Gotovo je: Defo kod Džerarda!

Uz dve opcije da se pozajmica okonča. Džerard doveo bivšeg saigrača u Rendžers! Ali ne iz Liverpula, već iz reprezentacije. . .  

Fudbal 03.01.2019 | 19:15
Gotovo je: Defo kod Džerarda!
Stiven Džerard je prošle nedelje sa Rendžersom slavio u velikom derbiju protiv Seltika (1:0), izjednačio se sa šampionom na tabeli, a da bi titulu vratio na "Ajbroks" pozvao je bivšeg saigrača iz reprezentacije Engleske.

Džermejn Defo (36) prihvatio je poziv tima iz Glazgova i u narednih godinu i po dana igraće na pozajmici iz Bornmuta, saopštio je engleski klub.

Iskusni napadač nije u sjajnoj formi, ove sezone se nije upisao u strelce i retko je igrao (četiri meča u Premijer ligi), tako da se nije mnogo dvoumio kada ga je Stiven Džerard "mamio" u Škotsku, što će mu biti tek drugi "izlet" u inostranstvo, pošto je prethodno nosio dres Toronta.

Defo je u karijeri igrao za Vest Hem, Totenhem, Portsmut, Sanderlend i Bornmut, a "trešnjice" će imati pravo da raskinu ugovor o pozajmici u bilo kom trenutku u narednih 18 meseci.

Da li će pomoći Rendžersu da osvoji titulu posle sedam godina, saznaćemo brzo...

Ostrvski mediji potvrđuju, prelazak Džermejna Defoa iz Bornmuta u Glazgov Rendžerse je gotova stvar!

Interesovanje Policajaca za engleskog veterana traje već neko vreme, a kako on nije bio u prvom planu u Bornmutu, dogovor je lako postignut.

Defo se seli na Ajbroks Park na pozajmicu od 18 meseci. S tim što su u govor ubačene klauzule da Bornmut može ranije da okonča pozajmicu, ako mu Defo bude potreban: u junu 2019. i januaru 2020. godine. Klubovi će podeliti troškove Džermejnove nedeljne plate koja iznosi 100.000 funti.

Englez je bio meta i Rendžersovog gradskog rivala Seltika, ali ga je nekadašnji saigrač iz reprezentacijeStiven Džerard ubedio da se preseli u protestantski deo Glazgova. Dve legende Premijer lige će sada imati drugačiju vrstu saradnje pošto će Džerard biti šef iskusnom napadaču od kojeg  je stariji samo dve godine.

Defo ove sezone nije imao veliku minutažu u Bornmutu, odigrao je samo četiri meča i ostao u senciVilsona i Kinga. Nije želeo da u nastavku sezone sedi na klupi i predstavljaće veliko pojačanje za Glazgov Rendžerse. On je sedmi najbolji strelac u istoriji Premijer lige sa 162 gola i samo jedan pogodak mu je nedostajao da se izjednači sa šestoplasiranim Robijem Faulerom.

Odlazak u Škotsku će mi biti tek drugi transfer van Engleske u karijeri pošto je prethodno igrao i za kanadski Toronto. Najbolje partije je pružao kao napadač Totenhema čiji dres je nosio u tri različita mandata.

U Rendžersima će biti podrška najboljem strelcu Albertu Morelosu koji je postigao 20 golova  do sada i ima ponude iz Premijer lige.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar