Кокошков позива незадовољне Србе...

Престаните са притисцима на Јокића! О томе да ли би центар Денвера требало да игра за репрезентацију. . .

Кошарка 05.01.2019 | 22:00
Кокошков позива незадовољне Србе...
Зашто Никола Јокић не игра за репрезентацију? Нема љубитеља кошарке који није потегао ово питање, нити има ваљаног објашњења поводом статуса можда понајбољег српског играча у овом тренутку.

Истина је да је само на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру био на располагању селектору АлександруЂорђевићу, а да на Првенству Европе 2017. и квалификацијама за Мундобаскет у Кини 2019. ниједном није обукао дрес Орлова.

Због тога трпи, између осталог, осуде овдашње јавности, међутим, са другог краја света, оног у коме центар из Сомбора са Денвером побеђује у низу, стижу поруке које имају за циљ сагледавање ствари из другог угла. Шеф струке Финикс Санса, наш човек, Игор Кокошков, објашњава да и клубови имају утицај на потезе играча и апелује на српску јавност да смекша став према Јокићу.

„Мислим да је то индивидуално и зависи од случаја до случаја. Зависи од квалитета играча, величине његовог уговора и саме структуре организације. Кад се ради о НБА играчима, о Јокићу у овом случају, мислим да треба да се стане на лопту и да се престане са медијском кампањом везаном за притисак да уколико не играш, ниси патриота. То су све ствари које не стоје, нису реалне, нису објективне“, поручује Кокошков у празничном интервјуу Спортклубу.

Појашњава ца се то да ли је неко патриота не мери бројем утакмица за државни тим. Има и других начина на који се представља Србија.

„Јокић много тога ради за нашу земљу, за наш спорт и кошарку. Мислим да не би требало правити велику тензију и велику причу. Постоје објективни разлози уколико не игра. Требало би направити такву релацију са њим да кад буде могао да игра за репзрезентацију, то учини. Дотад би требало да се прича о момцима који су у репрезентацији. Не сумњам да ће Никола играти оног тренутка када буде могао да игра. Ту релацију са њим треба гајити и развијати. Сви ми, љубитељи кошарке и медији, требало би да будемо поносни на њега због онога што ради за нашу кошарку“.

Нема сумње, ради доста, јер сваки пут кад бриљира коментатори помену да је из Србије. Опет, овде му се замерају изостанци из репрезентације. Тешко да ће се амбијент у блиској будућности променити, међутим, то не мења став о Николиним партијама.

„Јокић је уникатан играч. Најтежи сегмент кошаркашке игре је додавање. Његова кошаркашка интелигенција је вансеријска. Не само што је наш, Србин, већ га прати и невероватна животна и кошаркашка прича. Пре три године играо је Јадранску лигу, уз сво поштовање тог такмичења. У овом тренутку је претендент да буде на Ол-стару или МВП лиге. То су лепе ствари за њега. Заиста је велики амбасадор српске кошарке и српског спорта. Велико име и иде крупним корацима напред. Када погледате где је био пре три године, запитате се где ће бити за три године. Велики простор за развој и за напредак“.

У интервјуу Спортклубу, Игор Кокошков је говорио и о свом тиму, Финиксу, као и новајлији у НБА лиги, Луки Дончићу, с којим је пре годину и по дана постао првак Европе.

„Лука је раније ушао у период адаптације. Одласком из Словеније у Шпанију, играње за Реал Мадрид, улазак у ротацију, у прву петорку... Направио је све те кораке и мислим да их је све добро изнео. Мислим да је Дончић јако добро поднео изазове. Због тога нисам изненађен да је и у овом изазову пронашао себе. Такмичар је, момак који воли да игра кошарку, да се надмеће, да је на терену, воли пажњу. Има социјалну интелигенцију у односу са људима, са саиграчима и медијима“, додао је Игор Кокошков за Спортклуб.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар