Србија у Скопљу бруси форму за СП!

Рукометаши Србије играће у петак и суботу последња два тест меча пред Светско првенство.

Остали спортови 04.01.2019 | 08:30
Србија у Скопљу бруси форму за СП!
"Орлови" ће генералну пробу пред турнир у Немачкој (10-27. јануар) имати против Македоније у Скопљу.

Првог дана нове године екипи Ненада Перуничића су се прикључила четворица играча који наступају у немачкој Бундеслиги, па за СП конкурише 21 репрезентативац.

"Добро су нам дошле утакмице са Тунисом, иако смо били без четири играча. Показали смо да има доста простора за напредак. Друго полувреме утакмице у Смедереву смо одиграли баш добро у оба правца. На сваком тренингу сваки играч даје максимум да Првенство дочекамо у што бољем издању. Момци који су били са нама у првом делу одрадили су одлично припреме. Сада је са нама четворка из Бундеслиге, са којом добијамо додатни квалитет. То су одлични играчи", каже голман националног тима Владимир Цупара.

Два дуела са Македонијом биће генерална проба за наступ на СП 2019. године.

"Сигурно је да ће нам добро доћи да видимо где смо у овом тренутку. После афричке селекције, ред је да се проверимо и са једном европском. Очекује нас и пуно навијача, лепа атмосфера пред Светско првенство и прави тест. Прошле зиме су нас Македонци савладали на Бањици, а сада ћемо све од себе да оставимо што бољи утисак на њиховом терену".

До првог меча са Русима у Берлину остало је још осам дана (11. јануар).

"Брзо пролазе дани на припремама. Гледали смо видео, кренућемо да радимо и на детаљима. Руси су искусна екипа која има проблема са пар повређених играча. Мотор екипе је средњи бек Житњиков, врхунски играч. Голмани би могли да представљају проблем, биће спремни, раде са нашим некадашњим селектором Дејаном Перићем".

Први меч између Македоније и Србије је у четвртак од 20 часова, а други у петак од 15.

Србија ће на СП 2019. играти у Групи А у Берлину са Русијом (11. јануар, 18х), Француском (12. јануар, 20.30), Бразилом (14. јануар, 15.30), Јужном Корејом (15. јануар, 18х) и домаћином Немачком (17. јануар, 18х).

У Групи Б су Шпанија, Хрватска, Македонија, Исланд, Бахреин и Јапан, у Групи Ц су Данска, Норвешка, Аустрија, Тунис, Чиле и Саудијска Арабија, а у Групи Д су Шведска, Мађарска, Катар, Аргентина, Египат и Ангола.

По три екипе из сваке групе ће проћи у другу фазу где ће бити формиране две нове групе са по шест тимова, а преносе се бодови освојени у мечевима са екипама које су такође прошле даље.

По два најбоља тима ће се пласирати у полуфинале, трећепласирани ће играти са пето место, а четвртопласирани из групе са седму позицију на СП.

Шампион света ће изборити пласман на Олимпијске игре 2020. у Јапану, док ће 2-7. учествовати на квалификационом турниру.

Играчи Србије за двомеч са Македонијом:

Голмани: Владимир Цупара (Килце, Пољска), Дејан Милосављев (Вардар, Македонија), Светислав Веркић (Војводина, Србија);

Крила: Немања Илић (Тулуз, Француска), Вања Илић (Логроњо, Шпанија); Богдан Радивојевић (Рајн Некер Левен, Немачка), Вукашин Воркапић (Металопластика, Србија);

Бекови: Миљан Пушица (Минден, Немачка), Иван Мошић (Адемар Леон, Шпанија), Младен Крсманчић (Анаитцуна, Шпанија), Стефан Вујић (Стеауа, Румунија), Лазар Кукић (Ла Риоха, Шпанија), Драшко Ненадић (Цеље, Словенија), Стеван Сретеновић (Железничар, Србија), Немања Обрадовић (Висла, Пољска), Немања Зеленовић (Гепинген, Немачка), Предраг Вејин (Железничар, Србија), Милош Орбовић (Поли Темишвар, Румунија);

Пивоти: Мијајло Марсенић (Фуксе Берлин, Немачка), Живан Пешић (Адемар Леон, Шпанија), Зоран Николић (Констанца, Румунија).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар