalja. Tako da bi i u ovom slučaju tokom suđenja, ako bi bilo otvoreno za javnost, vidjeli svu glupost jedne takve optužbe. Naravno, sve pod uslovom da nema oružja, planova za zauzimanje institucija, za nasilje nad najvišim predstavnicima institucija državne vlasti itd.

Ja nemam u punoj mjeri činjenice nad kojim bi neko mogao da izađe sa takvom optužbom. Jer ako je ta optužba neosnovana i neutemeljena činjenicama, ona će se vratiti kao bumerang vlastima. Ona će se vratiti na način, ne da je bio državni udar, nego da ste o tome lagali. Dakle, to je ozbiljno urušavanje institucija ukoliko bi se tako nešto pokazalo kao manipulacija, a ne istina. Zato ja ipak apelujem na moje kolege u RS da  dobro razmisle gdje vode njihovi koraci. Ja mislim da je njima najednostavnije da utvrde šta se zaista desilo sa Davidom Dragičevićem, bez obzira čije je dijete u ovome učestvovalo.

Možete li nam na kraju ovog razgovora prokomentarisati i poziv koji je upravo pristigao iz policije Davidovoj majci, Suzani Radanović, da se sutra javi na ispitivanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo "neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje"?

Ukoliko ste snimali, slikali bilo šta, možete reći da je riječ o neovlaštenom snimanju. Ali to nije dovoljno za krivično djelo. Vi neovlašteno snimate i rođendan sopstvenog djeteta, ako biste tako glupavo primjenjivali zakon. Ako se radi o neovlaštenom snimanju vojnih i policijskih arsenala, onda je to neka druga stvar, a ja pravo da vam kažem nisam siguran da je ovdje o tome riječ.

Vjerujem da je to pokušaj da se protest ubije, ali čini mi se da se ljudi koji to rade, ako rade na ovaj način bez dokaza, jako neozbiljni. Jer neće biti ovo problem samo za Dragičevića, majku i ostale. Problem će prije svega nastati za građane RS, jer ako oni ne vjeruju u institucije sopstvene države, čemu onda da vjeruju.

Izvor: Buka

Komentari / 97

Ostavite komentar
Name

Free

03.01.2019 18:31

Hvala za tekst

ODGOVORITE
Name

Konstatacija

03.01.2019 18:55

Koliko se ja razumijem u politiku Stanivuković baš i nije aktivista, a da ne imenujemo i druge "aktiviste" pored njega.

Name

rasta

03.01.2019 19:38

Drzavne institucije Republike Srpske su u kandzama mafije.U svim drzavama ima mafija a Srpskoj mafija ima svoju drzavu

Name

aa

03.01.2019 19:42

Sve što vlast u ovom momentu radi u vezi sa "Pravdom za Davida" je samo sve dublje kopanje jame u kojoj će i sami završiti. Obzirom da su izgubili izbore u Banjoj Luci jedino što ih može spasiti jeste da riješe ubistvo i da odgovaraju oni koji su odgovorni za to. Nazivati neredima povike "Harise odlazi" i nazivati pokušajem državnog udara to što traže da se riješi ubistvo je smiješno. Stiče se utisak da se vlast neće potruditi da ubistvo riješi dok neizbiju stvarni nemiri tipa onih u Francuskoj

Name

Duća

03.01.2019 19:58

Razbiće im se o, glavu jer spominju Britance, a ako li Britanci odluče, da ih disciplinuju onda bi oni gurali na Rusiji. Toliko je duboka ta naša vlast. Da, nisu umješani u taj slučaj prekinuli bi proteste već prvih dana.

Name

Corleone

03.01.2019 20:37

Oligarhisti su se toliko upetljali u vrzino kolo da će ih ono jednog dana uništiti. Milokradu i Lukiću će se jednog dana suditi zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ustava i osnovnih ljudskih prava. Oni su zaluđeni da trenutno u to ne vjeruju i ta njihova osionost ih još dublje vodi u propast. Tek će to da shvate kada budu izašli pred nezavistan i nepristrasan sud. Sada su moćni ali uvijek neće biti takvi. Bog silu ne voli. Silni nikad u ovom narodu nisu dugo trajali. PRAVDA ZA DAVIDA.

Name

Dr. Za Drzavni Udar

03.01.2019 20:46

Niko Dodiku ne moze osporavati poznavanje termina DRZAVNI UDAR. On je to licno izvrsio, istina uz pomoc stranaca, 1997 kada je nasilno sa dva poslanika dosao na vlast. Gdje je popisana opozicija da ga na to danonocno podsjeca. Fotografijama, tekstovima, snimcima

Name

Re

03.01.2019 22:39

Najace dokaz da nema elemenata državnog udara jeste da de ne radi o državi

Name

RE KONSTATACIJA

03.01.2019 23:09

Ti si kljusina i takvo ti je razumijevanje pa je potvrđeno pravilo ČEGA SE PAMETAN STIDI BUDALA SE TIME PONOSI!

Name

Lom Krš

04.01.2019 05:01

Po potezima koje vuče vidi se da je kraj puta Dodikovog režima. Dok je ljubio zastavu svašta je radio sa RS i narodom. Smejao mu se čitav svet, pa zastavu više ne ljubi, ali radi svašta i može se očekivati mnogo brutalnije stvari. Primetna je podrška samo iz Zapadnog Mostara kao iskaz ljubavi prema sebi sličnim, ili.. Građani RS možete svašta očekivati i pojedinačno i kao kolektiv BL pa i RS.

Name

ŽIKA Ž

04.01.2019 06:22

Dosad je Mile bio smiješan:šator, ne može nam niko ništa i ostalo. Sada je tragi-komičan:malo zadesan, malo ubijen, malo udaren, ,,,,!

Name

075

04.01.2019 07:19

Milorade, mogu ti prišivati sve ali majstor si jer " stado " sada naklapa da li je bio " državni udar " a malo ko spominje prave stvari a to su " Ko je ubio Davida " i " gdje je i da li je živ Davor "!!

Name

Re "Konstatacija" RASPUCHIN

04.01.2019 08:23

Нема бољих примјера "активиста" од "великог баје" и Крстана Симића који носе транспарент : "ГЛАДНИ СМО". Е то је активизам политички неопредјељених и гладних а да не причам о "активизму" уз помоћ тенкова и оклопних возила SFOR-а. Дакле , све јесте и није политика а википедија је извор на коме можете наћи шта значи политика и како се називају они који нису заинтересовани за исту.

Name

xyz

03.01.2019 18:39

Hvala! Ovako se normalno komentarise! Suludo je i pomisliti o drzavnom udaru, britanskim agentima i takvim glupostima. Institucije su u kandzama kriminalne hobotnice i samo ako se rijesimo kriminalnih klanova institucije ce se vratiti u svoje okvire i poceti da rade svoj posao!

ODGOVORITE
Name

zz189

03.01.2019 19:42

1997 je izveden udar drzavni i nasilno je preoteta vlast u drzavi RS.tenkovi sfora su zauzmali policijske stanice i tv releje i signal okretali na Biliinu i Dodikovu tv rtrs

Name

racic

03.01.2019 20:36

Ovako je nekada duvao dasak vjetra sa Balkana : https://www.youtube.com/watch?v=nKVdLrj8DXQ&fbclid=IwAR2la120Z-Db21Rp_qEWYXtOra_SpHa1X1MYxC9WapmWQ6_gry_XDMrtx7Q https://www.youtube.com/watch?v=DIuyhVUu0EY&fbclid=IwAR3Nr81Xecje7otPZ9GHZzxLZHCl2nB1f3sLbu1VjH9-MCwon0cUK1sbLnQ

Name

Gospodine

03.01.2019 18:40

Mi vjerujemo ali oni ne vjeruju.

ODGOVORITE
Name

Dopuna

03.01.2019 19:02

Oprostite im, ne znaju sta cine. Medjutim, pustiti ih da idu u nedogled, bojim se da nece moci tj. od odredjenog momenta se nece vise moci i da se hoce. Kad prekipi, onda je gotovo.

Name

Jozo

03.01.2019 20:10

Kakvu Drzavu RS Drzava ti pise na Pasosu!!!!!

Name

cuj. drzavni udar

03.01.2019 18:40

da bi bio drzavni udar mora biti drzava a kako ja znam RS je entitet i samim time dodik valja gluposti kao i obicno.

ODGOVORITE
Name

Samaran

03.01.2019 18:59

DRZAVNI UDAR U GLAVI RUDONJE...

Name

ZOKI

03.01.2019 19:04

Najveci drzavni udar radi aktuelna vlast sa Dodikom na celu.

Name

re

03.01.2019 19:10

Kad od mesara sa zavrsenom trogodisnjom skolom odskoluje drzava svojevremeno politologa, najnormalnije je da ce kasnije takav akademac da razmislja logikom mesarske satare i onda spletom raznih okolnosti takav dodje na mjesto sa kojega moze da odlucuje o svemu i svacemu nama obicnom narodu ostaje samo zebnja i misao sta ce se sledece lose desiti jer je po onoj narodnoj "topuzina data buzdovanu" Nema ovo nikakve veze ni sa zdravom pameti, a o drzavnom udaru ni govora. Cak i da je to formulisano i kao "entitetski udar" bilo bi neutemeljeno.

Name

Re Re

03.01.2019 20:45

Njega je udba poslala na fakultet jer im je potpuno odgovarao njegov karakter, koji je naravno isti kao sad. On je udbaš. Bio je u Reformskim snagama, ne da se bori za bolje sutra već da učestvuje u razvaljivanju te partie od strane udbe, koja je učestvovala u uništenju bivše zemlje, uvođenju u rat, pljačkanju i uništavanju naroda u cijelom regionu do današnjih dana, a MD kao njihov odani član im je glavni oslonac. Zato su oni svi zajedno u cijelom regionu skupili u borbi bilo kakvih pokreta na ljudskoj osnovi kao što je Pravda za Davida jer takvi pokrete shvataju kao pretnju. Još o obrazovanju našeg plemenitog vođe. Prije rata Poljoprivrednu školu su upisivali dosta loši đaci. MD se upisao za Poljoprivrednog tehničara, pao je prvu godinu, pa su ga prebacili za mesata da nešto završi i tada je išao na popravni i ne bi ni to završio da ga nisu puštali. Ali takav kakav je bio je dobar za udbaša jer zbog njegovog karakteta je spreman na sve gadosti što imamo priliku da vidimo.

Name

Mile

03.01.2019 18:50

Hvala BN i odabiru pismeni da komentarisu na pismen i dostojanstven nacin a ne krkanski kao nas Predsjednik .

ODGOVORITE
Name

Александар92

03.01.2019 18:51

Да ли је то државни удар по дефиницији или практично то није битно, битно је да се на све начине покушава скинути актуелна власт. Лично сам очекивао нешто слично само ме занимало шта ће бити покривач, нажалост то су пронашли у трагедији породице Драгичевић. Јадно је трагедију једне породице користити у политичке сврхе. Актуелна опозиција је опозиција више од 10 година, а у октобру су пропустили још једну шансу да то промијене па им је сада јасно да постају вјечита опозиција. Каријере су им уништене, 15 и више година ни једна битна функција у каријери.

ODGOVORITE
Name

Zarko

03.01.2019 19:17

Osnovno i jedino pitanje je KO JE UBIO DAVIDA?... PRAVDA ZA DAVIDA! Ostalo nije bitno, ne skreći temu na drugu stranu!

Name

RE ALEKSANDAR 92

03.01.2019 19:17

MA COVJECE PUSTI VISE OPOZICIJU. PROKOMENTARISI ,KAKO VLAST PRIKTIVA UBISTVO MLADICA 10 MJESECI, TOLIKE RAZLICITE I KOTRAVERZNE IZJAVE IZ VRHA MUPA I TUZILASTVA. DAJ BUDIMO BAR MALO KULTURNI LJUDI ,BAVIMO SE UZROKOM SVEGA OVOGA. PROTEST JE BIO POTPUNO MIRAN DO 25tog. KO JE PRVI POCEO SA NASILJEM?

Name

Botu

03.01.2019 19:38

Ko je ubio Davida?

Name

Pravo na zivot

03.01.2019 19:57

Ma koga briga za drzavni udar! To je izmisljotina, lovacka prica, nazovi kako god hoces. Mi hocemo da se postuje pravo na zivot!

Name

IQ

03.01.2019 19:57

Aleksandar sjedni, nisi polozio,ni po znanju, ni kao moralan covjek.

Name

Александар92

03.01.2019 20:05

По чему то ја нисам моралан човјек? Да ли сам подржао заташкавање? Да ли сам некога вријеђао? Не слажеш се са мојом мишљењем и због тога сам незналица и неморалан човјек? Ја само нисам за насиље, било којег вида, ни психичко ни физичко. Изнио сам свој сав културно без вријеђања и тебе је то забољело, управо је то суштина онога што сам рекао за 300 дана културе.

Name

Miša

03.01.2019 20:43

Krećeš u priču obrnutim redom. Valjda postoji hronologija dogadjaja. Počinjeno je ubistvo! ... Kreni odatle, pa možda ukapiraš zašto ti se svi obraćaju na način koji nije po tvojoj volji. Trudio sam se da budem kulturan.

Name

Александар92

03.01.2019 21:07

Мишо, одакле Вам то да ми није по вољи било чији одговор? Ја то нисам рекао. Као што нисам рекао ни то да Давид није убијен. Велико хвала на културном изношењу Вашег става. јасно сам нагласио да се убиство десило и да подржавам борбу за истину и правду, али не подржавам насиље, вријеђање или било шта нецивилизовано. Само култура и поштење, то „хајване" боли више од било чега другог.

Name

Мирослав

03.01.2019 18:55

Сам Додик рекао је да ће ући у тужилаштво и истјерати тужиоце, јели то државни удар.

ODGOVORITE
Name

Razum

03.01.2019 18:55

Da li je ovom narodu nakon svega ( ubistva Davida i drugih ubistava, lazi pred izbore, izbornih neregularnosti, necinjenje i zataskavanje ubistva itd) jasno za koga radi Dodik i ko su mu krvavi saradnici i zlotvori - sljam u vidu predstavnika medjunarodne zajednice koji ostvaruju svoje prljave interese preko vjernog saradnika. Sta je cinio taj sljam dok Dodik nije bio na vlasti i sta je cinio da dodje na vlast a sta sad cine nakon konstantnog pljuvanja Dodika po istima i nakon svih brutalnosti koje vidimo, NISTA, jer matrica diktature i tiho unistavanje Republike Srpske savrseno funkcionise!

ODGOVORITE
Name

075

04.01.2019 07:24

@Razum To upravo i nedostaje prosječnom Srbinu u BiH, nisu niti Bošnjaci bolji, Hrvati jesu malo lukaviji!! Da li je bilo reakcije "međunarodne zajednice", da li je bilo reakcija i upozorenja "velikog brata" i "kilave" EU?? Nije, niti će jer upravo njima odgovara ovakvo stanje u cijeloj BiH, gdje svaka mjesna zajednica ima svoga diktatora, gdje je korupcija, nepotizam No. 1 u Evropi!!

Name

Jebem vam mstwt

03.01.2019 18:58

Covjek je rekao da nije drzavni udar ako nema nasilnog zauzimanja institucija. Tako da procitajte izjave onih uhapsenih datih tuzilastvu klasican pokusaj drzavnog udara

ODGOVORITE
Name

Re botu idiotu

03.01.2019 19:59

Čaušeski, Sloba... Nastavi niz

Name

Re re botu idiotu

03.01.2019 22:05

Nije Causeski nego CAUSESKU.

Name

??

03.01.2019 18:58

Pa da je toliko dramaticno skupilo bi se 100 hiljada ljudi i drzavni udar bi uspeo, kao sto je ocekivao Drasko. Ali znaju banjalucani da bi on sediste Vlade preneo u svoju vilu.

ODGOVORITE
Name

Maja3

03.01.2019 19:31

Samo naprijed Draško!

Name

Ktelac zvani???

03.01.2019 20:52

Kretenu, ako je tacno da Drasko ima vilu, a nije tacno, onda njegova borba dobija jos vise na znacaju. Kretenu, to bi trebao da razumijes ali, ocito, nisi sposoban

Name

Ako bog da i nedjelja sveta

03.01.2019 22:54

Pa Drasko ce za 2 godine ( i bez , kako vlast tvrdi ," dezavnog udara " ) svejedno biti gradonacelnik Banja Luke. Dosta vise ovih ljigavaca.

Name

D

03.01.2019 18:59

Ovo me sad zbunjuje,neovlašeno je i snimanje dječijeg rođendana ,a snimanje razgovora Presednika i patologa nema elemenata krivičnog djela ne razumijem

ODGOVORITE
Name

re

03.01.2019 19:33

Komplikovano za tvoj mozak, jednostavno nemas kapaciteta. Nemoj ni pokusavati da shvatis, neces uspjeti i pored svih napora!

Name

NORMALAN

03.01.2019 21:14

Ti neznaš jesi li pošao ili došao. Bitno je da znaš da si uz vlast kojoj su djeca htjela da izvrše državni udar.

Name

??@ krelac

03.01.2019 21:35

Jos da ti dodam, hipoteticki, u B.Luci da se okupi 100 hiljada ljudi na protestu, nema zakona koji vazi u tom slucaju mogu da izvrse drzavni prevrat. Malo je policije a vojsku nemaju. Pa 5 oktobra je rulja izvrsila prevrat, znaci da moze, ostala je tuga.

Name

Protest

03.01.2019 18:59

Na proteste ponovo dižem sav Prijedor stiže u BL

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

03.01.2019 19:00

Ovaj tekst treba umnoziti i podijeliti sirom Banja Luke,da nepismeni i neobrazovani nesto nauce !!!!!

ODGOVORITE
Name

Догодине у Призрену!

03.01.2019 19:01

Додик врши државну удар против Републике Српске! Није полоција лична гарда! Ни тужилаштво није приватно. Стоп мафији! Слобода народу!

ODGOVORITE
Name

legija

03.01.2019 19:07

Bravo za tekst i bravo za BN

ODGOVORITE
Name

milojkobabić

03.01.2019 19:07

Zna Laktaški samozvanac kako se izvodi državni udar.On ga je izveo uz pomoć američkih tenkova i transportera i sa nekoliko stranih obavještajnih službi.I opet nije nosio lisice niti čamio u zatvoru.A,sad proziva nevinu djecu i omladinu da su htjeli rušiti institucije.S čim,kako.Pa oni nisu imali ni praćke, ni šerpe i pištaljke.Bolesnim idejama,bolesnog uma i režima vjeruju valjda samo gledaoci RTRS i ATV.

ODGOVORITE
Name

Milidragović

03.01.2019 19:08

Kad god treba nekom "očitati lekciju", mediji iz Srpske angažuju razne komentatore i analitičare iz Srbije. Mediji pod kontrolom aktuelne vlasti u te svrhe angažuju "sturčnjake" koji govore ili pišu pohvalno o vladajućima, a negativno o njihovim političkim protivnicima, a na drugoj strani mediji koji sebe nazivaju nezavisnim angažuju "stručnjake" koji se negativno osvrću na ono što rade aktuelne vlasti.Pa, kome vjerovati kada su i jedni i drugi naklonjeni jednoj ili drugoj strani.

ODGOVORITE
Name

Miša

03.01.2019 19:31

Jel veruješ da je momak ubijen? Jel znamo ko ga je ubio?... Ajd sad razmisli kome da veruješ!!! Pravda za Davida! Pravda za narod!

Name

Crni

03.01.2019 19:11

A sad ce baja demantovati Prelevica i reci da ovaj nema pojma. Ahahaha , baja se razumije u pravo, vjesto je svercovao Ronhill.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

03.01.2019 19:11

vecina ljudi u RS su polupismeni,i vjeruju ovim mafijasima na vlasti,za 10g.nece nas biti ni 500,000 u RS-u a na nivou BiH,to ce biti mirnodobski poraz Srpskog naroda u BiH!

ODGOVORITE
Name

Laki

03.01.2019 19:28

A šta kažu ovi naši kvazi analitičari poput Lažanjskog, Galijaševića i Ćeranića...oni će od ovog napraviti revoluciju i još uz podršku Rtrs-e i Atv-a, uh

ODGOVORITE
Name

Nikola

03.01.2019 19:35

Misliš na onaj ATV što je ukinuo čirilično pismo?

Name

Bato

03.01.2019 19:52

Oni nepricaju, oni rade, rezultati su ocigledni,he he...

Name

Ma ja ba

03.01.2019 19:35

Ma ja bolan nema ovdje nikakvog pokusaja rusenja institucija. Republiku Srpsku vole i Zeljko Komsic i Bakir, i sva Federacija. Vidi se samo kako su iz Federacije milostivi na drustvenim mrezama prema Republici Srpskoj. A tek strane ambasade, americka i britanska, pa Republika Srpska je njihovo cedo. Nikakvo onda cudo za sve ovo kada mi imamo vece protivnike pojedince u samoj Srbiji, dobro je da jos i postoji Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Re ma ja ba

03.01.2019 20:04

Pretpostavljam da vjeruješ i da je zemlja ravna ploča, to bi bio ekvivalent tvojoj priči! Stado krezubo!

Name

kalimero

03.01.2019 19:36

Koliko sam shvatio gospodina državni udar su izvršile stranke SNSD i SDA ,u cijeloj Bosni ,međusobno najpoželjniji koalicioni partneri .Svaki dan su ubistva,sačekuše,sijanje straha i terora.Vrijeme je za buđenje.

ODGOVORITE
Name

Ti

03.01.2019 19:38

Za pocetak, Krivicni zakon RS u katalogu krivicnih djela uopste ne propisuje djelo Drzavni udar. Koji retardi vladaju ovom zemljom.

ODGOVORITE
Name

E J....a

03.01.2019 20:50

Ti sad ode duboko, nisi ti dobro vidio, to ti je odmah uz krivicna djela vezano za sverc polovnim stvarima na buvljim pijacama.

Name

Pablo

04.01.2019 06:29

Da bi se izvršio državni udar, potrebna ti je država. Cijela priča je žalosna, jer se sa određenom dozom ozbiljnosti prilazi toj temi, a tema je za sprdnju.

Name

profesor

03.01.2019 19:44

Pusti neznalice kakav drzavni udar ljudi protestuju oni drzavni udar joj strucnjaka zaglavili u probleme pa se vade na sve strane.Oni prvi zakon krse sad se na njega pozivaju.

ODGOVORITE
Name

Oooo

03.01.2019 19:47

Hvala za tekst. Drasko posavjetuj se sa ljudima koji imaju pravnog iskustva, ljudima koji mogu da ti prosire sliku o tvom djelovanju i pronadji put da na mudar način i sa tvojom energijom uspijes u tome sto radis. Mlad si, neiskvaren, pun volje zelje da ispravis dosta toga, mudrost ti nedostaje, ali bice i toga :) Drasko veliki pozdrav i puna podrska.

ODGOVORITE
Name

Top lista nadrealista

03.01.2019 19:56

Drzavni udar belim ruzama. Crni Milorade, balvanu nad balvanima

ODGOVORITE
Name

MastJag

03.01.2019 20:00

Hvala profesionalac! Zalosno je sto nemamo vise ovakvih mozgova. To je ono sto jednoj drzavi treba za napredak, a ne ubice kao Lukac.

ODGOVORITE
Name

borac

03.01.2019 20:01

Mile se izgubio ha ha ha.

ODGOVORITE
Name

Re Radojica

03.01.2019 20:05

Kao naučnu fantastiku!

ODGOVORITE
Name

Capri

03.01.2019 20:33

Sve je ok ali pricu o nekakvom udaru su lansirali ljudi koji su iz njima znanih razloga bili u grupi. Ja nigdje od vlasti (kojoj bih volio da vidim ledja) nisam cuo da optuzuju ikoga za ikakav udar.

ODGOVORITE
Name

MIMI53

03.01.2019 20:41

Pa covjek je lijepo rekao,drzavni udar provodi ona vlast koja privatizuje nacionalnu TV, sprecava tuzilastvo i istrazne organe, manipulise gradjanima odvracajuci im pozornost od naj krupnijih problema ,kriminala ,korupcije,kupovine poslanika ,TO JE DRZAVNI UDAR.

ODGOVORITE
Name

gandra

03.01.2019 20:46

PRAVDA ZA DAVIDA.

ODGOVORITE
Name

ZOKI

03.01.2019 20:50

TELEVIZIJU U KUCI GASIM ZBOG MANIPUKATORA I LAZOVA DODIKA.NEMA DANA NITI NI JEDNE VIJESTI DA COVIJEK NIJE TU.KUPIO JE AT TEKEVIZIJU I UBI UMOZAK SVAKI DAN SVOJIM GLUPOSTIMA.PRISTAJEM DA PLACAN MJESECNO PRETPLATU KOJU GOD BN TELEVIZIJA KAZE DA GA OCIMA SVOJIM VISE NEGLEDAM.ZA MENE NE POSTOJE TELEVIZIJE ATV I RTRS SAMO ZBOG NJEGA.FUUUUJ!!!!!

ODGOVORITE
Name

Nikola

03.01.2019 22:01

Dragan Lukač trazi smjenu ministra MUP-a ali ne sada nego 1997: Drzavni udar https://youtu.be/BDxxUVYZd38

ODGOVORITE
Name

AR

04.01.2019 05:37

Kakav drzavni udar O kojoj dzavi se ovde radi Nisam jos cuo da iko hoce da rusi drzavne institucije u Bih Ljudi traze pravdu za svoje dijete Ovaj mlogo bre pametan neki covek

Name

Pravnik

03.01.2019 22:11

Ipak privatni fakulteti dolaze do izražaja pa tako i definicija državnog udara u RS biva izjednačen sa verbalnim nastupima u kojima neko poziva na promjenu vlasti. Čisto ludilo sa elementima potpunog neznanja.

ODGOVORITE
Name

Simpatizer PzD

03.01.2019 22:11

Kako prolazi dan za danom , a vezano za slučaj ubistva Davida, sve više mi se gdi Dodik , Lukač, unuka Pejina.

ODGOVORITE
Name

Sloboda je relativna

03.01.2019 22:28

Naravno da nije drzavni udar. To su apsulutna pretjerivanja. Da su ovi protesti izasli iz prvobitnih namjera i okvira to je tacno. Tacno je i to da je citava stvar politizirana. Pogledajmo, danas smo culi da je policija u Parizu uhapsila vodju "zutih prsluka", jer nije prijavio demonstracije, mada je kako se navodi on danas samo sa malom grupom ljudi palio svijece.

ODGOVORITE
Name

Andrejevic

03.01.2019 22:34

Nedavno sam ga slusao, obrazovan i veoma pametan, stalozen i precizan. https://youtu.be/Z-ORjSGIHe4

ODGOVORITE
Name

Pero

03.01.2019 22:41

Kakva je to vlast kad svoj narod proganja,Tu vlast pod Hitno promjeniti. Policiju postaviti novu i staviti mlade ljude pod Hitno. Ako ovi nastave ostasmo bez,Omladine i bez Naroda i kome treba ta Drzava !!

ODGOVORITE
Name

?

03.01.2019 22:50

Citiram gospodina..Da se utvrdi istina D.D..be z obzira cije je djete u ovome ucestovalo...ovo je izjavio gospodin...Vrlo upina izjava gos...?????

ODGOVORITE
Name

Goste

04.01.2019 11:05

Pa svi mi znamo cije dete je u pitanju (ono sto je bežalo preko granice na dan izbora) treba samo da oslobodimo institucije od hobotnice pa da pocnu raditi svoj posao oni znaju istinu al nemogu i nesmiju da je iskazu

Name

Bakica

03.01.2019 22:54

Dragi moj kolega Bozo obzirom da mi je poznat tvoj kapacitet moci zasnovan na zapadnom novcu pa stoga i nije cudo da si se javio jer svi vi koji ste na toj platnoj listi zurite da se oglasite.POZDRAV

ODGOVORITE
Name

Frankfurt

03.01.2019 22:54

Cuj drzavni udar? Moras prvo biti drzava da bi neko izvrsio drzavni udar. Smjesno.

ODGOVORITE
Name

Murija

03.01.2019 23:47

Pa zasto burle udara narod po banjaluci? Zato sto je izgubio izbore od gradjana tu I sad im se sveti

ODGOVORITE
Name

Konjičanin.

03.01.2019 23:56

Pustit će Dodik Dragičevića 10.1., posle šarade u B.Luci.

ODGOVORITE
Name

Mirko

04.01.2019 00:07

Gopodine ako se takvo uopste mozete nazvati bolje da niste nista pojasnjavaliono o cemu pojma nemate i tako narucene stvari ostavite sebi i bn televiziji nisu svi ljudi u rs bas na tako niskom nivou znanja

ODGOVORITE
Name

Bakica

04.01.2019 02:50

Kada vidim Saju Popovic da komentarise o politici nemogu a da se nepodsjetim kada mi je izostajala sa casova na pitanje gdje je bila kaze krepao joj konj .Zato molim Saju stanivukovica , sukala i ostale da se okanu politike ona nije za njih.

ODGOVORITE
Name

spielberg

04.01.2019 05:26

B O J K O T

ODGOVORITE
Name

Bl

04.01.2019 06:08

Tekst koji treba procitati i prepricati nasim bakama i dekama, sto u strahu za koru, hljeba glasaju za sadasnje politicare.

ODGOVORITE
Name

Jovan

04.01.2019 06:45

Definitivno je jasno da MUP, vlada i tuzilastvo zataskavaju UBISTVO sto je van svake pameti osim ako ga nisu sami izvrsili a i to je opet van svake pameti jer istina brzo izadje na videlo sto je i u ovom slucaju ociti primer. I sta sad ??? Dodig se samo sve dublje uvaljuje u zivi pesak tj. u lazima. Sramota je sta nam vlasti rade pred citavim svetom a da ne spominjemo kako je necasno sve ovo pred ovim hrabrim roditeljima i svim ovim ljudima koji se srcem bore za pravdu.

ODGOVORITE
Name

milan malić

04.01.2019 18:40

Imam potrebu da i ja objasnim pokušaj tog DRŽAVNOG UDARA! šEF piremide vlasti u "rep...srpskoj" sada trenuto vrši državni udar na vlast u celoj BiH,izbacuje neke zastave,neke ostavlja i tako dalje,radi to sve da jednom usadi usred tog Predsedništva zastavu samo njegovog "r.s" i to je to. Za državni udar on okrivljuje onu decu u BanjaLuci i poneku babu od te dece.Dogovorili su se ti zaverenici,veli šef, upadnu u zgradu televizije i....izbace urednika šta li? To bi za ovu junačinu bio državni udar poručen od nekog M6,ko je to,šta je to nije objasnio? E sad ja nešto vako dumam,pa mislim s ovom mojom babetinom,da nije ona mogla nagraisati,što bi reko David Štrbac?Ne kao državni udarnik,nego: Možda se može državni udar na ovu" državu# izvršiti i upadom tih udarnika i u zgradu jawnog WC-a u gradu BanjaLuci i smenit žena koja naplaćuje,to jest moja babetina.Možda joj se mogu otet i pare i profit od bussinesa i etot belaja.S obzirom kakva nam je "država"-more bit da se tuj na nju vrfši državni udar...?

ODGOVORITE
Name

Bos il hadžija

05.01.2019 03:59

KO JE UBIO DAVIDA? I GDJE JE DAVOR DRAGIČEVIĆ?!? Rudonja, to jest Burle i njegovo rasipanje gluposti vise nikog ne interesuje! Ko je dijete ubio, mafijaši?!?!?

ODGOVORITE
Name

Mostar

06.01.2019 01:22

Bravo za tekst. Sve je kristalno jasno. Osjeti se zadnjih dana da strah čini svoje. Banjalucani imate Davora Draska iAdama. Nedajte da vas plaše ovi što se i vlastite sjene plaše. PRAVDA ZA DAVIDA I SVU NASU DJECU.