PL: Luka opet pogodio, Čelsi opet nije! Solskjer 100%!

Sporna situacija na "Stamford Bridžu" zbog poništenog gola Morate.  Sautempton odoleo Čelsiju, Milivojević "overio" pobedu Palasa! Fudbaleri Čelsija podbacili su u 21. kolu engleske Premijer lige remijem bez golova sa Sautemptonom.  Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla! Mančester junajted je nastavio seriju pobeda u Premijer ligi otkako je na klupu seo Ole Gunar Solskjer.

Fudbal 02.01.2019 | 23:22
PL: Luka opet pogodio, Čelsi opet nije! Solskjer 100%!
"Sveci" su odoleli na Stamford Bridžu uprkos žestokom pritisku "plavaca" i kanonadi ka njihovom golu – 17 šuteva.

Međutim, sjajni golman Angus Gan je zaustavio svih šest šutava u okvir gola, uključujući dve sjajne šanse za Edena Azara i Alvara Morata, koga je u drugoj situaciji uklizavanje defanzivca sprečilo da zatrese mrežu.

Čelsi je ovim remijem ugrozio četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona, jer sada ima samo tri boda više od Arsenala, a približava se i Mančester junajted.

Veliki trijumf ostvario je Kristal Palas na gostovanju u Vulverhemptonu sa 2:0, golovima Džordana Ajua u 83. i LukaMilivojević iz penala u 94. minutu.

Milivojević je kao kapiten predvodio "orlove" do prve pobede posle dva kola i beg od zone ispadanja.

Spektakularno drugo poluvreme viđeno je u remiju Vest Hema i Brajtona 2:2.

Gosti su u roku od 120 sekundi stekli dva gola prednosti pogocima Stivensa u 56. i Dafija u 58. minutu.

Međutim, samo deset minuta kasnije Vest Hem je u roku od 120 sekundi poravnao sa dva gola Marka Arnautovića.

Pobedu je zabeležio i Barnli sa 2:1 u Hadersfildu, preokretom golovima Vuda i Barnsa.

Prvi put od 2011. godine, Čelsi je vezao dve utakmice kod kuće u kojima nije postigao gol. Za razliku od duela sa Lesterom 22. decembra, londonski "plavci" su ove srede u 21. kolu, ipak, osvojili makar jedan bod - odigravši 0:0 sa Sautemptonom.

Napadala je konstantno ekipa Mauricija Sarija, međutim, debitant na golu "svetaca", 22-godišnji Angus Gan, uspeo je da sačuva svoju mrežu.

Ne i u 70. minutu, kada ga je savladao Alvaro Morata, ali je sudija Džonatan Mos na signalizaciju pomoćnika odlučio da poništi pogodak zbog ofsajda. Teško je reći da li je to bila ispravna odluka...

Poslednjih dvadesetak minuta utakmice u timu Čelsija odigrao je Sesk Fabregas, iako se tokom dana pojavila informacija da je praktično već gotov njegov transfer u Monako.

Moguće da je uvođenjem španskog veziste Sari samo želeo da mu pruži priliku da se oprosti od navijača...

Utakmica na "Stamford Bridžu" jedina je ove srede završena bez golova, ali ne i jedini remi. U komšiliku, u istočnom delu Londona, viđena su četiri pogotka u duelu Vest Hema i Brajtona.

Gosti su imali 2:0, ali je Marko Arnautović na sjajan način obeležio povratak na teren posle povrede. U 66. i 68. minutu anulirao je pogotke Stivensa i Dafija iz 57. i 59.

Reprezentativac Austrije ovim golovima je sigurno podigao sebi cenu, a pisali smo već da se za njega interesuje nekoliko bogadijih klubova od "čekićara" - Junajted, Čelsi i Everton u Engleskoj, ali i Roma.

Videćemo hoće li do kraja zimskog prelaznog roka Vest Hem uspeti da ga zadrži u svojim redovima.

Čelsi (još) nije tim za vrh, četvrto mesto je OK! Kristal Palas slavi Luku! Velika nula Plavaca, Sautempton se provukao i polako isplovljava sa dna.

Čelsi jeste zanimljiv, ima perspektivu, dobrog trenera u liku Mauricija Sarija, ali ovo nije tim za više od četvrtog mesta! Ako je početak sezone doneo dosta zanimljivog fudbala obojenog u plavo, Čelsi sve više pokazuje da je ovaj sastav i dalje pun nedostataka koje italijanski stručnjak treba da ukloni kako bi bio konkurentan za titulu i(li) najviši plasman.

Plavci su na svom Stamford Bridžu ozbiljno kiksnuli i odigrali samo 0:0 protiv Sautemptona. Gosti sa krajnjeg juga Velike Britanije polako isplivava na površinu pod komandom Ralfa Hasenhutla i vidi beg iz opasne zone pred sobom. Čelsi je posle još jednog nepovoljnog ishoda, drugog u poslednja četiri kola, odnosno trećeg u prethodnih sedam rundi ipak pokazao da je četvrto mesto na tabeli sasvim OK i da bi ovaj tim do kraja sezone trebalo da se bori da ne izgubi i tu poslednju kartu za Ligu šampiona, pre nego da juri zasad nedostižne takmace poput Mančester Sitija, Totenhema i Liverpula.

Čim je Eden Azar ostao bez baruta u nogama, Čelsi je pokazao da ima premalo rešenja da bi savladao i donedavno topovsko meso za mnoge klubove. Jeste domaćin imao nekoliko solidnih šansi, a najbolju je ispustio Alvaro Morata, kome je dosuđen ofsajd u 70. minutu pošto je zatresao mrežu. Imao je Morata još jednu ozbiljnu šansu nekoliko trenutaka kasnije, ali nije bio dovoljno koncentrisan.

To je upravo i najveći Čelsijev problem ove sezone – napad! Sada, kada je Olivije Žiru van stroja zbog povrede skočnog zgloba, Morata je jedino rešenje u napadu, a Španac je odavno van ozbiljne forme za igrača plaćenog 65.000.000 evra.

Veliki problem za Čelsi predstavlja i Vilijanova povreda u prvom delu, zbog čega je Ruben Loftus Čikmorao da ga menja. Sautempton je bio gotovo bezopasan, što je zasluga dobre saradnje veznog reda i odbrane, ali u Čelsijevom napadu mnogo škripi i praktično sve zavisi od Azarovog raspoloženja.

Možda da Marina Granovskaja još jednom sedne za sto sa čelnicima Dortmunda i vidi da li bi Pulišić mogao već sad na Bridž?

Kristal Palas je odneo veliku pobedu na gostovanju Vulverhemptonu (2:0) i pobegao daleko od zone ispadanja, a svetla pozornice uperena su u kapitena Luku Milivojevića! Srpski vezista ponovo je bio strelac u pobedi Palasa, a svojim šestim pogotkom u sezoni, u petom minutu nadoknade vremena potvrdio je tri boda na Molinu.

Kristal Palas je u vođstvo stigao prilično kasno, pošto je Džordan Aju zatresao mrežu u 83. minutu na asistenciju Patrika van Anholta.

Što se nas tiče, junak večeri je, ipak, Luka Milivojević, koji je postigao svoj četvrti gol u poslednjih sedam utakmica. Doduše, ne toliko značajan kao neki prethodni, pošto je u četvrtom minutu nadoknade iz penala "overio" pobedu nad Vulverhemptonom u gostima - 2:0.

Tri boda u gostima osvojili su i fudbaleri Barnlija, koji su preokrenuli posle vođstva Haderfilda. Precizan je bio Munie u 33. minutu, ali je Vud već u 40. doneo izjednačenje. Gosti su potom iskoristili isključenje Šnajdera u 41. i preko Barnsa u 74. stigli do pobede.

Engleska "sapunica" – požar, pa šest golova za 26 minuta! Fudbaleri Bornmuta i Votforda remizirali su (3:3) u 21. kolu engleske Premijer lige.

Meč Bornmuta i Votforda obeležio je požar na jednoj od tribini Vitaliti stadiona, pa su organizatori odlučili da meč počne 15 minuta kasnije

Posle 15 minuta zakašnjenja, otprilike isto toliko su mirovale mreže, sve dok nije krenulo pravo ludilo.

Votford je poveo u 14. minutu preko Troja Dinija, a isti igrač je ponovo matirao Asmira Begovića 13 minuta kasnije. Gosti su dominirali i niko nije očekivao da će Bornmut uspeti da se probudi već u prvom poluvremenu.

Ipak, domaćin je bolje zaigrao i za samo tri minuta postigao dva gola, te preko Akea i Vilsona izjednačio već u 37. minutu. Ali, tu nije bio kraj engleskoj "sapunici".

Ken Sema, asistent kod prvog gola, bio je precizan minut nakon gola Vilsona i doneo novu prednost gostima, da bi se Rajan Frejzer "nagradio" za asistenciju svom napadaču i u 40. minutu ponovo izjednačio za nestvarnih 3:3 u prvom poluvremenu.

Kako to obično biva, fudbaleri su se istrošili u prvih 45 minuta, pa u nastavku igre nismo videli nijedan pogodak, iako je Bornmut bio znatno bolji rival i stvarao šansu za šansom.

Solskjer ne staje, Junajted odneo bodove i iz Njukasla! Mančester junajted je nastavio seriju pobeda u Premijer ligi otkako je na klupu seo Ole Gunar Solskjer.

Harizmatični Norvežanin je po dolasku na mesto privremenog menadžera, u četiri utakmice ostvario stopostotan učinak, a poslednja žrtva bio je u 21. kolu prvenstva bio Njukasl (0:2).

Ipak, do pobede na "Sent Džejms parku", Junajted nije došao tako lako, kao što je bio slučaj u prve tri utakmice Norvežanina na klupi kluba sa "Old Traforda".

Njukasl se pokazao kao tvrd protivnik, igrali su izabranici trenera Rafe Beniteza čvrsto, na momente i oštro, ne ostavljajući previše prostora igračima Mančester junajteda za brze kombinacije, ali ipak nisu izdržali.

Kristijan Acu je u prvom delu imao dve dobre prilike za domaći ntim, na drugoj strani Marsijal, Mata i Rašford nisu uspeli da savladaju Martina Dubravku, pa je na poluvremenu bilo 0:0.

Ipak, u nastavku, gostima sa "Old Traforda" isplatila se ofanzivnija igra. Romelu Lukaku je u 63. minutu ušao na teren umesto Antonija Marsijala i nije prošlo ni tridesetak sekundi kada je postigao vodeći gol za Junajted.

Posle udarca Rašforda, Martin Dubravka nije dobro intervenisao, Lukaku je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

U 80. minutu, tačku na novu pobedu Junajteda stavio je Markus Rašford. Posle dobre kontre koju su izneli Aleksis Sančez i Romelu Lukaku, Rašfordu nije bilo teško da savlada golmana Njukasla.

Imao je i Pol Pogba šansu u nadoknadi vremena, zaobišao je golmana Njukasla, ali nije uspeo da ubaci loptu u gol i tako je ostalo 0:2.

Nova pobeda za Ole Gunara Solskjera znači da je on postao tek drugi menadžer u istoriji kluba (posle Mata Bazbija) kojem je uspelo da dobije prve četiri utakmice na klupi Junajteda.

Lukaku je Solskjerov džoker, pogodio posle 38 sekundi! Mančester preživeo Sent Džejms Park. Crveni đavoli su nastavili da ređaju pobede, ovo im je četvrta u nizu - 0:2!

Mančester Junajted je potpuno novi tim pod trenerskim vođstvom Ole Gunar Solskjera!

Kako drugačije objasniti četvrtu vezanu pobedu Crvenih đavola koja je stigla na gostovanju Njukaslu - 0:2 (0:0). Sve što kod Žozea Murinja nije funkcionisalo - sada jeste. Sve što tada nije prolazilo, sada prolazi. Solskjer je sa četiri vezane pobede stao rame uz rame uz Meta Bazbija koji je jedini do večeras uspeo da dobije četiri uvodne utakmice na klupi Crvenih đavola 1946. godine.

Pokazao je Solskjer da ima ozbiljan osećaj za trenerski posao. U 63. minutu je izveo iz igre Antoni Marsijala, uveo je Romelua Lukakua, a Belgijanac mu je vratio već posle 38 sekundi. Prvi dodir s loptom i odmah gol!

Markus Rašford je šutirao iz slobodnog udarca, bio je to veoma snažan udarac, slabo je odreagovao golman Njukasla Martin Dubravka, a Lukaku je bio na pravom mestu u pravo vreme.

Dakle, posle Kardifa (5:1), Hadersfilda (3:1), Bornmuta (4:1), sada je i Njukasl pao i to na svom Sent Džejms Parku gde je Svrake tradicionalno teško pobediti.

Nije baš Mančester blistao kao na prethodnim utakmicama, ali je pokazao novi kvalitet: da u teškoj i tvrdoj utakmici postigne jedan gol i zatvori utakmicu. Toga se nismo baš nagledali u prethodnom delu sezone.

I ne samo da je Mančester odbranio rezultat već je uspeo da podigne prednost na 2:0. Igrao se 80. minut, sevnula je kontra, dodavali su se Lukaku i Rašford, tu je se uključio i Aleksis Sančez, pa je akciju završio Rašford laganim udarcem po zemlji. Imao je ovaj igrač problema sa zadnjom ložom pre utakmice, ali se to nije videlo.

Mančester u sledećem kolu gostuje Totenhemu, biće to pravi ispit za ekipu Ole Gunara Solskjera. Ali, ove četiri pobede će znantno poboljšati raspoloženje kod navijača tima sa Old Traforda. Definitivno duvaju neki novi vetrovi. Solskjer je zadužen za to.

Junajted se ponovo smeje.

PREMIJER LIGA, 21. kolo:

utorak

Everton - Lester 0:1 (0:0)
/Vardi 58'/

Arsenal - Fulam 4:1 (1:0)
/Džaka 25', Lakazet 55', Ramzi 79', Obamejang 83' - Kamara 69'/

Kardif - Totenhem 0:3 (0:3)
/Kejn 2', Eriksen 12', Son 26'/

sreda

Čelsi - Sautempton 0:0

Hadersfild - Barnli 1:2 (1:1)
/Munie 33 - Vud 40, Barns 74/

Vest Hem - Brajton 2:2 (0:0)
/Arnautović 66, 68 - Stivens 57, Dafi 59/

Vulverhempton - Kristal Palas 0:2 (0:0)
/Ajev 83, Milivojević 90+4p/

Njukasl - Mančester junajted 0:2 (0:0), u toku
/Lukaku 64, Rašford 80/

Bornmut - Votford 3:3 (3:3)
/Ejk 34, Vilson 37, Frejzer 40 - Dini 14, 27, Sema 38/

četvrtak

Mančester siti - Liverpul 21.00

TABELA: Liverpul (-1) 54, Totenhem 48, Mančester siti (-1) 47, Čelsi 44, Arsenal 41, Mančester junajted 38, Lester 31, Vulverhempton 29, Votford 29, Vest Hem 28, Everton 27, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Njukasl 18, Kardif 18, Sautempton 16, Barnli 15, Fulam 14, Hadersfild 10.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar