Видео: Због овога Роналдо доминира и у 34. години!

Кристијано Роналдо је увек био пример како посвећеност и напоран рад могу да донесу врхунске резултате.

Фудбал 05.01.2019 | 16:15
Видео: Због овога Роналдо доминира и у 34. години!
Португалац је увек био врхунски професионалац па је цео свој живот посветио усавршавању и одржавању врхунске форме.

Иако сада има 34 године Роналдо је и даље један од најбољих фудбалера света, што је показао са 15 голова у изузетно захватној италијанској лиги.

А то је производ изузетног рада Португалца који тренира чак и када је на одмору. Колико је посвећен показује снимак из Дубаија где Роналдо у друштву сина и двојице пријатеља трчи по пустињи по ноћи.

Ово није ништа ново за Португалца која најбоље описује прича његовог рођака Нуна Вивеироша из периода када је Роналдо играо за Манчестер јунајтед.

У питању је дан након што је Роналдо са Јунајтедом освојио Лигу шампиона 2008, победом над Челсијем на пенале у Москви.

"Знате ли што је он урадио када се те ноћи вратио у Манчестер? Отишао је да тренира. Отишао је на тренинг неколико сати након што је постао првак Европе. Уместо да као сви његови саиграчи оде да слави, посебно јер је тада имао тек 23 године, он је отишао да вежба. То је он, прави син Мадеире!", рекао је Вивеирош.

Роналдов професионализам је импресионирао и једног од најцењенијих кондиционих тренера света Ђованија Маурија који је годинама сарађивао са Карлом Анчелотијем у Милану, Челсију, ПСЖ, Реалу и Бајерну.

"Он све ради са осмехом, а не против воље, што данас чине чак и фудбалери у млађим узрастима. Кристијано је феномен, чак и за спортисте елитног нивоа којем сам припада. Говоримо о фудбалеру светске класе који након што се у два уутро вратимо с гостовања у Лиги шампиона, оде у наш камп и тамо сат времена ради разне вежбе опоравка. Он је шампион у глави, а као последица тога и у свом телу. Он је савршен спортиста. Радио сам са седам освајача Златне лопте, али Кристијано Роналдо је без икакве сумње најмоћнији од свих", рекао је Маури.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар