Video: Zbog ovoga Ronaldo dominira i u 34. godini!

Kristijano Ronaldo je uvek bio primer kako posvećenost i naporan rad mogu da donesu vrhunske rezultate.

Fudbal 05.01.2019 | 16:15
Video: Zbog ovoga Ronaldo dominira i u 34. godini!
Portugalac je uvek bio vrhunski profesionalac pa je ceo svoj život posvetio usavršavanju i održavanju vrhunske forme.

Iako sada ima 34 godine Ronaldo je i dalje jedan od najboljih fudbalera sveta, što je pokazao sa 15 golova u izuzetno zahvatnoj italijanskoj ligi.

A to je proizvod izuzetnog rada Portugalca koji trenira čak i kada je na odmoru. Koliko je posvećen pokazuje snimak iz Dubaija gde Ronaldo u društvu sina i dvojice prijatelja trči po pustinji po noći.

Ovo nije ništa novo za Portugalca koja najbolje opisuje priča njegovog rođaka Nuna Viveiroša iz perioda kada je Ronaldo igrao za Mančester junajted.

U pitanju je dan nakon što je Ronaldo sa Junajtedom osvojio Ligu šampiona 2008, pobedom nad Čelsijem na penale u Moskvi.

"Znate li što je on uradio kada se te noći vratio u Mančester? Otišao je da trenira. Otišao je na trening nekoliko sati nakon što je postao prvak Evrope. Umesto da kao svi njegovi saigrači ode da slavi, posebno jer je tada imao tek 23 godine, on je otišao da vežba. To je on, pravi sin Madeire!", rekao je Viveiroš.

Ronaldov profesionalizam je impresionirao i jednog od najcenjenijih kondicionih trenera sveta Đovanija Maurija koji je godinama sarađivao sa Karlom Ančelotijem u Milanu, Čelsiju, PSŽ, Realu i Bajernu.

"On sve radi sa osmehom, a ne protiv volje, što danas čine čak i fudbaleri u mlađim uzrastima. Kristijano je fenomen, čak i za sportiste elitnog nivoa kojem sam pripada. Govorimo o fudbaleru svetske klase koji nakon što se u dva uutro vratimo s gostovanja u Ligi šampiona, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vežbe oporavka. On je šampion u glavi, a kao posledica toga i u svom telu. On je savršen sportista. Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Kristijano Ronaldo je bez ikakve sumnje najmoćniji od svih", rekao je Mauri.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar