Никола Јанковић о томе како дође у Партизан...

Тринкијери један од највећих разлога што сам у Партизану! “Свако ко долази овде свестан је где долази. Ја сам играо против Партизана, сада имам част да играм за њега, знам шта да очекујем. Играти у Пиониру то је најбољи осећај за било ког играча који може да доживи. Свако игра за то. За ту емоцију. То је нешто специјално и посебно у целој Европи”, каже нови кошаркаш црно-белих.

Кошарка 05.01.2019 | 22:45
Никола Јанковић о томе како дође у Партизан...
И док су се навијачи Партизана спремали за дочек 2019. године, појавила се инфромација: Партизан има новог центра - Николу Јанковића. Српски 24-годишњи кошаркаш обукао је црно-бели дрес и на тај начин улепшао крај године свима којима је црно-бела боја у срцу.

После Алекса Ренфроа, Партизан је добио снагу у рекету, баш оно што му је недостајало. Црно-бели ће поред Лендејла, Гагића, Сија, Пецарског и Јанковића добити још једног снажног играча који може да помогне у борби испод коша.

Позвали смо Јанковића да за наш сајт прокоментарише све што се догодило протеклих дана, а одмах на старту разговора за МОЗЗАРТ Спорт рекао нам је да се њему новогодишња жеља - испунила.

"Новогодишњи поклон њима, али и мени. Мени је то била жеља. Добили смо и једни и други поклон. Десило се све јако брзо. Завршио сам тренинг 30. децембра. Најнормалније сам тренирао и после тренинга сам добио дозволу да потпишем за Партизан. Све се десило у два дана, да се спремим и дођем. Постојала је идеја о томе, али испрва ми Естудијантес није дао да дођем јер имам важећи уговор. Све се десило у пар сати. Био је то шок у једном моменту, али сада сам ту, кући, данас је први тренинг, јако сам срећан, задовољан и испуњен. Све је на правом месту", каже Јанковић за МОЗЗАРТ Спорт.

Да ли је било раније контаката пре ове зиме?

"Искрено да, али никада ништа није било конкретно. Сада смо врло лако нашли договор, али је једина кочница био Естудијантес који ме није пуштао. Да јесте, раније бих био овде. Али, ето, све се поклопило у овом моменту".

Јанковић је играч који може да игра и на петици и на четворци, па смо га зато питали шта више воли да игра од те две позиције, где себе види?

"Ја сам пет на четири, четири на пет. Партизан има јако добре играче на обе позиције. Тако да је то више питање за тренера. Искрено, више играм на позицији пет последњих година, а у млађим категоријама сам био чиста четворка. Некако мислим да сам на позицији пет доминантнији. Али не искључујем ни могућност четворке. Све зависи шта тренер каже Спреман сам за обе позиције".

Ти си у сезони 2016/2017 био МВП АБА лиге. Како ти је то остало у сећању?

"Стварно ми је остала та сезона у лепом сећању не само због те награде, већ и због тога што Олимпија седам година пре тога није освојила првенство. Освојили смо дуплу круну. И тимски и индивидуално је била успешна година. И живот у Љубљани ми је пријао, то је јако леп град, била ми је битна та година за кошаркашки развој. Доста сам сазрео тамо".

Сада си у Партизану. Да ли си пратио црно-беле ове сезоне?

"Наравно. Пратио сам скоро сваку утакмицу зато што имам доста пријатеља и другара у Партизану. Навијач сам Партизана, пратио сам тим сваке године. Пратио сам и ове. Тим расте. Има велики потенцијал. Са Тринкијеријем који има невероватно искуство. Партизан је јако напредовао отпочетка сезоне и ово није крај. Још више ћемо напредовати".

Никола, поменуо си Тринкијерија. Имаћеш прилику да сарађујеш са тренером евролигашког калибра. Да ли те радује што ћеш моћи са њим да сарађујеш?

“Искрено, то је био један од највећих разлога зашто сам дошао у Партизан. Имали смо пар разговора, свиђа ми се његов начин размишљања, његов стил кошарке. То је један од главних разлога што сам овде. Јако га ценим и поштујем као стручњака, али и као човека”.

Амбиције? Колико по твом мишљењу може Партизан у Еврокупу и АБА лиги?

“Група у Еврокупу је јако занимљива и искрено мислим да ту можемо да имамо пролаз. Момци су јуче то показали. Једна лопта је одлучивала. Цела група ће таква бити, неизвесна до краја. Имамо своју шансу. У АБА лиги је свима приоритет освајање тог такмичења. Сигуран сам да ћемо се умешати у борбу за титулу”.

Рекао си да си навијач Партизана, вероватно ти је у одлуци да дођеш у Партизан веома важно било то што ћеш играти пред Гробарима.

“Свако ко долази овде свестан је где долази. Ја сам играо против Партизана, сада имам ту част да играм за Партизан, знам шта да очекујем. Играти у Пиониру то је најбољи осећај за било ког играча који може да доживи. Свако игра за то. За ту емоцију. То је нешто специјално и посебно у целој Европи”.

Многи губе из вида чињеницу да је Јанковић са млађим категоријама репрезетације освајао медаље. На Европском до 18 година имао је сребро и бронзу, на Светском до 19 је узео сребро, а на Европском до 20 година бронзу.

“Имам четири медаље. Нажалост немам злато. Али, репрезентација мени много значи. Репрезентација ми је много донела. Сваки играч у свом сазревању мора да прође млађе категорије да би касније могао да прави резултате. Много ми је то донело. Сем медаља - и дружење и пријатељства”.

Када смо код пријатељства - са ким се Јанковић зна из садашњег тима Партизана?

“Раде Загорац ми је један од најбољих пријатеља у приватном животу. Почели смо да се дружимо у Меги. Били смо нераздвојни. Са њим сам био у контакту и док сам био у Шпанији. Знам Новицу, Гагића, Николића из репрезентације, он је играо за Словенију па смо играли један против другог. Да не заборавим Вању Маринковића, Аранитовића… Генерално знам већи део тима. То су сјајни момци са којима сам се сретао сваког лета по граду или на тренинзима индивидуалним”.

Доста ће то помоћи да се што пре адаптира у редове црно-белих. Много ће то значити и Јанковићу, али и Партизану. Још једна снага испод коша биће злата вредна за Андреу Тринкијерија у наставку напорне сезоне.

Јанковић је већ показао да може много. Сада само то треба да учини у црно-белом дресу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар