Још један доказ о скривању убица

Суд БиХ је правоснажно осудио Лаботића због кривичног дјела „недозвољено кориштење ауторских права“. Саша Лаботић подигао оптужницу против Давида Драгичевића шест дана након што је пронађен мртав. Милан Тегелтија не жели да суспендује тужиоца Лаботића, којег је у априлу одликовао министар полиције Републике Српске Драган Лукач

Република Српска 02.01.2019 | 22:41
Још један доказ о скривању убица
Далеко од очију јавности, почетком децембра, Уред дисциплинског тужиоца поднио је ВСТВ-у тужбу против Саше Лаботића, тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука. Лаботић је, како сазнаје Журнал, тужен због тога што је приликом именовања на позицију тужиоца скривао да је – осуђиван. 

Но, унаточ томе што је утврђено да је тужилац правоснажно осуђен, Високо судско и тужилачко вијеће БиХ није доније одлуку ни о разрјешењу, нити о суспензији бањалучког окружног тужиоца. Разлог је једноставан – Лаботић ужива заштиту предсједника ВСТВ-а Милана Тегелтије и својих надређених у Окружном тужилаштву, јер је и он директно умијешан у „случај Драгичевић“.

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ УБИЈЕНОГ МЛАДИЋА

Шест дана након што је пронађено тијело Давида Драгичевића, тужилац Саша Лаботић прослиједио је Основном суду у Бања Луци оптужницу против убијеног младића. Но, судија за претходно саслушање Драган Улетиловић сачинио је тада службену забиљешку да је „након запримања оптужнице обавијестио поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука да је Давид Драгичевић преминуо, те да је потребно да тужилац достави изјаву о повлачењу оптужнице“. 

Лаботић, наравно, није поступио по упутама судије за претходно саслушање, те је инсистирао на провођењу кривичног поступка против мртвог Драгичевића с циљем његове дискредитације. Тек након притиска јавности, тужилац Лаботић је одустао од  овог кривичног поступка, али је само пет дана касније одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача Саша Лаботић награђен „златним значком полиције“, о чему је јавност, на службеној страници МУП-а РС, обавијештена 4. априла 2018. године. 

Мјесец и по касније, предсједник ВСТВ-а БиХ  Милан Тегелтија званично је обавијештен да је окружни тужилац Саша Лаботић правоснажно осуђиван, те да упркос томе, обавља функцију тужиоца. 



Тегелтији је, према информацијама Журнала, достављена и пресуда Суда БиХ број: КПС – 109/07. Лаботић је државним тужоцима признао да је прекршио Кривични закон БиХ, након чега му је судија Мехмед Шатор изрекао казнени налог на износ од 900 марака. Пресуда је изречена 28. 2. 2008. године. Управо датум 28. 2. налази се на оптужници коју је Саша Лаботић деценију касније подигао против Давида Драгичевића.

Интересантно, ту оптужницу Лаботић је Основном суду упутио тек 30 дана касније, и то након што је пронађено тијело убијеног Драгичевића.  

САСТАНАК УОЧИ ВЕЛИКИХ ПРОТЕСТА

Без обзира на све ове доказе, ВСТВ са Миланом Тегелтијом на челу није нашао за сходно да Лаботића разријеши дужности окружног тужиоца. Напротив, Тегелтија је стао у заштиту свих тужилаца из Бања Луке који су на било који начин имали додира са случајем Драгичевић. 

Да је и сам Тегелтија давао инструкције умијешаним у овај случај, доказује и састанак од 6. јула 2018. године у једном бањалучком ресторану. Предсједник ВСТВ-а, наиме, дан уочи великих протеста покрета „Правда за Давида“, одржаних 7. јула у Бања Луци, срео се са окружним тужиоцима из Бања Луке, а кратко се срео и са директором полиције РС Дарком Ћулумом, те са предсједником Уједињене Српске – Ненадом Стевандићем. Тегелтија је за Журнал потврдио да се срео са наведеним званичницима, али о детаљима састанка није желио говорити. 

Но, да тужоци из предмета Драгичевић имају његову подршку доказао је и прошле седмице када је након посјете Окружном тужилаштву Бања Лука обећао да ће „предмет Драгичевић“ ићи на ревизију у Тужилаштво БиХ. Управо је Тужилаштво БиХ прије тачно десет година утврдило да један из тужилаца у предмету Драгичевић, Саша Лаботић дакле, неовлаштено продаје видео и аудио материјале за које нема ауторска права. 

Иако је пресуђен, Лаботић је и даље тужилац. Без обзира на тужбу коју је Уред дисциплинског тужиоца почетком децембра подигао против њега. 

(зурнал.инфо)

Коментари / 189

Оставите коментар
Name

Разум

02.01.2019 21:50

Све су то љигавци који су на залост страдалог Давида Драгицевица али на срецу овог слудјеног народа испливали на поврсину и показују своје право лице. Истину треба тјерати до краја јер су се временом бахатог понасања опустили и оставили много трагова на слуцају Драгицевиц! Таквима Република Српска ниста не знаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

02.01.2019 22:35

Такви лазни патриоте се ките заставом републике српаке и понизавају насе достојанство да су они урадили несто за нас а уствари раде за организацију криминалну

Name

Скептик

02.01.2019 22:53

ПРАВДА ЗА ДАВИДА! КО ЈЕ УБИО ДАВИДА!

Name

разумио

02.01.2019 23:32

Врх власти у РС је дубоко умјесан у слуцај убиства Драгицевиц-а!

Name

ре ре ре ре СВИМА

02.01.2019 23:35

Зашто је против покојног Давида Драгичевића покренут кривични поступак???

Name

Одисеј

02.01.2019 23:50

протесте пред суд преселите, а суд нек суди све који су лосе урадили, од увидјаја па надаље . Ове политицаре удаљити из протеста, јер они су увјек медју губитницима...

Name

Роб или Гроб

03.01.2019 04:36

Увезани су к'о цријева. Судије, тућиоци и представници полициј једни другима чине разне уступке, и сви све и у сваком тренутнку могу да уцјењују. Правосудни систем, као и цијели државни апарат, труо је до кости, и нема шансе да се то исчисти у наредних неколико деценија. Све и кад би са чишћењем сутра почели. А неће. Страдао је увијек, и страда обични човјек, и зато нам нема спаса. осим да се испаљујемо преко гране и робујемо у држама "трулог" запада. По принципу "БОЉЕ РОБ, НЕГО ГРОБ".

Name

Пушибрк

03.01.2019 04:37

Браво за Журнал, и све остале независне и непристрасне новинаре и медије. Они су нам једина нада. Да њих нема и ово што је сада црно било би још црње. Грдно да грђе не може бити.

Name

Капо ду Капо

03.01.2019 04:44

И птицама на грани је јасно да је Тегелтија отишао у "омражено" Сарајево да штити интересе лопова, криминалаца и мафије. Шта је прије тога у животу радио. Довољно му је погледати ЦВ и закључиће се да човјек тих квалификација није могао обављати ни функцију обићног подручног тужиоца. А дошао на мјесто првог човјека најважније правосудне институције у БиХ. Што је најгоре, сав тај јад и биједу од БиХ правосуђа штите тзв. странци, који у својим државама нису могли обављати ни функције обичних писара. Нама су их послали јер у својим корумпираним земљама из којих долазе, или су направили неко сррање, или нису били способни ни за шта озбиљније. Да је то тачно, довољно је погледати прошле изборе. Украде се камион папира за гласање, и ништа. Штампање гласачких листића се повјери фирми апртиског активисте и доказаног пријатеља и извршиоца личних жеља Капе ду тути Капи. Ђефа Свих Шефова

Name

Гиле

03.01.2019 04:50

Свака част Журналу. Још када би могли да испитате чиме се тај тзв. тужилац бавио прије него што је постао тужилац. Видимо да је издавао касете. Не вјерујем док је студирао. Издавао касете и ванредно студирао на неком приватном факултету. Да би на крају купио диплому. Класика БиХ правосуђа. Корупмпираног, уцијењеног, нестручног...Довљно је погледати језик и граматику (а о садржају да не говоримо) судских и тућилачких одлука, поднесака, итд. Срамота да не може бити већа...

Name

Ујко Сем

03.01.2019 05:13

По мени, ако је тужилац Лаботић оптужницу против Давида сачинио 28.02.2018. а поднио је тек мјесец дана касније, односно након Давидове смрти, значи да се његова дискредитација и касније (очигледна) ликвидација, унапријед припремала. Неко је погријешио у тајмингу. Или ликвидатори, или поступајући тужилац Лаботић. Вјероватно Лаботић, јер није на врије поднио оптужницу, а ликвидаторима се нешто журило. Немогуће је да тужилац не зна да се оптужница не може поднијети против непостојеће - мртве особе. То је абецеда у правосуђу. Могуће је и да се тужилац Лаботић подношењем оптужнице против мрве особе хтио, и морао, опрати пред налогодавцима, односно шефовима мафије. Зна се шта следује ако се не изврши налог мафије. Ко вели, да ја оптужницу предам, па да се бар мало оперем. Провидно брате. Закључак: ликвидација је од стране "система" (државе/ мафије), припреман раније. Веома систематски. Не тврдим, али користим логику. Ако би се открио мотив убиства, лакше би се открило и само убиство (убице, налогодавци, итд.). Зар је тужилаштву тешко утврдити чиме се давид бавио, са ким је контактирао, коме је "стао на жуљ", итд. У данашње вријеме то се зове игра за малу дјецу. Према томе: поступајући тужилац у случају смрти Давидове да се покрије ушима. А и сви ови што га, к'о фол, прозивају. Све је брате превише провидно. Дечко - Давид је изгледа превише знао. Ако се бавио информатиком, као што се пише, вјероватно је провалио некоме у систем и дошао до повјерљивих и компромитујућих информација. Одатле треба поћи. Али се, наравно, то неће и не жели. Је то не би одговарало Ујка Сему.

Name

Ре

03.01.2019 05:13

Суд бих је непријатељ РСа,то сви знамо.. И овако доприносе русењу угледа РСа,ал дзаба им..Има нас патриота довољно

Name

Правни Тим

03.01.2019 05:26

Ако је у мају 2018. године (мјесец дана касније, како каже Журнал), Тегелтија био знанично (а мога је и незванично) обавјештен да је тућилац Латовић био осуђиван, био је (Тегелтија) дужан да о томе обавијести Уред дисциплинског тужиоца ВСТВ, а овај (уред) да без одлагања одмах проведе истрагу и, евентуално, против тужиоца поднесе прекршајну пријаву. Ако ни један ни други (Тегелтија и тужилац УДТ) то нису урадили, направили су и сами озбиљан прекршај, за који би и сами морали сносити посљедице. Ако је притужба пристугла (а није ни морала јер се према закону поступак може водити и по службеној дужности), онда је тужилац ВСТВ од маја до данас (посебно због притиска јавности) донијети неку одлуку. Ули одбацити пријаву, или УДТ поднијети захтјев за провођење дисиплинског поступка. Дисциплински поступак не води Тегелтија, него посебна првостепена комисија. Журнал има прав да те информације тражи и добије у ВСТВ или УДТ. Ако се утврди да ту нешто смрди (а смрди) лако се може утврдити да ли ВСТВ и УДТ саучествују у прикривању учесника у припреми и убиству Давидовом. Ту се скоро, па ради о математици. Прописи су јасни. Ако је тужилац прикривао било које компромитујуће информације о себи, УДТ нема ту шта да мисли, него само да примјени прописе. А и они су јасни. Суспензија тужиоца и сличне мјере. Честитке Журналу, али има још и не одустајите. Ако вам треба правна помоћ, ту смо. Веома радо ћемо се укључити...

Name

Журнал, напријед

03.01.2019 05:44

Журнал да до краја, стручно и аргументовано, испита судбину пријаве тужиоца Лаботића код Високог судског и тужилачког вијећа. Кад је пријава запримљена, од кога, и шта се по њој до сада подузело. Познато је да Уред дисциплиноског тужиоца предмет затврори или ријеши, наравно кад хоће, чак и за рекордних један мјесец. Ко је у Уреду ВСТВ водио тај случај. Да се мало стисне и каже ко је на њега, ако је, вршио притисак. Ако није, зашто предмет до сада није завршен и оптужница поднијета. Ако није поднијета. А ако јесте, зашто је првостепена комисија УДТ до сада није ријешила. Случај је једноставан. Докази су ту.

Name

АБЕЦЕДА

03.01.2019 05:50

Овдје је важно утврдити и ко је тужилаштву поднио кривичну пријаву против Давида. Да ли неко приватно, или полиција, и по којим и чијим сазнањима. Очигледно је да је све са оптужницом монтирано и прије него што је Давид убијен. Даље, ко и како је управо тужиоцу лаботићу распоредио предмет-кривичну пријаву. Распорешивање се врши по аутоматижму и тачно утвршеним правилима. Ако је и ту било одступања од правила, а 100% јесте, значи да је и главни тужилац који распорешује предмете умијешан. Како се он зове. Ако је кривичну пријаву поднијео МУП, да се испита на основу чега. На основу својих сазнања, или по дојави. Ако је по дојави, да се види чијој дојави. ОТКРИВАЊЕ МОТИВА УБИСТВА, ИЗВРШИЛАЦА УБИСТВА И НАЛОГОДАВАЦА ЗА ТУЖИЛАШТВО ЈЕ ДЈЕЧИЈА ИГРА. Само, ако се хоће.

Name

Питања

03.01.2019 06:00

Да видимо ста о Саси Лаботицу знају његови познаници, комсије... Какав је дјак био, коју је средњу сколу заврсио, како је и гдје заврсио права, како је полозио правосудни испит, како е постао тузилац ....Цовјек који подигне оптузницу проти непостојецег лица бице да има неки озбиљнији проблем... са собом и својом главом

Name

Црни гавран

03.01.2019 06:11

Врана врани оци не вади.тегелтија је способан цео једносатни интервју ..издрзати.. а да абсолутно ни један конкретан одговор на било које питање не дадне...

Name

Да се испита

03.01.2019 09:02

да се испита зивотна и радна биографија Тегелтије и овог Лаботица. када се то уради, схватицемо да преко струке нису могли доци на овако вазне функције. А онда би било јасно и засто стите криминал и убице.

Name

Ефикасност Нула

03.01.2019 09:03

Колико је времена требало ВСТВ да испита пријаву. Од маја до данас. Па да јос уцијек не знамо резултат. Ефикасно неко тијело тај ВСТВ

Name

Саша Доган

03.01.2019 09:05

Шта то значи. Да је тужба против Давида била спремна прије његове смрти. Значи, убиство се припремало, само што овај неспособњаковић лаботић закасни са оптужницом. Па је брже боље спаковао кад је дјечк убијен. Има ли Баја очи и уши. Нека бар не штити убице, осим ако и сам није у то упетљан.

Name

Журнал ОК

03.01.2019 09:07

Добро урађена анализа, али мањкава. У сваком случају честитке Журналу за информације. Само да мало проуче Закон о ВСТВ и ословник о раду. Ту ће се упознати са процедурама. Узгред речено, нејасним и недореченим. а се могу провлачити разне мућке. Типа, да дисциплински тужилац на своју руку одбаци пријаву и тако заштити судије и тужиоце. Мало превише провидно, али ЈБГ. ОЗНА све дозна.

Name

јад и Биједа Правосуђа

03.01.2019 09:11

Какво правосуђе и ВСТВ такав и тужилац Лаботић. Корумпирано, нестручно, држава у држави. БРУКА И СРАМОТА ОД СИСТЕМА КОЈИ БИ ТРЕБАО ДА БУДЕ ОЛИЧЕЊЕ ПОШТЕЊА. Шта да онда кажемо за друге.

Name

Вуна Кићо

03.01.2019 09:13

Да би против непостојеће особе поднио оптужницу мора да будеш : или тотални дудук и незналица у струци (шро овај јесте) или да будеш толико уцијењен да таја задатак ниси смио да одбијеш. Јер, мафија је то. Код овог тужиоца у питању је, вјероватно, и једно и друго.

Name

ЛОГИКА, ПРОСТА

03.01.2019 09:15

Ако је ВСТВ пријаву (или сазнање) запримило у мају 2018 године, а никакву одлуку није донијело до децембра 2018 године, за слућај који је више него евидентан, онда је то исто ВСТВ у истом дилу са убицама и наруциоцима убиства. Другог одговора на то питање нема.

Name

ИДЕМО ДАЉЕ

03.01.2019 09:17

НОВИНАРИ ЖУРНАЛА ТРЕБА ДА ОВАЈ СЛУЧАЈ ИСПИТАЈУ ДО КРАЈА. ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ЈЕ УБИСТВО ПАЖЉИВО АЛИ НЕСТРУЧНО ПРИПРЕМАНО, И ДА ЈЕ НЕКА КАРИКА У ЛАНЦУ ЗАКАЗАЛА. ИЛИ ЈЕ ОВАЈ ЗАКАСНИО СА ОПТУЖНИЦОМ, ИЛИ СУ ИЗВРШИОЦИ ИЗ НЕКИХ РАЗОЛГА ПОЖУРИЛИ СА БИСТВОМ.

Name

Чињенично

03.01.2019 09:19

Питању подношења пријаве (ко, зашто, када) и подизања оптужнице до сада се посветила недовољна пажња. А то може да буде кључ за откривање мотива планирања и извршења убиства. Чак то ни васковић није довољно испитао, мада је "подастро" толико доказа да би и неспособни Лаботић лако могао да састави оптужни приједлог

Name

Врана врани...

03.01.2019 09:26

Све је јасно к'о дан. Само нико из ВСТВ неце да се огласи. Зато сто су инволвирани у ту прицу. ВСТВ и УДТ су легло корумпираних судија и тужилаца, а када је тако "врана врани очи не вади"

Name

Сива Кукавица

03.01.2019 09:27

Све је јасно ако се зна да је Лаботић од продавца касета догурао до тужиоца, а Тегелтија од техничке школе до предсједника ВСТВ. Тражили сте гледајте

Name

ИДЕМО ДАЉЕ

03.01.2019 10:12

Круг се сужава. Идемо даље

Name

Већ Виђено

03.01.2019 10:15

Ко и на бази чега подноси кривичну пријаву против давида. Одатле треба кренути. Тужилаштво то зна али, наравно, чути. Сада би баја по договору са Тегелтијом предмет пребацио на тужилаштво БиХ. Али га васковић прочитао. Пренио би проблем са РС на Сарајево, и могао рећи: ето не могу ни они да утврде ко га је убио. Као што за пријатеља Чаушевића и Шпираића не могу да утврде милионску пљачку.

Name

Питањце

03.01.2019 10:19

Заборависмо шта је са Давором. Ето колико нам памет, односно памћене траје. Типично

Name

Барометар

03.01.2019 10:28

Докле је човјек отишао, да није знао (није смио знати) да се оптужница не подноси против некога ко не постоји. А Давид у моменту подношења оптужнице није постојао. Може се само замислити колико су притисци на њега били, и које је ту незнање присутно. Ко само влада насим зивотима.

Name

Засто, како

03.01.2019 10:30

Само је небо изнад нас. али и изнад корумпираног тузиластва. Ста сте оцекивали од корумпираног ВСТВ и корумпиранох Уреда дисиплинског тужиоца. кад видите како се бира и ко је ту све изабран. А тзв. медјународна заједница цути. И онда зтразе да им вјерујемо. НИКАДА

Name

Са информацијом на сунце

03.01.2019 10:31

Ако је тацно да је ВСТВ имало пријаву у априлу а да јос није ниста предузело против дотицног тузиоца, ста онда да мислимо. Да су постени цланови ВСТВ. Несто нисам сигуран.

Name

Пастир

03.01.2019 10:33

Ако је Тегелтија постављен декретом зато сто је спасио бају одговорности, онда и он - Тегелтија - има сва права да цини исто. Тј. да не казњава оне који су њему уцинили услугу

Name

НЕ ДАЈТЕ СЕ

03.01.2019 10:37

САМО ХРАБРО НОВИНАРИ ЖУРНАЛА И НОВИНАРИ РТВБН. НАРОД ЈЕ УЗ ИСТИНУ, А ТО ЗНАЧИ И УЗ ВАС. ТРИШИЋУ НЕ ДАЈ ДА ТЕ ПОТКУПЕ.

Name

КИСЕЛИ

03.01.2019 10:37

честитке Журналу. Само наставите и ову причу комплетирајте.

Name

Бунга Бунга

03.01.2019 11:04

Куплерај гори него у Италоји. Код Берлусконија. У правосудје, тј Виско тузилацко вијеце сјатило се сав сљам правосудја. јен други дрзе за јајца и уцјењују и раде једни другима услуге. Цаст изузецима, којих свакако има.

Name

Метотија

03.01.2019 11:06

Лаботиц је типицни представник корумпираног дијела правосудја. Без сколе, без знања, са мозда купљеном дипломом, уцијењен, јадан, никакав... Ста да оцекујес од таквога...осим да подигне оптузницу против убијеног лица. Цуо сам да се сам залио на своју одлуку о повлацењу оптузнице, и та залба се сада разматра на висим - корумпиранијим - инстанцама.

Name

Васке, Брате

03.01.2019 11:18

Придрузи се Васке па ово испитајте заједно. Зурнал је добар, али нису ово испитали до краја

Name

Сцхлусс

03.01.2019 20:59

Каква дрзава, такво и тузиластво. Дно Дна. Сцхлусс

Name

@Питања 03.01.2019 07:00

04.01.2019 08:19

Оцигледно је власт у свему томе уцествовала у слуцају смрти Давида Драгицевица и зато сада и посланике хапсе и оптузују их за "дрзавни удар" сто је веома морбидно. Сваки дан полиција хапси градјане због вербалног деликта.

Name

А резултати рада

04.01.2019 08:34

Бурле?

Name

Одлазе људи

05.01.2019 05:12

Због криминала у дрзави и правосудју људи су немоцни да се с тим боре, и због тога одосе из земље главом без обзира. Кад једног дана сви оду, судије и тузиоци це се поклати измедју себе

Name

Иста мета исто одстојање

05.01.2019 05:55

Ако они до сада нису смијенили тузиоца који оптузницу подизе против умрле (убијене) особе, то знаци да су и сами исти као тај тузилац. Нека обајсне засто то до сада нису урадили, па це се видјети да у исту тикву писају. Исти сљам у слузби политике и политицара, да не каземо мафије

Name

ОЧИТО БРАТЕ

05.01.2019 06:05

Очит доказ да је све намјештено, само неспретно. Нека карика у ланцу припреме убиства је заказала и овај јадник од тужиоца морао да вади кестење. Морао да докаже да је већ био припремио тузбу, и покуша да се на тај начин опере. Узалуд. Који блам и криминал. И онада се сви упињу да докажу да убиство Давида нису убили људи система, или они који су са системом у вези по некој интересној линији. Криминалној, очито

Name

Туморо

05.01.2019 14:04

Милан Тегрлтија =криминал корупција непотизам он да нешто уради он је постављен ту гдје јесте да монтира процесе обори предмете уништи доказе и помогне судија а или тужиоцу који то ради да га заштити не да га процесуира.

Name

Срамота

02.01.2019 21:51

Пресуђуван, а постављен за тужиоца. То само може код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брдјанин

03.01.2019 00:37

Као прво морате знати када се новцана казна за кривицмо дјело брисе из казнене евиденције Обзиром да је пресуда правосназна 03.04.2018.год, а ради се о новцаној казни, она се брисе 3 ход. Од правосназности, односно 03.04.11. Тако да се лице сматра да није казњавамо, и нигдје се та цињеница не смије давати нити користити.

Name

земљишна мафија

03.01.2019 07:14

У Геодетској управи-РУГИП. чланови земљишне мафије који су били у притвору 2-3 мјесеца због укњижби и против истих подигнуте оптужнице, а они из притвора на функције помоћника директора; Деурић, Стојчиновић, Груловић, Кременовић и др. са саучесником дир. Предраговић Босиљком.

Name

Ре Брдјанин

03.01.2019 07:20

А ти вазда бранис овакве. Као да подрзавас криминални систем и његове поданике. Несрецо, унистице нас такви

Name

Брдјанин

03.01.2019 07:46

Погресио сам у години правосназнисти правосназна је 2008 а не 2018.

Name

РЕ БРДЈАНИН

03.01.2019 08:59

Када се пресуда брише не значи да није постојала. Он је то морао да пријави. Друга је ствр да ли би му то била сметња за избор. Значи, прећутао је један важан податак о себи. Само, како тај твој тип, тј. тужилац, од обичног пиљара (част пиљарима) догура до тужиоца. Ко га је гурао, или ко му је гурао. Како он заврши тако високе школе. наравно, преко штела оних који су га касније уцијењивали, типа: или ради како ти кажемо или ћемо све објавити. Тишично мафијашки

Name

ГЛАВНИ КРИТЕРИЈУМ

03.01.2019 10:39

Па скоро вецина тузилаца и судија су пресудјивани. То је главни критеријум.

Name

Е МОЈТИ БРДЈАНИНУ

03.01.2019 10:41

Е мојти Брдјанину. Пардон тужиоче. У шта спрца године. Хоћеш ли се стидјети властите дјеце, ако их имаш или их будеш иамо. Мућни мало главом, ако у њој уопште има мозга

Name

Ха, ха

03.01.2019 10:54

Пресудјивани су најбољи тузиоци. Испекли занат

Name

Брдјанин

03.01.2019 13:09

Хајде неуки мало процитај прописе, кривицни зсконик и остало, па коментариси, ниси на мом нивоу да се с тобом расправљам.

Name

Попаy

03.01.2019 21:49

Људи не схватају ста знаци кад ти мафија додијели функцију. Добро плацену са додатним бенефицијама. Дускас до момента док не будес морао да узвратис услугу. А онда, брале, стисни па не уради. Оде глава. Капа доле тузиоцу. Био је ревносан у изврсавању задатака

Name

Копрцно Се

03.01.2019 21:51

Ста се цудите сто је подигао тузницу против убијене особе. И ту глупост неко први мора да уради. А ко и због цега поднесе пријаву. Ту је кљуц рјесења загонетке

Name

Сваста, Јадта

03.01.2019 22:08

Није јос један него милионити доказ. Правосудје бих дно дна и то казу и саме постене судије

Name

Цињеницно посљедицно

04.01.2019 20:28

И ста сада. Хоце ли неко у ВСТВ поднијети оставку. Или се зацрвенити. Наравно да неце, јер су моралне нистарије. Треба да се стиде али стида немају. Кога именују и одрзавају у зивоту. Јер за некога одрадјују прљаве послове

Name

Ре цињеницно

04.01.2019 21:21

Ко да поднесе оставку. Не буди наиван. Дрзе се они једни других ко пијан плота

Name

децко

02.01.2019 21:53

добро је, гласали смо... нема довољно људи који би могли несто знацајно промијенити! давиду покој, давору сауцесце и то је све! ниста се неце поправити, јер треба превисе порусити да би се несто направило... људи, пустите правду, то је борба са вјетрењацама

ОДГОВОРИТЕ
Name

И не само то

03.01.2019 02:43

Није само то да нема довољно вец нема уопсте. Свака наредна гарнитура је гора од претходне. Јесу ли скидали Милосевица па пали на Вуцица. Са коња на магарца. Једино исто мозе да буде у свим дрзавама на Балкану.

Name

За децко

03.01.2019 05:46

Браво уа коментар,само бих додао да су нам медији од 90-их испрали мозак до толике мјере да ово данас сто гледамо и зивимо је последица тога.Убиједили су нас,да су сви против нас а ми им јос и вјерујемо,страсно ста презивљавамо.Свако ко указује на ове цињенице добија етикету"издајника" са којим се треба обрацунати.Нек нам је Бог на помоци.

Name

РЕ ДЕЧКО

03.01.2019 08:53

па дечко због таквих као ти нам и јесте овакво стање какво јесте. сви главу у пијесак а криминалци нека раде свој посао. све док и нама самима, односно таквима као ти, не заигра мецка и пред његовим вратима. тада се сјетимо да итјерујемо правду. али тада буде касно

Name

Па да

03.01.2019 12:03

Немој ти тако перфидно да будес видовит о наредној гарнитури. Предуслов свега је измјена изборног закона, који це донијети промјене, зауставити криминал, корупцију, непотизам, успоатавити правну дрзавау, тако и ентитет, а струцних, способних, цасних и постених има из свих области.

Name

Доротеy

03.01.2019 21:53

Једном роб, увијек роб. Е то ти је нас главни лик. Тузилац

Name

Опрости Бозе

03.01.2019 22:09

Добар је он како му је омогуцено да из дуцана скоци у тузи Ацко одијело. То само у РС мозе. Опрости им Бозе. Не знају ста цине

Name

Земљаце, Децко

04.01.2019 21:00

Децко, ниси пуно бољи од дотицног тузиоца ни оних који су га на то мјесто поставили. Ако би сви тако размисљали и понасали се, свијетом би владали криминалци а не закони. Према томе, прст на цело земљаце

Name

Бинго

02.01.2019 21:53

Тај Саша Лаботић је криминалац ортодоксни анслизирајте његове прессуде тј осуде колико условних чак ни тамо гдје нема никаквог смисла дати условну казну овај мсјстор је рјесавао.....алал вера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

03.01.2019 07:41

Е јбг сад па јел он тузилац или судија ? Како његове пресуде ако је тузилац ? Не казем ниста позитивно за дотицног , сви су они исти и у талу али тузилац не доноси пресуде .

Name

РЕ ИГОР

03.01.2019 08:52

А ста ако је дотицни био и судија. Не знаци ако је тузилац да није могао бити и судија. А као тузилац имао је и веца овластења од судија. Мозе да одбаци пријаву, мозе да ради ста хоце а да то нико не санкционисте. Такво нам је законодавство када су у питању правосудни органи

Name

Феномен

03.01.2019 22:02

Тај тузилац је феномен јер је усао у анале свјетског правосудја. Није мала ствар поднијети оптузницу против умрле особе а наставити да обнасас исту функцију.браво феномену

Name

Кwисцко

04.01.2019 21:02

Тај Лаботиц је слика и прилика криминогеног правосудја. У банана дрзави

Name

Чарли

02.01.2019 21:54

А јесте ли ви икада чули за институт законског брисања осуде и да се осуђивани сматра неосуђиваним. Очигледно нисте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Чарли

02.01.2019 22:36

Шта и ако је осудјиван, какве везе има? Кад мозе Перо Дјокиц бити министар, Умоцевиц сенатор, Цераниц декан... сто не би и овај могао бити тузилац?

Name

аполитицан тип

02.01.2019 23:07

Никада нисам цуо за такво несто.Гдје такав закон постоји ?

Name

РЕ ЧАРЛИ

03.01.2019 08:50

Чули смо ми за тај институт, али то не значи да је смио да прећути да је био осуђиван. Ако је некоме брисана пресуда, не значи да није био осуђиван. Можда му у вријеме постављања на дужност тужиоца та правоснажна пресуда није била брисана. Након колико протеклог времена се брише пресуда ? Чудно да су обојица из Мркоњића.

Name

Ре Царли

03.01.2019 16:40

Нек си ти нас подучио. А јес ти цуо за дневну наредбу тузиоца и антидатирање одлука. Е то је урадио овај папциц. На оптужници ставио старији датум, а наредбу да се оптужница отпреми дао иако је знао да је Давид мртав. А наредбу не може антидатирати јер датум аутоматски избацује систем. И знас ста. Никад од Лаботица ни човјека ни тужиоца ни правника.

Name

предлог

02.01.2019 21:55

Поштовани градјани Републике Српске додјите у ФБиХ да живите бит це вам боље без Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Предлог

03.01.2019 22:03

Досли бисмо ми али Додик је сада код вас у Сарајеву. Ста вам би да га изаберете

Name

ВСТ пропаст

02.01.2019 21:58

А тај ћелави Тегелтија билмез ,покрива и правосназно осудјену пресједницу суда у Мркоњић Граду Неђију Сехелић у том суду је радио и тужилац Саша Лаботић исто кривично осуђиван и такви раде у правосудним институцијама и ком да они дјеле правду а и сами одуďивсни..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фено, Фено

03.01.2019 22:04

То су преблаге ријеци. Превисе си благо то рекао. Цовјек је феномен у негативном.

Name

ПРАВДА! ✊

02.01.2019 22:03

✊✊✊ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина и правда ✊

02.01.2019 22:03

Истина и правда за ДАВИДА ✊! УБИЦЕ, стићи ће вас казна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

02.01.2019 22:03

Правда за Давида! ✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЕО

02.01.2019 22:04

ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

02.01.2019 22:05

СПРДАЦИНА ОД ДРЗАВЕ И ТУЗИЛАСТВА.ТЕГЕЛТИЈА ЈЕ ОСОБА ЗА ПРОМАТРАЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада-РС

03.01.2019 06:41

Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

Само кука и мотика србина спасава

03.01.2019 22:06

За проматрање је народ који сједи код куце и ботује. Умјесто да се дохвати куке и мотике

Name

Богдан

02.01.2019 22:07

Страсно,све окорели криминалци на тако високим и одговорним функцијама,нек је Бог на помоци овоме народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2019 16:40

Ајд не засмијавај ме. Овај је мала маца.

Name

Зв

02.01.2019 22:09

Хвала БН за овај цланак.Нико није недодирљив.Идемо до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо мико лазо

03.01.2019 08:35

бас тако

Name

УБИЦЕ!!!

02.01.2019 22:13

УБИЦЕ! УБИЦЕ! УБИЦЕ! УБИЦЕ, МЈЕСТО ВАМ ЈЕ У КПЗ-У И НАДАМ СЕ ДА ЋЕТЕ ТАМО УСКОРО БИТИ! ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊! ПРАВДА ЗА СВЕ ДОБРЕ ЉУДЕ ✊!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

02.01.2019 22:33

Постоваоцима лика и дјела великог баје тај Лаботиц је сада јос дрази. сада кад знају да је криминалац, јос јаце га подрзавају. Јел тако ботови?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зомби

02.01.2019 23:34

Браво господине, то је школски примјер изврсне психолошке процјене. То је нама наша борба дала, да имамо шта имамо, и тамо и овамо.

Name

Ама

03.01.2019 02:46

Аман цовјеце сви на функцијама и у опозицији и позицији су криминалци....на којим сте ви дрогама да вам то одавно није јасно. И у свијету је тако.

Name

Ре Ама

03.01.2019 16:43

Ма љубоморни су сто је Бурле папкарење довео до перфекције. Истина, дјелатност позната као папкарење је лако спроводила медј' живљем сербским.

Name

Правда

02.01.2019 22:44

Треба те корумпиране политицаре који стите један другог у криминалним дјелатностима скидат једног по једног директ у главу,други нацин за бољу будуцност непостоји

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕНА

02.01.2019 23:08

СТРАСНО!ОВАЈ ЛАБОТИЦ ЈЕ ЗЛО ОД ЦОВЈЕКА.РАДИО У МРКОЊИЦ ГРАДУ ОН ЈЕ ЗАТВОРИО СЛУЦАЈ МОГА БРАТА ДРАЗЕНКА ПРАВДА ЗА СВА ЗАТАСКАНА УБИСТВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

03.01.2019 01:10

Лопина!

Name

Флука

03.01.2019 05:46

Доцекали, Срби,да непријатељ,Додик,Бога,а онај ко, је против,Бога,тај,је и против,српског,народа, закљуцава Цркву,

Name

прика

03.01.2019 08:33

Све зло из Мркоњица. како то ?

Name

ЛАЖУ СВИ

02.01.2019 23:29

Нема од тога ниста све су то мафија до мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бас тако

03.01.2019 08:33

бас тако свака цаст.

Name

за васкета

03.01.2019 00:03

Како ли је промакло њему? Или... нетко све зна . Неко види, неко.гледа, Неко има, ником неда. Све сто има,то сто види, поглед варљив,у природи. Закон има ко на води, А на закон се И своди. Како вода тихо теце... Тако пали мајка свијеце... Дат це јер је увјек било, Милом или силом. ... Има нетко тамо, Имају, у сну људи. И нису они само,? Има, има јос лудих. Они, којима могу судит, И хоце! Јер могу. Јер су они, исти они, Сто се моле, истом Богу. Правде......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јордан

03.01.2019 00:11

Криминалци и лопови контролису рад у МУП-у и Тузиластву РС. Способни људи немогу ниста да раде у овим институцијама због претњи водецих кадрова у МУП-у и Тузиластву РС-а. Претње су вецином под притиском о могуцем отказу а нису искљуцени и други методи који подразумевају и претње породици. Институције МУП-а и Тузиластва су заразене од оних који прикривају најтеза криминална дјела над сопственим народом од убистава и изнуде до траговине орузјем. Мозда цитаоци мисле да мало претерујем. У слуцају МУП-а и Тузиластва РС недвосмислено је да кадрови МУП РС-а су налогодоваци неких најгорих дјела, прикривању тих дјела а Тузиластво је као осигуравајуци меканизам да та дјела остану неказњена заувијек. Овдје није у питању странка на власти, јер су све исте, него сигурносне и правне институције које раде да би заститиле родбину, пријатеље, зетове, кумове лопове које у њима раде. Неријесена дјела се опструису због намјерене бахатости на мјесту злоцина, доказни материјал од користи нестаје, нови доказни материјал монтиран а тузиоци дрзе оптузнице у фиокама и у слуцајевима код којих би могли да поднесу оптузнице. Слуцај Драгицевиц је показао лоповлук којим се МУП слузи у прикривању одговрних лица за убиство. Вецина руководиоца МУП РС-а и Тузиластва су једна обицна септицка јама. Отац Давида Драгицевица никад неце добити правду за свога убијеног сина и зато му једино преостаје да се јавно бори против лопова, да прозива лопове а такоде ин оних који пресуткивањем дирекно и индиректно подрзавају лопове. Много људи говори да је Драгицевицев слуцај политизован, сто у једном сегменту и јесте постао, али за овај слуцај нико неби ни знао да отац није поцео окупљане на тргу да би скинуо љагу са свога сина пласирану од МУП-а и Тузиластва РС-а. Господин Додик и Радонциц имају сансу тхе доказу да озбиљно схвате да имају проблем у МУП-у и Тузиластво РС-а и да смјене руководеце лопове у МУП-у РС. Радонциц иде у погресном смјеру ако мисли да мозе новцано да казњава људе због тога сто је морао да отказе Новогодисње весеље. Господин Радонциц треба да трази кривце у МУП-у и Тузиластву а да њих смјеста смијени и новцано казни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јордан

03.01.2019 08:32

Све си у праву, мада је и горе него сто писес. И то сви знају али не могу ниста да промијене. Све је повезано на БиХ нивоу и једни друге стите. Јавно се пљују а иза кулиса договарају разне пактове. У све је директно укљуцена и медјународна заједница која њима влада уцјенама. исто као и они сами измедју себе- Није Раднонциц, него Радојициц. али нема везе. Зна се на кога мислис. Медјународна заједница насим дрзавицама које је сама створила управља каубојски, мафијаски. Она их и стити, инаце би могли да их збрису кад помисле. Националне странке су зло над злима.

Name

Миле

03.01.2019 00:18

Милан Тегелтија је био уценик Металске сколе у Бањалуцу.Никакав уценик,залутао у масинство,после купио сколу,факултет.Није хтио да процесуира Додика,овај му се одузио,наградио га.Укратко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

03.01.2019 00:30

Скривају и те како! Јос мало па це све испливати на видило. Неце дуго! Правда за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоце хоце

03.01.2019 08:23

Скриваце се они јос деценијама док их медјународна заједница који је њихов сауцесник не стави на црну листу аи ону праву

Name

Игор

03.01.2019 00:31

Милан Тегелтија је похадјао Металску сколу у Бањалуци.Био салабајзер,дно дна.После Металске сколе "заврсио" високе сколе из области права,не знамо како.Нека народ просуди како један другоразредни уценик Металске сколе у Бањалуци додје на мјесто ВСТВ БиХ.Ми његови сколски другови не моземо се нацудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мико

03.01.2019 08:22

Како са металском сколом мозе да се уписе на било који правни факултет. Мозда уз мало зесце везе и купљене додатне дипломе. Да видимо да се то провјери

Name

Миле

03.01.2019 02:18

Ста оцекивати од Тегелтије?Сви који су исли у Металску сколу БЛ знају да је био испод просјека,како је зврсио право само Бог зна.И данас фрфља и упљује све саговорнике. А Велики Баја га је наградио јер га није процесуирао када је требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

03.01.2019 04:20

И сад кад казу...ето,ста хоце,преузеце тузиластво БиХ.Све иста говна !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џемпер

03.01.2019 04:46

Сав ће тај вунени џемпер да се оспе кад први саучесник проговори. А тада, спашавај се ко може. Проблем је што први не смије да проговори јер зна да би то могло да га кошта главе. Зна са киме ради и да се такве грешке не опраштају. мафија је то, Брале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаран

03.01.2019 08:20

Јаране не смије нико да писне. Оде глава.

Name

Ре

03.01.2019 17:11

Јаране кад се среде и не знају шта прицају.

Name

КАДИЈА ТУЖИЛАЦ И СУДИЈА

03.01.2019 04:55

Међународна заједница је привидно одлучивање у БИХ правосуђу концентрисала на државни ниво. Узалуд ако знамо ко и како бира и именију чланове Високог Судског и Тужилачког Вијећа. Све се и даље своди да прнцип и турског вакта, тј. КАДИЈА ТЕ ТУЖИ, КАДИЈА ТЕ СУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро Бл

03.01.2019 06:21

Па немојте то потезати, шта ћемо са Петром Ђокићем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

03.01.2019 08:18

Па перу цемо смјестити тамо гдје припада. У затвор нецемо јер му је дјело застарило. Тако то ради насе правосудје.

Name

Пабло

03.01.2019 06:44

Цијела та идеја око РС је шпрдња. Нешто што је на злочину и криминалу настало, не може мутирати у праврдно и демократско друштво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Пабло

03.01.2019 08:17

то си у праву, али си заборавио да је и БиХ исто тако настала. На неуставно организиваном референдуму о одцјепљењу и прегласавању једног народа. Не може се логика употребљавати само онда када нама одговара.

Name

Логика

03.01.2019 06:59

Цовјек нелегално издавао видео филмове и сад је то ни мање ни висе него крунски доказ да крије убице. Ха ха ха. Ако је и од ове лазљиве, необјективне, пристрасне БеНасте телевизије, превисе је. Како мозете да зивите са таквим монструозним конструкцијама? Цитате ли ви ово ста писете? Наравно ово неце бити објављено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЛОГИКА

03.01.2019 08:11

Запитај се биједо како тај твој врсни тужилац поднесе тужбу против не постојеће особе. која је то стручност. да можда ниси ти тај тужилац

Name

пирко

03.01.2019 08:13

Како је било могуће да је оптужница била спремна мјесец прије убиства. Значи, убиство је припремано само што овај твој тужилац закасни са подношењем оптужнице. Па кад је схватио које срање је направио и да га то главе може коштати, брже боље склепао и поднио оптужницу

Name

Логистичару, гдје су ти очи

03.01.2019 08:16

Логистичару, одговори на питање зашто је тај тво тужилац прикрио да је био осуђиван. Зна да због тога није могао да се какндидује и буде изабран на мјесто тужиоца. ти то подцјењујеш. Зато што си иасти као он, ако ниси он

Name

03.01.2019 07:26

ПРАВДА АА! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!! ПРАВДА ЗА СВУ ДЈЕЦУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

03.01.2019 07:37

ТО И ПТИЦЕ СА ГРАНА БИ СВАТИЛЕ ДА СЕ СКРИВА УБИЦА И ДА СВИ ИЗ ВРХА МУПА И ВЛАСТИ ВЛАДАЈУЋЕГ РЕЖИМА ЗНАЈУ КАКО ЈЕ И КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ФУЈ СРАМ ВАС БИЛО ШТА РАДИТЕ РОДИТЕЉИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДАРКО

03.01.2019 09:32

Све си добро написао, само треба да се дода да је ово муика свих нас јер се свако од нас може наћи у улози Драгичевића по било ком питању из властитог свакодневног живота.

Name

Бане

03.01.2019 07:40

СМАКНУЋЕ ДАВИДА ДУГО ЈЕ ПРИПРЕМАНО У МУПУ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Бане

03.01.2019 09:31

Поготову ако је МУП поднио кривичну пријаву тужилаштву, а она завршила (распоређена) режимском тужиоцу.

Name

Перо Мико

03.01.2019 08:05

Ста сте оцекивали од криминално корумпираног система. То је слика правосудја РС и БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговац

03.01.2019 08:06

како тај додје до мјеста и функције тузиоца. Продавао ДВД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киwy

03.01.2019 10:21

Високо тузилацко вијеце је врх пирамиде. Закљуците само које

ОДГОВОРИТЕ
Name

кибе

03.01.2019 10:22

тузиластво је затворени зацарани круг. једни другима цине услуге и медјусобно се уцјењују. мафијаски струцно и прецизно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубе

03.01.2019 10:23

рибу треба цистити од правосудја. одродили су се. криминал влада свуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папараззо

03.01.2019 10:25

видим видим медо. Све се види све се зна. излазизи на свјетло дана са корумпираним судијама и тузиоцима. Ту лези све зло система који је поодавно труо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуја Љута

03.01.2019 10:26

мозете како хоцете, али не мозете колико хоцете. Политика, правосудје, изврсна и законодавна власт. сви су они повезани ко цријева. све трба оцистити - склонити у страну као рибу од главе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦУДНА ЈАДА

03.01.2019 10:34

Цудна јада од правосудја никаква нада. Каква дрзава такво правосудје. Лосе, лосе, лосе, лосе. НИКАКВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГДЈЕ ЈЕ ДАВОР

03.01.2019 10:59

Лаботиц се великомуценик збунио. Закаснио са оптузбом па брзе боље позурио да исправи греску. На најгори могуци нацин.Људи, гдје је Давор

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛавБотиц

03.01.2019 11:03

Шта да очекујете од човјека који је здавао касете. Часно занимање, као и свако друго поштено, али брате не може такав да буде судија или тужилац. Ко зна шта је још урадио да би могли да га уцјењују мафијашки

ОДГОВОРИТЕ
Name

1 плус 1 није увијек 2

03.01.2019 11:08

Било је то у једној земљи мафијаса. На сваког пилитицара долазило је два мафијаса. како ? Па тако сто је и сам политицар био мафијас 1 плус 1 = 2, ако се другације не нареди. Таква смо ми земља. Цуда невидјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

03.01.2019 11:11

да мени дође руку тај корумпирани тузилац. Не би му зуби, не би му зуби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два цаса и велики одмор

03.01.2019 11:15

Један је лаботиц, као сто је један и Тегелтија. Такве мајка висе не радја. Од сколе имају два цаса и велики одмор

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКУСТВО

03.01.2019 11:24

мам веома негативно искуство са овим из Уреда дисциплинског тузиоца. Ослободисе једног судију експресно одбацивањем моје пријаве за оцигледан прекрсај. И никоме да се залис. Гпотово. Заврсен поступак. Нема другог степена. Није предвидјен. У рукама једног обицног тузиоца (једна писуља) сконцентрисана сва власт. залосно. Тада сам видио да је цијели систем пукао. Нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара Мара, Как'а Било

03.01.2019 11:26

које јадно и жалосно тужилаштво при Високом судском и тужилачком вијећу. Сви су они повезани пријатељски, родбински, интересно. Част изузецима, који су ријетки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика Муштикла

03.01.2019 11:41

Које легло криминала. Све сам криминалац. Мафија. Мафија. Мафија. Ко ???? Па зна се .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бла, Бла

03.01.2019 11:44

Они не гледају прописе, чак када би то и знали. Они само слушају шта им кажу шефови мафије. То је, на жалост, реалност и то знају поштени судије и тужиоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРО

03.01.2019 14:42

ПА ЕТО У КОМ ГРМУ ЛЕЗИ ЗЕЦ ? Један осумњицени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаксиц

03.01.2019 21:03

Горег смеца од РС али и БиХ, правосудја нема. Једни другима стеле и цине услуге. Другим ријецима, ПП тј. Приватно правосудје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим вама у мраку

03.01.2019 21:06

Лицно сам на својој кози осјетио ста знаци избор тузилаца на сyелу. Био неколико пута бољи од протукандидата, али нисам хтио прихватити прљаве игре. И сад у трулом западу водим приватну фирму са 60 запослених. Хвала ВСТВ сто ме не примисте. Аферим дрзаво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДВД

03.01.2019 21:07

Који јад од тузиоца. Из Мркоњиц Града гдје су се некада правиле само добре косе и ловили добри медједи. Сада лиферују тузиоце трговце касетама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кец на 11

03.01.2019 21:11

Историски преседан у свјетском правосудју. Да се оптузница подигне против непостојецег лица. Овај слуцај треба да се изуцава на свим релевантним универзитетима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синергија

03.01.2019 21:17

Лаботица за поцасног доктора на Хардварду. Да цовјек патентира нови правни институт “Оптузница Против Непостојеце Особе”. ВРХ, нема ста. Цовјек је за Нобела а не да се овдје пљује. И нико из струке да то прокоментарисе. Које црне Правне Струке. Вецина са купљеним дипломама на приватним факултетима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам ме његовог Стида

03.01.2019 21:19

Заврсио сам право са Гребом у генерацији. Да ми је неко прије и послије тога рекао да се оптузница мозе подици и против покојника, рекао бих му да је луд. А сада не знам ста да казем Лаботицу. Срамота ме његовг стида

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗП Коцељево

03.01.2019 21:21

Лаботица за нобелову награду. Смислио је несто сто никоме прије њега није пало на памет да смисли. Оптузница против мртваца. За Нобела, одмах

ОДГОВОРИТЕ
Name

555

04.01.2019 08:39

То се може десити да се поднесе оптужница против мртвог човјека али у овом случају не,јер само будале нису чуле да је Давид убијен,а то је урађено са циљем да народ види да Давид није каквим га представљају.

Name

Каљуга

03.01.2019 21:24

Какво ВСТВ и УДТ такви и тузиоци. Сто би тузиоци били бољи од оних који их именују. Обицан корумпирани сљам. Ако је ово сто казем кривицно дјело, казите да вам доставим адресу да ме процесуирате. Да вам све ово сто сам рекао поткријепим и доказима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кербер

03.01.2019 21:26

Лаботиц је слика и прилика новопецених правосудних функционера. Тузилаца, судија...Када им процитас пресуде, тузбе и сл. додје ти да заплацес од срамоте. Неписменост нр. 1. А о садрзају да и не говорис. Не зна се гдје поциње а гдје заврсава реценица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јединствен слуцај

03.01.2019 21:33

Лаботиц је јединствен слуцај тузиоца који тузбу подноси против непостојецег зивог бица. За Риплијеву рубрику вјеровали или не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки Вамо

03.01.2019 21:34

Занивљиво је видјети како је именовани тузилац аванзирао из Мркоњица у БЛ. Сколски примјер намјестања премјестаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно Марко

03.01.2019 21:36

Сака јада од правосудја и дотицног судије. Добио задатак да оптузи момка али му нису јавили када су га убили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно ко дан

03.01.2019 21:37

Никада висе да нам се десе овакви тузиоци. Слика и прилика резима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МакнаМара

03.01.2019 21:41

Гребо тако тузиластво.незналице и аналфабете. Нису у стању једну просту реценицу састављати. Дактилографи им писменији од судија. Цуо сам својим усима кад им то једна дактилографкиња казе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубогоста

03.01.2019 21:43

Невидјено да се оптузница подизе против непостојеце особе. Само та цињеница била је довољна да га одмах смијене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киндер Јаје

03.01.2019 21:46

Овог Лазовцица тузиоца треба разумјети, а не оптузивати. Цовјек је само слусао ста му се казе. Односно ста му се наредило. Послусник који је због тога и постављен на то мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

04.01.2019 12:24

Браво правда за Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коке

04.01.2019 20:21

Цланови Високог вијеца који су поставили пресудјеног тузиоца веома добро знали ко је и какав је. Зато су га поставили. Лако га уцијенити и приволити да уради и ствари које су против закона. Али да оптузи непостојеце лице, то од њега нису оцекивали ни највеци оптимисти из ВСТВ. АФЕРИМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биг Бен

04.01.2019 21:24

Коке буразеру, гдје их надје. Слика и илика криминализованог правосудја. У које ни њихова родбина нема повјерење

Name

Ницк

04.01.2019 20:26

Ови ухљеби из Уреда дисциплинског тузиоца нису ниста бољи од овог тузиоца кога нису у стању и не смију да казне. Мисле да вријеме лијеци све али се варају. Има људи постених који их прате и прозиваце их за сваку незаконитост. А таквих је на претек

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НИЦК

04.01.2019 21:07

Свака цаст Ницк. Све си тацно рекао. Знам неке који тамо ради. Све од зла оца и од горе мајке. Напримани по партијској и бабине линији а са струком се ни у путу нису срели

Name

Гризлy

04.01.2019 21:23

Увезани су криминалци ко цревца и по хоризонтали и по вертикали. Поделили ресоре и свако крадуцка у свом тору

Name

Тута Бугарин

04.01.2019 21:31

Лаботиц је обицан кокосар. Мркоњицки. Никоме у Мркоњицу није јасно коју је сколу заврсио и како добаци до тузиоца. Вецина мисли лоповска Мркоњицка криминално мафијаска веза. Наравно, Каја и остала раја с тим немају никакве везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурлеска од Бурлеа

04.01.2019 21:35

Сега од дрзаве и правосудја. На ста спадосмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек је уцијењен

04.01.2019 21:38

Лаботиц је вјероватно уцијењен и морао је поднијети тузбу јер му је то наредјено. Немогуце је да није знао да ни према једном закону није могао поднијети тузбу против Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гив ме

04.01.2019 21:44

Које сугаво ВСТВ кад дрзи овог незналицу од тузиоца. Вјероватно са купљеном дипломом и намјестеном функцијом. Систем је труо до корица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лисац Зуцко

04.01.2019 21:47

Кога ми све дрзимо у тузиластву. Купљење, уцијењене, потплацене, незналице, сљам људски, Сто се Лаботица тице, оцигледно да је цовјек залутао и у струку и у правосудје. Али и правосудје РС у цјелини је такво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЛИСАЦ

05.01.2019 06:09

Није само правосудје такво. цијела дрзава је на трухлим ногама и треба је укинути или дати странцима у стогодисњи најам.

Name

Легло Незнања

05.01.2019 05:09

Лицно сам оцима видио одлуку уреда дисциплинког тузиоца при ВСТВ којом обустављују поступак против једног тузиоца из унутарасњости који је против једног лица по сваку зелио да поднесе оптузницу, и на крају је подигао, и при томе користио неке раније понистене судске одлуке (пресуде, и слицно). Казу, то је тузиоцево дискреционо право. Пазите, Дискреционо право тузиоца да на понистеним доказима монтира своју оптузницу, а Уред дисциплинског тузиоца га не казњава сто тузилац ради против закона. Како тузилац мозе засновати оптузницу на сугској одлуци која се односи на оптузеног, а која висе не постоји, јер је понистена. Мозе исто као сто тузилац поднесе оптузницу против непостојецег лица. И сад реците да Уред дисциплинског тузиоца не стити и једног и другог тузиоца. Стити итекако, само се поставља питање засто. Одговор је једноставан, тј. Сви су интересно повезани, тј. Паре и слицно. Другог одговора нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Липе Цвату

05.01.2019 05:52

Који црни и жалосни дисциплински тужиоци. Па они служе неспособним и корумпираним судијама и тужиоцима којих су пуни судови и тужилаштва. Примају високе плате и саташкавају криминал. Наравно не сви, али већина да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УГЛАВНОМ НУЛЕ

05.01.2019 05:59

Правосудје је тотално трулии систем. Систем који не постоји. Моралане вриједности НУЛА. Струцност: НУЛА. Купљене дипломе: ДЕСЕТКА. Странацке везе : ДЕСЕТКА. Знања : НУЛА. Постење: НУЛА. Писменост: НУЛА. Граматика : НУЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јупитер

05.01.2019 06:07

До сада сам вјеровао Тужилачком вијећу и Дисциплинским тужиоцима. Од овог момента више не. Кад штите овакве тужиоце, нису ништа од њих бољи. Бар то се види очигледно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаф до гафа

05.01.2019 08:35

Да ли је ико из тузилства РС образлозио овај гаф тузиоца Лаобитица. Људи па ово је за не повјеровати. Циста бламаза правосудја, али мозе им се. Они сто их постављају и они сто би требали да их смијене сити су као и они. Пазите докле иде дрскост и понизавање памети властитог народа кад један предсједник ВСТВ ко фол напада Бајица, неби ли у јавности припремили терен за пребацивање слуцаја Драгицевиц на дрзавно тузиластво. Гдје би се све онда затаскало на највисем нивоу а вруц кромпир пребацио на дрзаву коју Бајиц не признаје. Гаф до гафа

ОДГОВОРИТЕ
Name

сурлас

05.01.2019 21:19

какви дисциплински тузиоци. сваки има свог ментора за кога ради. Повјерење у те ОРГАНЕ народ нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некад и сад

05.01.2019 21:22

Лаботич је слика и прилика БиХ правосуђа. Све чобан до чобана са купљеним дипломама. Некад се знао ко је могао да студира право, ко да положи правосудни испит, ко да постане адвокат, а ко судија и тужилац. Ова данашња марва брука и државу и правосуђе. Уствари, нема кога да брука јер нема ни државе ни правосуђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Долар

18.01.2019 22:06

Правосудје у БиХ је лакрдија и корумпирано до срзи имате судије и тузииц који су кривицно осудјиване слуцај Сасе Лаботица и Недјије Сехелиц обадвоје су радили и раде у основном суду Мркоњиц Град.Ово је дно дна.Ком да они донесу правду код њих наруцис пресуду по зељи .

ОДГОВОРИТЕ