Готово је: Дефо код Џерарда!

Уз две опције да се позајмица оконча. Џерард довео бившег саиграча у Ренџерс! Али не из Ливерпула, већ из репрезентације. . .  

Фудбал 03.01.2019 | 19:15
Готово је: Дефо код Џерарда!
Стивен Џерард је прошле недеље са Ренџерсом славио у великом дербију против Селтика (1:0), изједначио се са шампионом на табели, а да би титулу вратио на "Ајброкс" позвао је бившег саиграча из репрезентације Енглеске.

Џермејн Дефо (36) прихватио је позив тима из Глазгова и у наредних годину и по дана играће на позајмици из Борнмута, саопштио је енглески клуб.

Искусни нападач није у сјајној форми, ове сезоне се није уписао у стрелце и ретко је играо (четири меча у Премијер лиги), тако да се није много двоумио када га је Стивен Џерард "мамио" у Шкотску, што ће му бити тек други "излет" у иностранство, пошто је претходно носио дрес Торонта.

Дефо је у каријери играо за Вест Хем, Тотенхем, Портсмут, Сандерленд и Борнмут, а "трешњице" ће имати право да раскину уговор о позајмици у било ком тренутку у наредних 18 месеци.

Да ли ће помоћи Ренџерсу да освоји титулу после седам година, сазнаћемо брзо...

Острвски медији потврђују, прелазак Џермејна Дефоа из Борнмута у Глазгов Ренџерсе је готова ствар!

Интересовање Полицајаца за енглеског ветерана траје већ неко време, а како он није био у првом плану у Борнмуту, договор је лако постигнут.

Дефо се сели на Ајброкс Парк на позајмицу од 18 месеци. С тим што су у говор убачене клаузуле да Борнмут може раније да оконча позајмицу, ако му Дефо буде потребан: у јуну 2019. и јануару 2020. године. Клубови ће поделити трошкове Џермејнове недељне плате која износи 100.000 фунти.

Енглез је био мета и Ренџерсовог градског ривала Селтика, али га је некадашњи саиграч из репрезентацијеСтивен Џерард убедио да се пресели у протестантски део Глазгова. Две легенде Премијер лиге ће сада имати другачију врсту сарадње пошто ће Џерард бити шеф искусном нападачу од којег  је старији само две године.

Дефо ове сезоне није имао велику минутажу у Борнмуту, одиграо је само четири меча и остао у сенциВилсона и Кинга. Није желео да у наставку сезоне седи на клупи и представљаће велико појачање за Глазгов Ренџерсе. Он је седми најбољи стрелац у историји Премијер лиге са 162 гола и само један погодак му је недостајао да се изједначи са шестопласираним Робијем Фаулером.

Одлазак у Шкотску ће ми бити тек други трансфер ван Енглеске у каријери пошто је претходно играо и за канадски Торонто. Најбоље партије је пружао као нападач Тотенхема чији дрес је носио у три различита мандата.

У Ренџерсима ће бити подршка најбољем стрелцу Алберту Морелосу који је постигао 20 голова  до сада и има понуде из Премијер лиге.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар