ПЛ: Лука опет погодио, Челси опет није! Солскјер 100%!

Спорна ситуација на "Стамфорд Бриџу" због поништеног гола Морате.  Саутемптон одолео Челсију, Миливојевић "оверио" победу Паласа! Фудбалери Челсија подбацили су у 21. колу енглеске Премијер лиге ремијем без голова са Саутемптоном.  Солскјер не стаје, Јунајтед однео бодове и из Њукасла! Манчестер јунајтед је наставио серију победа у Премијер лиги откако је на клупу сео Оле Гунар Солскјер.

Фудбал 02.01.2019 | 23:22
ПЛ: Лука опет погодио, Челси опет није! Солскјер 100%!
"Свеци" су одолели на Стамфорд Бриџу упркос жестоком притиску "плаваца" и канонади ка њиховом голу – 17 шутева.

Међутим, сјајни голман Ангус Ган је зауставио свих шест шутава у оквир гола, укључујући две сјајне шансе за Едена Азара и Алвара Мората, кога је у другој ситуацији уклизавање дефанзивца спречило да затресе мрежу.

Челси је овим ремијем угрозио четврто место које води у Лигу шампиона, јер сада има само три бода више од Арсенала, а приближава се и Манчестер јунајтед.

Велики тријумф остварио је Кристал Палас на гостовању у Вулверхемптону са 2:0, головима Џордана Ајуа у 83. и ЛукаМиливојевић из пенала у 94. минуту.

Миливојевић је као капитен предводио "орлове" до прве победе после два кола и бег од зоне испадања.

Спектакуларно друго полувреме виђено је у ремију Вест Хема и Брајтона 2:2.

Гости су у року од 120 секунди стекли два гола предности погоцима Стивенса у 56. и Дафија у 58. минуту.

Међутим, само десет минута касније Вест Хем је у року од 120 секунди поравнао са два гола Марка Арнаутовића.

Победу је забележио и Барнли са 2:1 у Хадерсфилду, преокретом головима Вуда и Барнса.

Први пут од 2011. године, Челси је везао две утакмице код куће у којима није постигао гол. За разлику од дуела са Лестером 22. децембра, лондонски "плавци" су ове среде у 21. колу, ипак, освојили макар један бод - одигравши 0:0 са Саутемптоном.

Нападала је константно екипа Мауриција Сарија, међутим, дебитант на голу "светаца", 22-годишњи Ангус Ган, успео је да сачува своју мрежу.

Не и у 70. минуту, када га је савладао Алваро Мората, али је судија Џонатан Мос на сигнализацију помоћника одлучио да поништи погодак због офсајда. Тешко је рећи да ли је то била исправна одлука...

Последњих двадесетак минута утакмице у тиму Челсија одиграо је Сеск Фабрегас, иако се током дана појавила информација да је практично већ готов његов трансфер у Монако.

Могуће да је увођењем шпанског везисте Сари само желео да му пружи прилику да се опрости од навијача...

Утакмица на "Стамфорд Бриџу" једина је ове среде завршена без голова, али не и једини реми. У комшилику, у источном делу Лондона, виђена су четири поготка у дуелу Вест Хема и Брајтона.

Гости су имали 2:0, али је Марко Арнаутовић на сјајан начин обележио повратак на терен после повреде. У 66. и 68. минуту анулирао је поготке Стивенса и Дафија из 57. и 59.

Репрезентативац Аустрије овим головима је сигурно подигао себи цену, а писали смо већ да се за њега интересује неколико богадијих клубова од "чекићара" - Јунајтед, Челси и Евертон у Енглеској, али и Рома.

Видећемо хоће ли до краја зимског прелазног рока Вест Хем успети да га задржи у својим редовима.

Челси (још) није тим за врх, четврто место је ОК! Кристал Палас слави Луку! Велика нула Плаваца, Саутемптон се провукао и полако испловљава са дна.

Челси јесте занимљив, има перспективу, доброг тренера у лику Мауриција Сарија, али ово није тим за више од четвртог места! Ако је почетак сезоне донео доста занимљивог фудбала обојеног у плаво, Челси све више показује да је овај састав и даље пун недостатака које италијански стручњак треба да уклони како би био конкурентан за титулу и(ли) највиши пласман.

Плавци су на свом Стамфорд Бриџу озбиљно кикснули и одиграли само 0:0 против Саутемптона. Гости са крајњег југа Велике Британије полако испливава на површину под командом Ралфа Хасенхутла и види бег из опасне зоне пред собом. Челси је после још једног неповољног исхода, другог у последња четири кола, односно трећег у претходних седам рунди ипак показао да је четврто место на табели сасвим ОК и да би овај тим до краја сезоне требало да се бори да не изгуби и ту последњу карту за Лигу шампиона, пре него да јури засад недостижне такмаце попут Манчестер Ситија, Тотенхема и Ливерпула.

Чим је Еден Азар остао без барута у ногама, Челси је показао да има премало решења да би савладао и донедавно топовско месо за многе клубове. Јесте домаћин имао неколико солидних шанси, а најбољу је испустио Алваро Мората, коме је досуђен офсајд у 70. минуту пошто је затресао мрежу. Имао је Мората још једну озбиљну шансу неколико тренутака касније, али није био довољно концентрисан.

То је управо и највећи Челсијев проблем ове сезоне – напад! Сада, када је Оливије Жиру ван строја због повреде скочног зглоба, Мората је једино решење у нападу, а Шпанац је одавно ван озбиљне форме за играча плаћеног 65.000.000 евра.

Велики проблем за Челси представља и Вилијанова повреда у првом делу, због чега је Рубен Лофтус Чикморао да га мења. Саутемптон је био готово безопасан, што је заслуга добре сарадње везног реда и одбране, али у Челсијевом нападу много шкрипи и практично све зависи од Азаровог расположења.

Можда да Марина Грановскаја још једном седне за сто са челницима Дортмунда и види да ли би Пулишић могао већ сад на Бриџ?

Кристал Палас је однео велику победу на гостовању Вулверхемптону (2:0) и побегао далеко од зоне испадања, а светла позорнице уперена су у капитена Луку Миливојевића! Српски везиста поново је био стрелац у победи Паласа, а својим шестим поготком у сезони, у петом минуту надокнаде времена потврдио је три бода на Молину.

Кристал Палас је у вођство стигао прилично касно, пошто је Џордан Ају затресао мрежу у 83. минуту на асистенцију Патрика ван Анхолта.

Што се нас тиче, јунак вечери је, ипак, Лука Миливојевић, који је постигао свој четврти гол у последњих седам утакмица. Додуше, не толико значајан као неки претходни, пошто је у четвртом минуту надокнаде из пенала "оверио" победу над Вулверхемптоном у гостима - 2:0.

Три бода у гостима освојили су и фудбалери Барнлија, који су преокренули после вођства Хадерфилда. Прецизан је био Муние у 33. минуту, али је Вуд већ у 40. донео изједначење. Гости су потом искористили искључење Шнајдера у 41. и преко Барнса у 74. стигли до победе.

Енглеска "сапуница" – пожар, па шест голова за 26 минута! Фудбалери Борнмута и Вотфорда ремизирали су (3:3) у 21. колу енглеске Премијер лиге.

Меч Борнмута и Вотфорда обележио је пожар на једној од трибини Виталити стадиона, па су организатори одлучили да меч почне 15 минута касније

После 15 минута закашњења, отприлике исто толико су мировале мреже, све док није кренуло право лудило.

Вотфорд је повео у 14. минуту преко Троја Динија, а исти играч је поново матирао Асмира Беговића 13 минута касније. Гости су доминирали и нико није очекивао да ће Борнмут успети да се пробуди већ у првом полувремену.

Ипак, домаћин је боље заиграо и за само три минута постигао два гола, те преко Акеа и Вилсона изједначио већ у 37. минуту. Али, ту није био крај енглеској "сапуници".

Кен Сема, асистент код првог гола, био је прецизан минут након гола Вилсона и донео нову предност гостима, да би се Рајан Фрејзер "наградио" за асистенцију свом нападачу и у 40. минуту поново изједначио за нестварних 3:3 у првом полувремену.

Како то обично бива, фудбалери су се истрошили у првих 45 минута, па у наставку игре нисмо видели ниједан погодак, иако је Борнмут био знатно бољи ривал и стварао шансу за шансом.

Солскјер не стаје, Јунајтед однео бодове и из Њукасла! Манчестер јунајтед је наставио серију победа у Премијер лиги откако је на клупу сео Оле Гунар Солскјер.

Харизматични Норвежанин је по доласку на место привременог менаџера, у четири утакмице остварио стопостотан учинак, а последња жртва био је у 21. колу првенства био Њукасл (0:2).

Ипак, до победе на "Сент Џејмс парку", Јунајтед није дошао тако лако, као што је био случај у прве три утакмице Норвежанина на клупи клуба са "Олд Трафорда".

Њукасл се показао као тврд противник, играли су изабраници тренера Рафе Бенитеза чврсто, на моменте и оштро, не остављајући превише простора играчима Манчестер јунајтеда за брзе комбинације, али ипак нису издржали.

Кристијан Ацу је у првом делу имао две добре прилике за домаћи нтим, на другој страни Марсијал, Мата и Рашфорд нису успели да савладају Мартина Дубравку, па је на полувремену било 0:0.

Ипак, у наставку, гостима са "Олд Трафорда" исплатила се офанзивнија игра. Ромелу Лукаку је у 63. минуту ушао на терен уместо Антонија Марсијала и није прошло ни тридесетак секунди када је постигао водећи гол за Јунајтед.

После ударца Рашфорда, Мартин Дубравка није добро интервенисао, Лукаку је натрчао на одбијену лопту и спровео је у мрежу.

У 80. минуту, тачку на нову победу Јунајтеда ставио је Маркус Рашфорд. После добре контре коју су изнели Алексис Санчез и Ромелу Лукаку, Рашфорду није било тешко да савлада голмана Њукасла.

Имао је и Пол Погба шансу у надокнади времена, заобишао је голмана Њукасла, али није успео да убаци лопту у гол и тако је остало 0:2.

Нова победа за Оле Гунара Солскјера значи да је он постао тек други менаџер у историји клуба (после Мата Базбија) којем је успело да добије прве четири утакмице на клупи Јунајтеда.

Лукаку је Солскјеров џокер, погодио после 38 секунди! Манчестер преживео Сент Џејмс Парк. Црвени ђаволи су наставили да ређају победе, ово им је четврта у низу - 0:2!

Манчестер Јунајтед је потпуно нови тим под тренерским вођством Оле Гунар Солскјера!

Како другачије објаснити четврту везану победу Црвених ђавола која је стигла на гостовању Њукаслу - 0:2 (0:0). Све што код Жозеа Муриња није функционисало - сада јесте. Све што тада није пролазило, сада пролази. Солскјер је са четири везане победе стао раме уз раме уз Мета Базбија који је једини до вечерас успео да добије четири уводне утакмице на клупи Црвених ђавола 1946. године.

Показао је Солскјер да има озбиљан осећај за тренерски посао. У 63. минуту је извео из игре Антони Марсијала, увео је Ромелуа Лукакуа, а Белгијанац му је вратио већ после 38 секунди. Први додир с лоптом и одмах гол!

Маркус Рашфорд је шутирао из слободног ударца, био је то веома снажан ударац, слабо је одреаговао голман Њукасла Мартин Дубравка, а Лукаку је био на правом месту у право време.

Дакле, после Кардифа (5:1), Хадерсфилда (3:1), Борнмута (4:1), сада је и Њукасл пао и то на свом Сент Џејмс Парку где је Свраке традиционално тешко победити.

Није баш Манчестер блистао као на претходним утакмицама, али је показао нови квалитет: да у тешкој и тврдој утакмици постигне један гол и затвори утакмицу. Тога се нисмо баш нагледали у претходном делу сезоне.

И не само да је Манчестер одбранио резултат већ је успео да подигне предност на 2:0. Играо се 80. минут, севнула је контра, додавали су се Лукаку и Рашфорд, ту је се укључио и Алексис Санчез, па је акцију завршио Рашфорд лаганим ударцем по земљи. Имао је овај играч проблема са задњом ложом пре утакмице, али се то није видело.

Манчестер у следећем колу гостује Тотенхему, биће то прави испит за екипу Оле Гунара Солскјера. Али, ове четири победе ће знантно побољшати расположење код навијача тима са Олд Трафорда. Дефинитивно дувају неки нови ветрови. Солскјер је задужен за то.

Јунајтед се поново смеје.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 21. коло:

уторак

Евертон - Лестер 0:1 (0:0)
/Варди 58'/

Арсенал - Фулам 4:1 (1:0)
/Џака 25', Лаказет 55', Рамзи 79', Обамејанг 83' - Камара 69'/

Кардиф - Тотенхем 0:3 (0:3)
/Кејн 2', Ериксен 12', Сон 26'/

среда

Челси - Саутемптон 0:0

Хадерсфилд - Барнли 1:2 (1:1)
/Муние 33 - Вуд 40, Барнс 74/

Вест Хем - Брајтон 2:2 (0:0)
/Арнаутовић 66, 68 - Стивенс 57, Дафи 59/

Вулверхемптон - Кристал Палас 0:2 (0:0)
/Ајев 83, Миливојевић 90+4п/

Њукасл - Манчестер јунајтед 0:2 (0:0), у току
/Лукаку 64, Рашфорд 80/

Борнмут - Вотфорд 3:3 (3:3)
/Ејк 34, Вилсон 37, Фрејзер 40 - Дини 14, 27, Сема 38/

четвртак

Манчестер сити - Ливерпул 21.00

ТАБЕЛА: Ливерпул (-1) 54, Тотенхем 48, Манчестер сити (-1) 47, Челси 44, Арсенал 41, Манчестер јунајтед 38, Лестер 31, Вулверхемптон 29, Вотфорд 29, Вест Хем 28, Евертон 27, Борнмут 27, Брајтон 26, Кристал Палас 22, Њукасл 18, Кардиф 18, Саутемптон 16, Барнли 15, Фулам 14, Хадерсфилд 10.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар