Još jedan dokaz o skrivanju ubica

Sud BiH je pravosnažno osudio Labotića zbog krivičnog djela „nedozvoljeno korištenje autorskih prava“. Saša Labotić podigao optužnicu protiv Davida Dragičevića šest dana nakon što je pronađen mrtav. Milan Tegeltija ne želi da suspenduje tužioca Labotića, kojeg je u aprilu odlikovao ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač

Republika Srpska 02.01.2019 | 22:41
Još jedan dokaz o skrivanju ubica
Daleko od očiju javnosti, početkom decembra, Ured disciplinskog tužioca podnio je VSTV-u tužbu protiv Saše Labotića, tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Labotić je, kako saznaje Žurnal, tužen zbog toga što je prilikom imenovanja na poziciju tužioca skrivao da je – osuđivan. 

No, unatoč tome što je utvrđeno da je tužilac pravosnažno osuđen, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH nije donije odluku ni o razrješenju, niti o suspenziji banjalučkog okružnog tužioca. Razlog je jednostavan – Labotić uživa zaštitu predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije i svojih nadređenih u Okružnom tužilaštvu, jer je i on direktno umiješan u „slučaj Dragičević“.

OPTUŽNICA PROTIV UBIJENOG MLADIĆA

Šest dana nakon što je pronađeno tijelo Davida Dragičevića, tužilac Saša Labotić proslijedio je Osnovnom sudu u Banja Luci optužnicu protiv ubijenog mladića. No, sudija za prethodno saslušanje Dragan Uletilović sačinio je tada službenu zabilješku da je „nakon zaprimanja optužnice obavijestio postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka da je David Dragičević preminuo, te da je potrebno da tužilac dostavi izjavu o povlačenju optužnice“. 

Labotić, naravno, nije postupio po uputama sudije za prethodno saslušanje, te je insistirao na provođenju krivičnog postupka protiv mrtvog Dragičevića s ciljem njegove diskreditacije. Tek nakon pritiska javnosti, tužilac Labotić je odustao od  ovog krivičnog postupka, ali je samo pet dana kasnije odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača Saša Labotić nagrađen „zlatnim značkom policije“, o čemu je javnost, na službenoj stranici MUP-a RS, obaviještena 4. aprila 2018. godine. 

Mjesec i po kasnije, predsjednik VSTV-a BiH  Milan Tegeltija zvanično je obaviješten da je okružni tužilac Saša Labotić pravosnažno osuđivan, te da uprkos tome, obavlja funkciju tužioca. 



Tegeltiji je, prema informacijama Žurnala, dostavljena i presuda Suda BiH broj: KPS – 109/07. Labotić je državnim tužocima priznao da je prekršio Krivični zakon BiH, nakon čega mu je sudija Mehmed Šator izrekao kazneni nalog na iznos od 900 maraka. Presuda je izrečena 28. 2. 2008. godine. Upravo datum 28. 2. nalazi se na optužnici koju je Saša Labotić deceniju kasnije podigao protiv Davida Dragičevića.

Interesantno, tu optužnicu Labotić je Osnovnom sudu uputio tek 30 dana kasnije, i to nakon što je pronađeno tijelo ubijenog Dragičevića.  

SASTANAK UOČI VELIKIH PROTESTA

Bez obzira na sve ove dokaze, VSTV sa Milanom Tegeltijom na čelu nije našao za shodno da Labotića razriješi dužnosti okružnog tužioca. Naprotiv, Tegeltija je stao u zaštitu svih tužilaca iz Banja Luke koji su na bilo koji način imali dodira sa slučajem Dragičević. 

Da je i sam Tegeltija davao instrukcije umiješanim u ovaj slučaj, dokazuje i sastanak od 6. jula 2018. godine u jednom banjalučkom restoranu. Predsjednik VSTV-a, naime, dan uoči velikih protesta pokreta „Pravda za Davida“, održanih 7. jula u Banja Luci, sreo se sa okružnim tužiocima iz Banja Luke, a kratko se sreo i sa direktorom policije RS Darkom Ćulumom, te sa predsjednikom Ujedinjene Srpske – Nenadom Stevandićem. Tegeltija je za Žurnal potvrdio da se sreo sa navedenim zvaničnicima, ali o detaljima sastanka nije želio govoriti. 

No, da tužoci iz predmeta Dragičević imaju njegovu podršku dokazao je i prošle sedmice kada je nakon posjete Okružnom tužilaštvu Banja Luka obećao da će „predmet Dragičević“ ići na reviziju u Tužilaštvo BiH. Upravo je Tužilaštvo BiH prije tačno deset godina utvrdilo da jedan iz tužilaca u predmetu Dragičević, Saša Labotić dakle, neovlašteno prodaje video i audio materijale za koje nema autorska prava. 

Iako je presuđen, Labotić je i dalje tužilac. Bez obzira na tužbu koju je Ured disciplinskog tužioca početkom decembra podigao protiv njega. 

(zurnal.info)

Komentari / 189

Ostavite komentar
Name

Razum

02.01.2019 21:50

Sve su to ljigavci koji su na zalost stradalog Davida Dragicevica ali na srecu ovog sludjenog naroda isplivali na povrsinu i pokazuju svoje pravo lice. Istinu treba tjerati do kraja jer su se vremenom bahatog ponasanja opustili i ostavili mnogo tragova na slucaju Dragicevic! Takvima Republika Srpska nista ne znaci

ODGOVORITE
Name

Rade

02.01.2019 22:35

Takvi lazni patriote se kite zastavom republike srpake i ponizavaju nase dostojanstvo da su oni uradili nesto za nas a ustvari rade za organizaciju kriminalnu

Name

Skeptik

02.01.2019 22:53

PRAVDA ZA DAVIDA! KO JE UBIO DAVIDA!

Name

razumio

02.01.2019 23:32

Vrh vlasti u RS je duboko umjesan u slucaj ubistva Dragicevic-a!

Name

ре ре ре ре СВИМА

02.01.2019 23:35

Зашто је против покојног Давида Драгичевића покренут кривични поступак???

Name

Odisej

02.01.2019 23:50

proteste pred sud preselite, a sud nek sudi sve koji su lose uradili, od uvidjaja pa nadalje . Ove politicare udaljiti iz protesta, jer oni su uvjek medju gubitnicima...

Name

Rob ili Grob

03.01.2019 04:36

Uvezani su k'o crijeva. Sudije, tućioci i predstavnici policij jedni drugima čine razne ustupke, i svi sve i u svakom trenutnku mogu da ucjenjuju. Pravosudni sistem, kao i cijeli državni aparat, truo je do kosti, i nema šanse da se to isčisti u narednih nekoliko decenija. Sve i kad bi sa čišćenjem sutra počeli. A neće. Stradao je uvijek, i strada obični čovjek, i zato nam nema spasa. osim da se ispaljujemo preko grane i robujemo u držama "trulog" zapada. Po principu "BOLJE ROB, NEGO GROB".

Name

Pušibrk

03.01.2019 04:37

Bravo za Žurnal, i sve ostale nezavisne i nepristrasne novinare i medije. Oni su nam jedina nada. Da njih nema i ovo što je sada crno bilo bi još crnje. Grdno da grđe ne može biti.

Name

Kapo du Kapo

03.01.2019 04:44

I pticama na grani je jasno da je Tegeltija otišao u "omraženo" Sarajevo da štiti interese lopova, kriminalaca i mafije. Šta je prije toga u životu radio. Dovoljno mu je pogledati CV i zaključiće se da čovjek tih kvalifikacija nije mogao obavljati ni funkciju obićnog područnog tužioca. A došao na mjesto prvog čovjeka najvažnije pravosudne institucije u BiH. Što je najgore, sav taj jad i bijedu od BiH pravosuđa štite tzv. stranci, koji u svojim državama nisu mogli obavljati ni funkcije običnih pisara. Nama su ih poslali jer u svojim korumpiranim zemljama iz kojih dolaze, ili su napravili neko srranje, ili nisu bili sposobni ni za šta ozbiljnije. Da je to tačno, dovoljno je pogledati prošle izbore. Ukrade se kamion papira za glasanje, i ništa. Štampanje glasačkih listića se povjeri firmi aprtiskog aktiviste i dokazanog prijatelja i izvršioca ličnih želja Kape du tuti Kapi. Đefa Svih Šefova

Name

Gile

03.01.2019 04:50

Svaka čast Žurnalu. Još kada bi mogli da ispitate čime se taj tzv. tužilac bavio prije nego što je postao tužilac. Vidimo da je izdavao kasete. Ne vjerujem dok je studirao. Izdavao kasete i vanredno studirao na nekom privatnom fakultetu. Da bi na kraju kupio diplomu. Klasika BiH pravosuđa. Korupmpiranog, ucijenjenog, nestručnog...Dovljno je pogledati jezik i gramatiku (a o sadržaju da ne govorimo) sudskih i tućilačkih odluka, podnesaka, itd. Sramota da ne može biti veća...

Name

Ujko Sem

03.01.2019 05:13

Po meni, ako je tužilac Labotić optužnicu protiv Davida sačinio 28.02.2018. a podnio je tek mjesec dana kasnije, odnosno nakon Davidove smrti, znači da se njegova diskreditacija i kasnije (očigledna) likvidacija, unaprijed pripremala. Neko je pogriješio u tajmingu. Ili likvidatori, ili postupajući tužilac Labotić. Vjerovatno Labotić, jer nije na vrije podnio optužnicu, a likvidatorima se nešto žurilo. Nemoguće je da tužilac ne zna da se optužnica ne može podnijeti protiv nepostojeće - mrtve osobe. To je abeceda u pravosuđu. Moguće je i da se tužilac Labotić podnošenjem optužnice protiv mrve osobe htio, i morao, oprati pred nalogodavcima, odnosno šefovima mafije. Zna se šta sleduje ako se ne izvrši nalog mafije. Ko veli, da ja optužnicu predam, pa da se bar malo operem. Providno brate. Zaključak: likvidacija je od strane "sistema" (države/ mafije), pripreman ranije. Veoma sistematski. Ne tvrdim, ali koristim logiku. Ako bi se otkrio motiv ubistva, lakše bi se otkrilo i samo ubistvo (ubice, nalogodavci, itd.). Zar je tužilaštvu teško utvrditi čime se david bavio, sa kim je kontaktirao, kome je "stao na žulj", itd. U današnje vrijeme to se zove igra za malu djecu. Prema tome: postupajući tužilac u slučaju smrti Davidove da se pokrije ušima. A i svi ovi što ga, k'o fol, prozivaju. Sve je brate previše providno. Dečko - David je izgleda previše znao. Ako se bavio informatikom, kao što se piše, vjerovatno je provalio nekome u sistem i došao do povjerljivih i kompromitujućih informacija. Odatle treba poći. Ali se, naravno, to neće i ne želi. Je to ne bi odgovaralo Ujka Semu.

Name

Re

03.01.2019 05:13

Sud bih je neprijatelj RSa,to svi znamo.. I ovako doprinose rusenju ugleda RSa,al dzaba im..Ima nas patriota dovoljno

Name

Pravni Tim

03.01.2019 05:26

Ako je u maju 2018. godine (mjesec dana kasnije, kako kaže Žurnal), Tegeltija bio znanično (a moga je i nezvanično) obavješten da je tućilac Latović bio osuđivan, bio je (Tegeltija) dužan da o tome obavijesti Ured disciplinskog tužioca VSTV, a ovaj (ured) da bez odlaganja odmah provede istragu i, eventualno, protiv tužioca podnese prekršajnu prijavu. Ako ni jedan ni drugi (Tegeltija i tužilac UDT) to nisu uradili, napravili su i sami ozbiljan prekršaj, za koji bi i sami morali snositi posljedice. Ako je pritužba pristugla (a nije ni morala jer se prema zakonu postupak može voditi i po službenoj dužnosti), onda je tužilac VSTV od maja do danas (posebno zbog pritiska javnosti) donijeti neku odluku. Uli odbaciti prijavu, ili UDT podnijeti zahtjev za provođenje disiplinskog postupka. Disciplinski postupak ne vodi Tegeltija, nego posebna prvostepena komisija. Žurnal ima prav da te informacije traži i dobije u VSTV ili UDT. Ako se utvrdi da tu nešto smrdi (a smrdi) lako se može utvrditi da li VSTV i UDT saučestvuju u prikrivanju učesnika u pripremi i ubistvu Davidovom. Tu se skoro, pa radi o matematici. Propisi su jasni. Ako je tužilac prikrivao bilo koje kompromitujuće informacije o sebi, UDT nema tu šta da misli, nego samo da primjeni propise. A i oni su jasni. Suspenzija tužioca i slične mjere. Čestitke Žurnalu, ali ima još i ne odustajite. Ako vam treba pravna pomoć, tu smo. Veoma rado ćemo se uključiti...

Name

Žurnal, naprijed

03.01.2019 05:44

Žurnal da do kraja, stručno i argumentovano, ispita sudbinu prijave tužioca Labotića kod Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Kad je prijava zaprimljena, od koga, i šta se po njoj do sada poduzelo. Poznato je da Ured disciplinoskog tužioca predmet zatvrori ili riješi, naravno kad hoće, čak i za rekordnih jedan mjesec. Ko je u Uredu VSTV vodio taj slučaj. Da se malo stisne i kaže ko je na njega, ako je, vršio pritisak. Ako nije, zašto predmet do sada nije završen i optužnica podnijeta. Ako nije podnijeta. A ako jeste, zašto je prvostepena komisija UDT do sada nije riješila. Slučaj je jednostavan. Dokazi su tu.

Name

ABECEDA

03.01.2019 05:50

Ovdje je važno utvrditi i ko je tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Davida. Da li neko privatno, ili policija, i po kojim i čijim saznanjima. Očigledno je da je sve sa optužnicom montirano i prije nego što je David ubijen. Dalje, ko i kako je upravo tužiocu labotiću rasporedio predmet-krivičnu prijavu. Rasporešivanje se vrši po automatižmu i tačno utvršenim pravilima. Ako je i tu bilo odstupanja od pravila, a 100% jeste, znači da je i glavni tužilac koji rasporešuje predmete umiješan. Kako se on zove. Ako je krivičnu prijavu podnijeo MUP, da se ispita na osnovu čega. Na osnovu svojih saznanja, ili po dojavi. Ako je po dojavi, da se vidi čijoj dojavi. OTKRIVANJE MOTIVA UBISTVA, IZVRŠILACA UBISTVA I NALOGODAVACA ZA TUŽILAŠTVO JE DJEČIJA IGRA. Samo, ako se hoće.

Name

Pitanja

03.01.2019 06:00

Da vidimo sta o Sasi Laboticu znaju njegovi poznanici, komsije... Kakav je djak bio, koju je srednju skolu zavrsio, kako je i gdje zavrsio prava, kako je polozio pravosudni ispit, kako e postao tuzilac ....Covjek koji podigne optuznicu proti nepostojeceg lica bice da ima neki ozbiljniji problem... sa sobom i svojom glavom

Name

Crni gavran

03.01.2019 06:11

Vrana vrani oci ne vadi.tegeltija je sposoban ceo jednosatni intervju ..izdrzati.. a da absolutno ni jedan konkretan odgovor na bilo koje pitanje ne dadne...

Name

Da se ispita

03.01.2019 09:02

da se ispita zivotna i radna biografija Tegeltije i ovog Labotica. kada se to uradi, shvaticemo da preko struke nisu mogli doci na ovako vazne funkcije. A onda bi bilo jasno i zasto stite kriminal i ubice.

Name

Efikasnost Nula

03.01.2019 09:03

Koliko je vremena trebalo VSTV da ispita prijavu. Od maja do danas. Pa da jos ucijek ne znamo rezultat. Efikasno neko tijelo taj VSTV

Name

Saša Dogan

03.01.2019 09:05

Šta to znači. Da je tužba protiv Davida bila spremna prije njegove smrti. Znači, ubistvo se pripremalo, samo što ovaj nesposobnjaković labotić zakasni sa optužnicom. Pa je brže bolje spakovao kad je dječk ubijen. Ima li Baja oči i uši. Neka bar ne štiti ubice, osim ako i sam nije u to upetljan.

Name

Žurnal OK

03.01.2019 09:07

Dobro urađena analiza, ali manjkava. U svakom slučaju čestitke Žurnalu za informacije. Samo da malo prouče Zakon o VSTV i oslovnik o radu. Tu će se upoznati sa procedurama. Uzgred rečeno, nejasnim i nedorečenim. a se mogu provlačiti razne mućke. Tipa, da disciplinski tužilac na svoju ruku odbaci prijavu i tako zaštiti sudije i tužioce. Malo previše providno, ali JBG. OZNA sve dozna.

Name

jad i Bijeda Pravosuđa

03.01.2019 09:11

Kakvo pravosuđe i VSTV takav i tužilac Labotić. Korumpirano, nestručno, država u državi. BRUKA I SRAMOTA OD SISTEMA KOJI BI TREBAO DA BUDE OLIČENJE POŠTENJA. Šta da onda kažemo za druge.

Name

Vuna Kićo

03.01.2019 09:13

Da bi protiv nepostojeće osobe podnio optužnicu mora da budeš : ili totalni duduk i neznalica u struci (šro ovaj jeste) ili da budeš toliko ucijenjen da taja zadatak nisi smio da odbiješ. Jer, mafija je to. Kod ovog tužioca u pitanju je, vjerovatno, i jedno i drugo.

Name

LOGIKA, PROSTA

03.01.2019 09:15

Ako je VSTV prijavu (ili saznanje) zaprimilo u maju 2018 godine, a nikakvu odluku nije donijelo do decembra 2018 godine, za slućaj koji je više nego evidentan, onda je to isto VSTV u istom dilu sa ubicama i naruciocima ubistva. Drugog odgovora na to pitanje nema.

Name

IDEMO DALJE

03.01.2019 09:17

NOVINARI ŽURNALA TREBA DA OVAJ SLUČAJ ISPITAJU DO KRAJA. OČIGLEDNO JE DA JE UBISTVO PAŽLJIVO ALI NESTRUČNO PRIPREMANO, I DA JE NEKA KARIKA U LANCU ZAKAZALA. ILI JE OVAJ ZAKASNIO SA OPTUŽNICOM, ILI SU IZVRŠIOCI IZ NEKIH RAZOLGA POŽURILI SA BISTVOM.

Name

Činjenično

03.01.2019 09:19

Pitanju podnošenja prijave (ko, zašto, kada) i podizanja optužnice do sada se posvetila nedovoljna pažnja. A to može da bude ključ za otkrivanje motiva planiranja i izvršenja ubistva. Čak to ni vasković nije dovoljno ispitao, mada je "podastro" toliko dokaza da bi i nesposobni Labotić lako mogao da sastavi optužni prijedlog

Name

Vrana vrani...

03.01.2019 09:26

Sve je jasno k'o dan. Samo niko iz VSTV nece da se oglasi. Zato sto su involvirani u tu pricu. VSTV i UDT su leglo korumpiranih sudija i tužilaca, a kada je tako "vrana vrani oči ne vadi"

Name

Siva Kukavica

03.01.2019 09:27

Sve je jasno ako se zna da je Labotić od prodavca kaseta dogurao do tužioca, a Tegeltija od tehničke škole do predsjednika VSTV. Tražili ste gledajte

Name

IDEMO DALJE

03.01.2019 10:12

Krug se sužava. Idemo dalje

Name

Već Viđeno

03.01.2019 10:15

Ko i na bazi čega podnosi krivičnu prijavu protiv davida. Odatle treba krenuti. Tužilaštvo to zna ali, naravno, čuti. Sada bi baja po dogovoru sa Tegeltijom predmet prebacio na tužilaštvo BiH. Ali ga vasković pročitao. Prenio bi problem sa RS na Sarajevo, i mogao reći: eto ne mogu ni oni da utvrde ko ga je ubio. Kao što za prijatelja Čauševića i Špiraića ne mogu da utvrde milionsku pljačku.

Name

Pitanjce

03.01.2019 10:19

Zaboravismo šta je sa Davorom. Eto koliko nam pamet, odnosno pamćene traje. Tipično

Name

Barometar

03.01.2019 10:28

Dokle je čovjek otišao, da nije znao (nije smio znati) da se optužnica ne podnosi protiv nekoga ko ne postoji. A David u momentu podnošenja optužnice nije postojao. Može se samo zamisliti koliko su pritisci na njega bili, i koje je tu neznanje prisutno. Ko samo vlada nasim zivotima.

Name

Zasto, kako

03.01.2019 10:30

Samo je nebo iznad nas. ali i iznad korumpiranog tuzilastva. Sta ste ocekivali od korumpiranog VSTV i korumpiranoh Ureda disiplinskog tužioca. kad vidite kako se bira i ko je tu sve izabran. A tzv. medjunarodna zajednica cuti. I onda ztraze da im vjerujemo. NIKADA

Name

Sa informacijom na sunce

03.01.2019 10:31

Ako je tacno da je VSTV imalo prijavu u aprilu a da jos nije nista preduzelo protiv doticnog tuzioca, sta onda da mislimo. Da su posteni clanovi VSTV. Nesto nisam siguran.

Name

Pastir

03.01.2019 10:33

Ako je Tegeltija postavljen dekretom zato sto je spasio baju odgovornosti, onda i on - Tegeltija - ima sva prava da cini isto. Tj. da ne kaznjava one koji su njemu ucinili uslugu

Name

NE DAJTE SE

03.01.2019 10:37

SAMO HRABRO NOVINARI ŽURNALA I NOVINARI RTVBN. NAROD JE UZ ISTINU, A TO ZNAČI I UZ VAS. TRIŠIĆU NE DAJ DA TE POTKUPE.

Name

KISELI

03.01.2019 10:37

čestitke Žurnalu. Samo nastavite i ovu priču kompletirajte.

Name

Bunga Bunga

03.01.2019 11:04

Kupleraj gori nego u Italoji. Kod Berluskonija. U pravosudje, tj Visko tuzilacko vijece sjatilo se sav sljam pravosudja. jen drugi drze za jajca i ucjenjuju i rade jedni drugima usluge. Cast izuzecima, kojih svakako ima.

Name

Metotija

03.01.2019 11:06

Labotic je tipicni predstavnik korumpiranog dijela pravosudja. Bez skole, bez znanja, sa mozda kupljenom diplomom, ucijenjen, jadan, nikakav... Sta da ocekujes od takvoga...osim da podigne optuznicu protiv ubijenog lica. Cuo sam da se sam zalio na svoju odluku o povlacenju optuznice, i ta zalba se sada razmatra na visim - korumpiranijim - instancama.

Name

Vaske, Brate

03.01.2019 11:18

Pridruzi se Vaske pa ovo ispitajte zajedno. Zurnal je dobar, ali nisu ovo ispitali do kraja

Name

Schluss

03.01.2019 20:59

Kakva drzava, takvo i tuzilastvo. Dno Dna. Schluss

Name

@Pitanja 03.01.2019 07:00

04.01.2019 08:19

Ocigledno je vlast u svemu tome ucestvovala u slucaju smrti Davida Dragicevica i zato sada i poslanike hapse i optuzuju ih za "drzavni udar" sto je veoma morbidno. Svaki dan policija hapsi gradjane zbog verbalnog delikta.

Name

A rezultati rada

04.01.2019 08:34

Burle?

Name

Odlaze ljudi

05.01.2019 05:12

Zbog kriminala u drzavi i pravosudju ljudi su nemocni da se s tim bore, i zbog toga odose iz zemlje glavom bez obzira. Kad jednog dana svi odu, sudije i tuzioci ce se poklati izmedju sebe

Name

Ista meta isto odstojanje

05.01.2019 05:55

Ako oni do sada nisu smijenili tuzioca koji optuznicu podize protiv umrle (ubijene) osobe, to znaci da su i sami isti kao taj tuzilac. Neka obajsne zasto to do sada nisu uradili, pa ce se vidjeti da u istu tikvu pisaju. Isti sljam u sluzbi politike i politicara, da ne kazemo mafije

Name

OČITO BRATE

05.01.2019 06:05

Očit dokaz da je sve namješteno, samo nespretno. Neka karika u lancu pripreme ubistva je zakazala i ovaj jadnik od tužioca morao da vadi kestenje. Morao da dokaže da je već bio pripremio tuzbu, i pokuša da se na taj način opere. Uzalud. Koji blam i kriminal. I onada se svi upinju da dokažu da ubistvo Davida nisu ubili ljudi sistema, ili oni koji su sa sistemom u vezi po nekoj interesnoj liniji. Kriminalnoj, očito

Name

Tumoro

05.01.2019 14:04

Milan Tegrltija =kriminal korupcija nepotizam on da nešto uradi on je postavljen tu gdje jeste da montira procese obori predmete uništi dokaze i pomogne sudija a ili tužiocu koji to radi da ga zaštiti ne da ga procesuira.

Name

Sramota

02.01.2019 21:51

Presuđuvan, a postavljen za tužioca. To samo može kod nas.

ODGOVORITE
Name

Brdjanin

03.01.2019 00:37

Kao prvo morate znati kada se novcana kazna za krivicmo djelo brise iz kaznene evidencije Obzirom da je presuda pravosnazna 03.04.2018.god, a radi se o novcanoj kazni, ona se brise 3 hod. Od pravosnaznosti, odnosno 03.04.11. Tako da se lice smatra da nije kaznjavamo, i nigdje se ta cinjenica ne smije davati niti koristiti.

Name

zemljišna mafija

03.01.2019 07:14

U Geodetskoj upravi-RUGIP. članovi zemljišne mafije koji su bili u pritvoru 2-3 mjeseca zbog uknjižbi i protiv istih podignute optužnice, a oni iz pritvora na funkcije pomoćnika direktora; Deurić, Stojčinović, Grulović, Kremenović i dr. sa saučesnikom dir. Predragović Bosiljkom.

Name

Re Brdjanin

03.01.2019 07:20

A ti vazda branis ovakve. Kao da podrzavas kriminalni sistem i njegove podanike. Nesreco, unistice nas takvi

Name

Brdjanin

03.01.2019 07:46

Pogresio sam u godini pravosnaznisti pravosnazna je 2008 a ne 2018.

Name

RE BRDJANIN

03.01.2019 08:59

Kada se presuda briše ne znači da nije postojala. On je to morao da prijavi. Druga je stvr da li bi mu to bila smetnja za izbor. Znači, prećutao je jedan važan podatak o sebi. Samo, kako taj tvoj tip, tj. tužilac, od običnog piljara (čast piljarima) dogura do tužioca. Ko ga je gurao, ili ko mu je gurao. Kako on završi tako visoke škole. naravno, preko štela onih koji su ga kasnije ucijenjivali, tipa: ili radi kako ti kažemo ili ćemo sve objaviti. Tišično mafijaški

Name

GLAVNI KRITERIJUM

03.01.2019 10:39

Pa skoro vecina tuzilaca i sudija su presudjivani. To je glavni kriterijum.

Name

E MOJTI BRDJANINU

03.01.2019 10:41

E mojti Brdjaninu. Pardon tužioče. U šta sprca godine. Hoćeš li se stidjeti vlastite djece, ako ih imaš ili ih budeš iamo. Mućni malo glavom, ako u njoj uopšte ima mozga

Name

Ha, ha

03.01.2019 10:54

Presudjivani su najbolji tuzioci. Ispekli zanat

Name

Brdjanin

03.01.2019 13:09

Hajde neuki malo procitaj propise, krivicni zskonik i ostalo, pa komentarisi, nisi na mom nivou da se s tobom raspravljam.

Name

Popay

03.01.2019 21:49

Ljudi ne shvataju sta znaci kad ti mafija dodijeli funkciju. Dobro placenu sa dodatnim beneficijama. Duskas do momenta dok ne budes morao da uzvratis uslugu. A onda, brale, stisni pa ne uradi. Ode glava. Kapa dole tuziocu. Bio je revnosan u izvrsavanju zadataka

Name

Koprcno Se

03.01.2019 21:51

Sta se cudite sto je podigao tuznicu protiv ubijene osobe. I tu glupost neko prvi mora da uradi. A ko i zbog cega podnese prijavu. Tu je kljuc rjesenja zagonetke

Name

Svasta, Jadta

03.01.2019 22:08

Nije jos jedan nego milioniti dokaz. Pravosudje bih dno dna i to kazu i same postene sudije

Name

Cinjenicno posljedicno

04.01.2019 20:28

I sta sada. Hoce li neko u VSTV podnijeti ostavku. Ili se zacrveniti. Naravno da nece, jer su moralne nistarije. Treba da se stide ali stida nemaju. Koga imenuju i odrzavaju u zivotu. Jer za nekoga odradjuju prljave poslove

Name

Re cinjenicno

04.01.2019 21:21

Ko da podnese ostavku. Ne budi naivan. Drze se oni jedni drugih ko pijan plota

Name

decko

02.01.2019 21:53

dobro je, glasali smo... nema dovoljno ljudi koji bi mogli nesto znacajno promijeniti! davidu pokoj, davoru saucesce i to je sve! nista se nece popraviti, jer treba previse porusiti da bi se nesto napravilo... ljudi, pustite pravdu, to je borba sa vjetrenjacama

ODGOVORITE
Name

I ne samo to

03.01.2019 02:43

Nije samo to da nema dovoljno vec nema uopste. Svaka naredna garnitura je gora od prethodne. Jesu li skidali Milosevica pa pali na Vucica. Sa konja na magarca. Jedino isto moze da bude u svim drzavama na Balkanu.

Name

Za decko

03.01.2019 05:46

Bravo ua komentar,samo bih dodao da su nam mediji od 90-ih isprali mozak do tolike mjere da ovo danas sto gledamo i zivimo je posledica toga.Ubijedili su nas,da su svi protiv nas a mi im jos i vjerujemo,strasno sta prezivljavamo.Svako ko ukazuje na ove cinjenice dobija etiketu"izdajnika" sa kojim se treba obracunati.Nek nam je Bog na pomoci.

Name

RE DEČKO

03.01.2019 08:53

pa dečko zbog takvih kao ti nam i jeste ovakvo stanje kakvo jeste. svi glavu u pijesak a kriminalci neka rade svoj posao. sve dok i nama samima, odnosno takvima kao ti, ne zaigra mecka i pred njegovim vratima. tada se sjetimo da itjerujemo pravdu. ali tada bude kasno

Name

Pa da

03.01.2019 12:03

Nemoj ti tako perfidno da budes vidovit o narednoj garnituri. Preduslov svega je izmjena izbornog zakona, koji ce donijeti promjene, zaustaviti kriminal, korupciju, nepotizam, uspoataviti pravnu drzavau, tako i entitet, a strucnih, sposobnih, casnih i postenih ima iz svih oblasti.

Name

Dorotey

03.01.2019 21:53

Jednom rob, uvijek rob. E to ti je nas glavni lik. Tuzilac

Name

Oprosti Boze

03.01.2019 22:09

Dobar je on kako mu je omoguceno da iz ducana skoci u tuzi Acko odijelo. To samo u RS moze. Oprosti im Boze. Ne znaju sta cine

Name

Zemljace, Decko

04.01.2019 21:00

Decko, nisi puno bolji od doticnog tuzioca ni onih koji su ga na to mjesto postavili. Ako bi svi tako razmisljali i ponasali se, svijetom bi vladali kriminalci a ne zakoni. Prema tome, prst na celo zemljace

Name

Bingo

02.01.2019 21:53

Taj Saša Labotić je kriminalac ortodoksni anslizirajte njegove pressude tj osude koliko uslovnih čak ni tamo gdje nema nikakvog smisla dati uslovnu kaznu ovaj msjstor je rjesavao.....alal vera...

ODGOVORITE
Name

Igor

03.01.2019 07:41

E jbg sad pa jel on tuzilac ili sudija ? Kako njegove presude ako je tuzilac ? Ne kazem nista pozitivno za doticnog , svi su oni isti i u talu ali tuzilac ne donosi presude .

Name

RE IGOR

03.01.2019 08:52

A sta ako je doticni bio i sudija. Ne znaci ako je tuzilac da nije mogao biti i sudija. A kao tuzilac imao je i veca ovlastenja od sudija. Moze da odbaci prijavu, moze da radi sta hoce a da to niko ne sankcioniste. Takvo nam je zakonodavstvo kada su u pitanju pravosudni organi

Name

Fenomen

03.01.2019 22:02

Taj tuzilac je fenomen jer je usao u anale svjetskog pravosudja. Nije mala stvar podnijeti optuznicu protiv umrle osobe a nastaviti da obnasas istu funkciju.bravo fenomenu

Name

Kwiscko

04.01.2019 21:02

Taj Labotic je slika i prilika kriminogenog pravosudja. U banana drzavi

Name

Čarli

02.01.2019 21:54

A jeste li vi ikada čuli za institut zakonskog brisanja osude i da se osuđivani smatra neosuđivanim. Očigledno niste

ODGOVORITE
Name

Re Čarli

02.01.2019 22:36

Šta i ako je osudjivan, kakve veze ima? Kad moze Pero Djokic biti ministar, Umocevic senator, Ceranic dekan... sto ne bi i ovaj mogao biti tuzilac?

Name

apolitican tip

02.01.2019 23:07

Nikada nisam cuo za takvo nesto.Gdje takav zakon postoji ?

Name

RE ČARLI

03.01.2019 08:50

Čuli smo mi za taj institut, ali to ne znači da je smio da prećuti da je bio osuđivan. Ako je nekome brisana presuda, ne znači da nije bio osuđivan. Možda mu u vrijeme postavljanja na dužnost tužioca ta pravosnažna presuda nije bila brisana. Nakon koliko proteklog vremena se briše presuda ? Čudno da su obojica iz Mrkonjića.

Name

Re Carli

03.01.2019 16:40

Nek si ti nas podučio. A jes ti cuo za dnevnu naredbu tuzioca i antidatiranje odluka. E to je uradio ovaj papcic. Na optužnici stavio stariji datum, a naredbu da se optužnica otpremi dao iako je znao da je David mrtav. A naredbu ne može antidatirati jer datum automatski izbacuje sistem. I znas sta. Nikad od Labotica ni čovjeka ni tužioca ni pravnika.

Name

predlog

02.01.2019 21:55

Poštovani gradjani Republike Srpske dodjite u FBiH da živite bit ce vam bolje bez Dodika.

ODGOVORITE
Name

Re Predlog

03.01.2019 22:03

Dosli bismo mi ali Dodik je sada kod vas u Sarajevu. Sta vam bi da ga izaberete

Name

VST propast

02.01.2019 21:58

A taj ćelavi Tegeltija bilmez ,pokriva i pravosnazno osudjenu presjednicu suda u Mrkonjić Gradu Neđiju Sehelić u tom sudu je radio i tužilac Saša Labotić isto krivično osuđivan i takvi rade u pravosudnim institucijama i kom da oni djele pravdu a i sami oduďivsni..

ODGOVORITE
Name

Feno, Feno

03.01.2019 22:04

To su preblage rijeci. Previse si blago to rekao. Covjek je fenomen u negativnom.

Name

PRAVDA! ✊

02.01.2019 22:03

✊✊✊PRAVDA ZA DAVIDA ✊✊✊

ODGOVORITE
Name

Istina i pravda ✊

02.01.2019 22:03

Istina i pravda za DAVIDA ✊! UBICE, stići će vas kazna!!!

ODGOVORITE
Name

Lola

02.01.2019 22:03

Pravda za Davida! ✊

ODGOVORITE
Name

GEO

02.01.2019 22:04

PRAVDA ZA DAVIDA!

ODGOVORITE
Name

ZOKI

02.01.2019 22:05

SPRDACINA OD DRZAVE I TUZILASTVA.TEGELTIJA JE OSOBA ZA PROMATRANJE.

ODGOVORITE
Name

Vlada-RS

03.01.2019 06:41

Papcine svih zemalja ujedinimo se!

Name

Samo kuka i motika srbina spasava

03.01.2019 22:06

Za promatranje je narod koji sjedi kod kuce i botuje. Umjesto da se dohvati kuke i motike

Name

Bogdan

02.01.2019 22:07

Strasno,sve okoreli kriminalci na tako visokim i odgovornim funkcijama,nek je Bog na pomoci ovome narodu!

ODGOVORITE
Name

Re

03.01.2019 16:40

Ajd ne zasmijavaj me. Ovaj je mala maca.

Name

Zv

02.01.2019 22:09

Hvala BN za ovaj clanak.Niko nije nedodirljiv.Idemo do kraja.

ODGOVORITE
Name

pero miko lazo

03.01.2019 08:35

bas tako

Name

UBICE!!!

02.01.2019 22:13

UBICE! UBICE! UBICE! UBICE, MJESTO VAM JE U KPZ-U I NADAM SE DA ĆETE TAMO USKORO BITI! PRAVDA ZA DAVIDA ✊! PRAVDA ZA SVE DOBRE LJUDE ✊!

ODGOVORITE
Name

Milija

02.01.2019 22:33

Postovaocima lika i djela velikog baje taj Labotic je sada jos drazi. sada kad znaju da je kriminalac, jos jace ga podrzavaju. Jel tako botovi?

ODGOVORITE
Name

Zombi

02.01.2019 23:34

Bravo gospodine, to je školski primjer izvrsne psihološke procjene. To je nama naša borba dala, da imamo šta imamo, i tamo i ovamo.

Name

Ama

03.01.2019 02:46

Aman covjece svi na funkcijama i u opoziciji i poziciji su kriminalci....na kojim ste vi drogama da vam to odavno nije jasno. I u svijetu je tako.

Name

Re Ama

03.01.2019 16:43

Ma ljubomorni su sto je Burle papkarenje doveo do perfekcije. Istina, djelatnost poznata kao papkarenje je lako sprovodila medj' življem serbskim.

Name

Pravda

02.01.2019 22:44

Treba te korumpirane politicare koji stite jedan drugog u kriminalnim djelatnostima skidat jednog po jednog direkt u glavu,drugi nacin za bolju buducnost nepostoji

ODGOVORITE
Name

NENA

02.01.2019 23:08

STRASNO!OVAJ LABOTIC JE ZLO OD COVJEKA.RADIO U MRKONJIC GRADU ON JE ZATVORIO SLUCAJ MOGA BRATA DRAZENKA PRAVDA ZA SVA ZATASKANA UBISTVA

ODGOVORITE
Name

Pedja

03.01.2019 01:10

Lopina!

Name

Fluka

03.01.2019 05:46

Docekali, Srbi,da neprijatelj,Dodik,Boga,a onaj ko, je protiv,Boga,taj,je i protiv,srpskog,naroda, zakljucava Crkvu,

Name

prika

03.01.2019 08:33

Sve zlo iz Mrkonjica. kako to ?

Name

LAŽU SVI

02.01.2019 23:29

Nema od toga nista sve su to mafija do mafije.

ODGOVORITE
Name

bas tako

03.01.2019 08:33

bas tako svaka cast.

Name

za vasketa

03.01.2019 00:03

Kako li je promaklo njemu? Ili... netko sve zna . Neko vidi, neko.gleda, Neko ima, nikom neda. Sve sto ima,to sto vidi, pogled varljiv,u prirodi. Zakon ima ko na vodi, A na zakon se I svodi. Kako voda tiho tece... Tako pali majka svijece... Dat ce jer je uvjek bilo, Milom ili silom. ... Ima netko tamo, Imaju, u snu ljudi. I nisu oni samo,? Ima, ima jos ludih. Oni, kojima mogu sudit, I hoce! Jer mogu. Jer su oni, isti oni, Sto se mole, istom Bogu. Pravde......

ODGOVORITE
Name

Jordan

03.01.2019 00:11

Kriminalci i lopovi kontrolisu rad u MUP-u i Tuzilastvu RS. Sposobni ljudi nemogu nista da rade u ovim institucijama zbog pretnji vodecih kadrova u MUP-u i Tuzilastvu RS-a. Pretnje su vecinom pod pritiskom o mogucem otkazu a nisu iskljuceni i drugi metodi koji podrazumevaju i pretnje porodici. Institucije MUP-a i Tuzilastva su zarazene od onih koji prikrivaju najteza kriminalna djela nad sopstvenim narodom od ubistava i iznude do tragovine oruzjem. Mozda citaoci misle da malo preterujem. U slucaju MUP-a i Tuzilastva RS nedvosmisleno je da kadrovi MUP RS-a su nalogodovaci nekih najgorih djela, prikrivanju tih djela a Tuzilastvo je kao osiguravajuci mekanizam da ta djela ostanu nekaznjena zauvijek. Ovdje nije u pitanju stranka na vlasti, jer su sve iste, nego sigurnosne i pravne institucije koje rade da bi zastitile rodbinu, prijatelje, zetove, kumove lopove koje u njima rade. Nerijesena djela se opstruisu zbog namjerene bahatosti na mjestu zlocina, dokazni materijal od koristi nestaje, novi dokazni materijal montiran a tuzioci drze optuznice u fiokama i u slucajevima kod kojih bi mogli da podnesu optuznice. Slucaj Dragicevic je pokazao lopovluk kojim se MUP sluzi u prikrivanju odgovrnih lica za ubistvo. Vecina rukovodioca MUP RS-a i Tuzilastva su jedna obicna septicka jama. Otac Davida Dragicevica nikad nece dobiti pravdu za svoga ubijenog sina i zato mu jedino preostaje da se javno bori protiv lopova, da proziva lopove a takode in onih koji presutkivanjem direkno i indirektno podrzavaju lopove. Mnogo ljudi govori da je Dragicevicev slucaj politizovan, sto u jednom segmentu i jeste postao, ali za ovaj slucaj niko nebi ni znao da otac nije poceo okupljane na trgu da bi skinuo ljagu sa svoga sina plasiranu od MUP-a i Tuzilastva RS-a. Gospodin Dodik i Radoncic imaju sansu the dokazu da ozbiljno shvate da imaju problem u MUP-u i Tuzilastvo RS-a i da smjene rukovodece lopove u MUP-u RS. Radoncic ide u pogresnom smjeru ako misli da moze novcano da kaznjava ljude zbog toga sto je morao da otkaze Novogodisnje veselje. Gospodin Radoncic treba da trazi krivce u MUP-u i Tuzilastvu a da njih smjesta smijeni i novcano kazni.

ODGOVORITE
Name

Re Jordan

03.01.2019 08:32

Sve si u pravu, mada je i gore nego sto pises. I to svi znaju ali ne mogu nista da promijene. Sve je povezano na BiH nivou i jedni druge stite. Javno se pljuju a iza kulisa dogovaraju razne paktove. U sve je direktno ukljucena i medjunarodna zajednica koja njima vlada ucjenama. isto kao i oni sami izmedju sebe- Nije Radnoncic, nego Radojicic. ali nema veze. Zna se na koga mislis. Medjunarodna zajednica nasim drzavicama koje je sama stvorila upravlja kaubojski, mafijaski. Ona ih i stiti, inace bi mogli da ih zbrisu kad pomisle. Nacionalne stranke su zlo nad zlima.

Name

Mile

03.01.2019 00:18

Milan Tegeltija je bio ucenik Metalske skole u Banjalucu.Nikakav ucenik,zalutao u masinstvo,posle kupio skolu,fakultet.Nije htio da procesuira Dodika,ovaj mu se oduzio,nagradio ga.Ukratko.

ODGOVORITE
Name

pravda

03.01.2019 00:30

Skrivaju i te kako! Jos malo pa ce sve isplivati na vidilo. Nece dugo! Pravda za sve!

ODGOVORITE
Name

hoce hoce

03.01.2019 08:23

Skrivace se oni jos decenijama dok ih medjunarodna zajednica koji je njihov saucesnik ne stavi na crnu listu ai onu pravu

Name

Igor

03.01.2019 00:31

Milan Tegeltija je pohadjao Metalsku skolu u Banjaluci.Bio salabajzer,dno dna.Posle Metalske skole "zavrsio" visoke skole iz oblasti prava,ne znamo kako.Neka narod prosudi kako jedan drugorazredni ucenik Metalske skole u Banjaluci dodje na mjesto VSTV BiH.Mi njegovi skolski drugovi ne mozemo se nacuditi.

ODGOVORITE
Name

Miko

03.01.2019 08:22

Kako sa metalskom skolom moze da se upise na bilo koji pravni fakultet. Mozda uz malo zesce veze i kupljene dodatne diplome. Da vidimo da se to provjeri

Name

Mile

03.01.2019 02:18

Sta ocekivati od Tegeltije?Svi koji su isli u Metalsku skolu BL znaju da je bio ispod prosjeka,kako je zvrsio pravo samo Bog zna.I danas frflja i upljuje sve sagovornike. A Veliki Baja ga je nagradio jer ga nije procesuirao kada je trebalo.

ODGOVORITE
Name

Marko

03.01.2019 04:20

I sad kad kazu...eto,sta hoce,preuzece tuzilastvo BiH.Sve ista govna !

ODGOVORITE
Name

Džemper

03.01.2019 04:46

Sav će taj vuneni džemper da se ospe kad prvi saučesnik progovori. A tada, spašavaj se ko može. Problem je što prvi ne smije da progovori jer zna da bi to moglo da ga košta glave. Zna sa kime radi i da se takve greške ne opraštaju. mafija je to, Brale.

ODGOVORITE
Name

Jaran

03.01.2019 08:20

Jarane ne smije niko da pisne. Ode glava.

Name

Re

03.01.2019 17:11

Jarane kad se srede i ne znaju šta pricaju.

Name

KADIJA TUŽILAC I SUDIJA

03.01.2019 04:55

Međunarodna zajednica je prividno odlučivanje u BIH pravosuđu koncentrisala na državni nivo. Uzalud ako znamo ko i kako bira i imeniju članove Visokog Sudskog i Tužilačkog Vijeća. Sve se i dalje svodi da prncip i turskog vakta, tj. KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI.

ODGOVORITE
Name

Miro Bl

03.01.2019 06:21

Pa nemojte to potezati, šta ćemo sa Petrom Đokićem...

ODGOVORITE
Name

RE

03.01.2019 08:18

Pa peru cemo smjestiti tamo gdje pripada. U zatvor necemo jer mu je djelo zastarilo. Tako to radi nase pravosudje.

Name

Pablo

03.01.2019 06:44

Cijela ta ideja oko RS je šprdnja. Nešto što je na zločinu i kriminalu nastalo, ne može mutirati u pravrdno i demokratsko društvo.

ODGOVORITE
Name

E Pablo

03.01.2019 08:17

to si u pravu, ali si zaboravio da je i BiH isto tako nastala. Na neustavno organizivanom referendumu o odcjepljenju i preglasavanju jednog naroda. Ne može se logika upotrebljavati samo onda kada nama odgovara.

Name

Logika

03.01.2019 06:59

Covjek nelegalno izdavao video filmove i sad je to ni manje ni vise nego krunski dokaz da krije ubice. Ha ha ha. Ako je i od ove lazljive, neobjektivne, pristrasne BeNaste televizije, previse je. Kako mozete da zivite sa takvim monstruoznim konstrukcijama? Citate li vi ovo sta pisete? Naravno ovo nece biti objavljeno.

ODGOVORITE
Name

RE LOGIKA

03.01.2019 08:11

Zapitaj se bijedo kako taj tvoj vrsni tužilac podnese tužbu protiv ne postojeće osobe. koja je to stručnost. da možda nisi ti taj tužilac

Name

pirko

03.01.2019 08:13

Kako je bilo moguće da je optužnica bila spremna mjesec prije ubistva. Znači, ubistvo je pripremano samo što ovaj tvoj tužilac zakasni sa podnošenjem optužnice. Pa kad je shvatio koje sranje je napravio i da ga to glave može koštati, brže bolje sklepao i podnio optužnicu

Name

Logističaru, gdje su ti oči

03.01.2019 08:16

Logističaru, odgovori na pitanje zašto je taj tvo tužilac prikrio da je bio osuđivan. Zna da zbog toga nije mogao da se kakndiduje i bude izabran na mjesto tužioca. ti to podcjenjuješ. Zato što si iasti kao on, ako nisi on

Name

XL

03.01.2019 07:26

PRAVDA AA! PRAVDA ZA DAVIDA!!! PRAVDA ZA SVU DJECU!

ODGOVORITE
Name

Darko

03.01.2019 07:37

TO I PTICE SA GRANA BI SVATILE DA SE SKRIVA UBICA I DA SVI IZ VRHA MUPA I VLASTI VLADAJUĆEG REŽIMA ZNAJU KAKO JE I KO JE UBIO DAVIDA FUJ SRAM VAS BILO ŠTA RADITE RODITELJIMA

ODGOVORITE
Name

RE DARKO

03.01.2019 09:32

Sve si dobro napisao, samo treba da se doda da je ovo muika svih nas jer se svako od nas može naći u ulozi Dragičevića po bilo kom pitanju iz vlastitog svakodnevnog života.

Name

Bane

03.01.2019 07:40

SMAKNUĆE DAVIDA DUGO JE PRIPREMANO U MUPU RS

ODGOVORITE
Name

RE Bane

03.01.2019 09:31

Pogotovu ako je MUP podnio krivičnu prijavu tužilaštvu, a ona završila (raspoređena) režimskom tužiocu.

Name

Pero Miko

03.01.2019 08:05

Sta ste ocekivali od kriminalno korumpiranog sistema. To je slika pravosudja RS i BiH

ODGOVORITE
Name

Trgovac

03.01.2019 08:06

kako taj dodje do mjesta i funkcije tuzioca. Prodavao DVD

ODGOVORITE
Name

Kiwy

03.01.2019 10:21

Visoko tuzilacko vijece je vrh piramide. Zakljucite samo koje

ODGOVORITE
Name

kibe

03.01.2019 10:22

tuzilastvo je zatvoreni zacarani krug. jedni drugima cine usluge i medjusobno se ucjenjuju. mafijaski strucno i precizno

ODGOVORITE
Name

Bube

03.01.2019 10:23

ribu treba cistiti od pravosudja. odrodili su se. kriminal vlada svuda

ODGOVORITE
Name

Paparazzo

03.01.2019 10:25

vidim vidim medo. Sve se vidi sve se zna. izlazizi na svjetlo dana sa korumpiranim sudijama i tuziocima. Tu lezi sve zlo sistema koji je poodavno truo

ODGOVORITE
Name

Guja Ljuta

03.01.2019 10:26

mozete kako hocete, ali ne mozete koliko hocete. Politika, pravosudje, izvrsna i zakonodavna vlast. svi su oni povezani ko crijeva. sve trba ocistiti - skloniti u stranu kao ribu od glave

ODGOVORITE
Name

CUDNA JADA

03.01.2019 10:34

Cudna jada od pravosudja nikakva nada. Kakva drzava takvo pravosudje. Lose, lose, lose, lose. NIKAKVO.

ODGOVORITE
Name

GDJE JE DAVOR

03.01.2019 10:59

Labotic se velikomucenik zbunio. Zakasnio sa optuzbom pa brze bolje pozurio da ispravi gresku. Na najgori moguci nacin.Ljudi, gdje je Davor

ODGOVORITE
Name

LavBotic

03.01.2019 11:03

Šta da očekujete od čovjeka koji je zdavao kasete. Časno zanimanje, kao i svako drugo pošteno, ali brate ne može takav da bude sudija ili tužilac. Ko zna šta je još uradio da bi mogli da ga ucjenjuju mafijaški

ODGOVORITE
Name

1 plus 1 nije uvijek 2

03.01.2019 11:08

Bilo je to u jednoj zemlji mafijasa. Na svakog piliticara dolazilo je dva mafijasa. kako ? Pa tako sto je i sam politicar bio mafijas 1 plus 1 = 2, ako se drugacije ne naredi. Takva smo mi zemlja. Cuda nevidjena

ODGOVORITE
Name

Kruško

03.01.2019 11:11

da meni dođe ruku taj korumpirani tuzilac. Ne bi mu zubi, ne bi mu zubi

ODGOVORITE
Name

Dva casa i veliki odmor

03.01.2019 11:15

Jedan je labotic, kao sto je jedan i Tegeltija. Takve majka vise ne radja. Od skole imaju dva casa i veliki odmor

ODGOVORITE
Name

SKUSTVO

03.01.2019 11:24

mam veoma negativno iskustvo sa ovim iz Ureda disciplinskog tuzioca. Oslobodise jednog sudiju ekspresno odbacivanjem moje prijave za ocigledan prekrsaj. I nikome da se zalis. Gpotovo. Zavrsen postupak. Nema drugog stepena. Nije predvidjen. U rukama jednog obicnog tuzioca (jedna pisulja) skoncentrisana sva vlast. zalosno. Tada sam vidio da je cijeli sistem pukao. Nema nam spasa.

ODGOVORITE
Name

Dara Mara, Kak'a Bilo

03.01.2019 11:26

koje jadno i žalosno tužilaštvo pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Svi su oni povezani prijateljski, rodbinski, interesno. Čast izuzecima, koji su rijetki

ODGOVORITE
Name

Žika Muštikla

03.01.2019 11:41

Koje leglo kriminala. Sve sam kriminalac. Mafija. Mafija. Mafija. Ko ???? Pa zna se .....

ODGOVORITE
Name

Bla, Bla

03.01.2019 11:44

Oni ne gledaju propise, čak kada bi to i znali. Oni samo slušaju šta im kažu šefovi mafije. To je, na žalost, realnost i to znaju pošteni sudije i tužioci.

ODGOVORITE
Name

BORO

03.01.2019 14:42

PA ETO U KOM GRMU LEZI ZEC ? Jedan osumnjiceni?

ODGOVORITE
Name

Jaksic

03.01.2019 21:03

Goreg smeca od RS ali i BiH, pravosudja nema. Jedni drugima stele i cine usluge. Drugim rijecima, PP tj. Privatno pravosudje

ODGOVORITE
Name

Aferim vama u mraku

03.01.2019 21:06

Licno sam na svojoj kozi osjetio sta znaci izbor tuzilaca na syelu. Bio nekoliko puta bolji od protukandidata, ali nisam htio prihvatiti prljave igre. I sad u trulom zapadu vodim privatnu firmu sa 60 zaposlenih. Hvala VSTV sto me ne primiste. Aferim drzavo.

ODGOVORITE
Name

DVD

03.01.2019 21:07

Koji jad od tuzioca. Iz Mrkonjic Grada gdje su se nekada pravile samo dobre kose i lovili dobri medjedi. Sada liferuju tuzioce trgovce kasetama

ODGOVORITE
Name

Kec na 11

03.01.2019 21:11

Istoriski presedan u svjetskom pravosudju. Da se optuznica podigne protiv nepostojeceg lica. Ovaj slucaj treba da se izucava na svim relevantnim univerzitetima.

ODGOVORITE
Name

Sinergija

03.01.2019 21:17

Labotica za pocasnog doktora na Hardvardu. Da covjek patentira novi pravni institut “Optuznica Protiv Nepostojece Osobe”. VRH, nema sta. Covjek je za Nobela a ne da se ovdje pljuje. I niko iz struke da to prokomentarise. Koje crne Pravne Struke. Vecina sa kupljenim diplomama na privatnim fakultetima

ODGOVORITE
Name

Sram me njegovog Stida

03.01.2019 21:19

Zavrsio sam pravo sa Grebom u generaciji. Da mi je neko prije i poslije toga rekao da se optuznica moze podici i protiv pokojnika, rekao bih mu da je lud. A sada ne znam sta da kazem Laboticu. Sramota me njegovg stida

ODGOVORITE
Name

ZP Koceljevo

03.01.2019 21:21

Labotica za nobelovu nagradu. Smislio je nesto sto nikome prije njega nije palo na pamet da smisli. Optuznica protiv mrtvaca. Za Nobela, odmah

ODGOVORITE
Name

555

04.01.2019 08:39

To se može desiti da se podnese optužnica protiv mrtvog čovjeka ali u ovom slučaju ne,jer samo budale nisu čule da je David ubijen,a to je urađeno sa ciljem da narod vidi da David nije kakvim ga predstavljaju.

Name

Kaljuga

03.01.2019 21:24

Kakvo VSTV i UDT takvi i tuzioci. Sto bi tuzioci bili bolji od onih koji ih imenuju. Obican korumpirani sljam. Ako je ovo sto kazem krivicno djelo, kazite da vam dostavim adresu da me procesuirate. Da vam sve ovo sto sam rekao potkrijepim i dokazima.

ODGOVORITE
Name

Kerber

03.01.2019 21:26

Labotic je slika i prilika novopecenih pravosudnih funkcionera. Tuzilaca, sudija...Kada im procitas presude, tuzbe i sl. dodje ti da zaplaces od sramote. Nepismenost nr. 1. A o sadrzaju da i ne govoris. Ne zna se gdje pocinje a gdje zavrsava recenica

ODGOVORITE
Name

Jedinstven slucaj

03.01.2019 21:33

Labotic je jedinstven slucaj tuzioca koji tuzbu podnosi protiv nepostojeceg zivog bica. Za Riplijevu rubriku vjerovali ili ne

ODGOVORITE
Name

Neki Vamo

03.01.2019 21:34

Zanivljivo je vidjeti kako je imenovani tuzilac avanzirao iz Mrkonjica u BL. Skolski primjer namjestanja premjestaja

ODGOVORITE
Name

Kasno Marko

03.01.2019 21:36

Saka jada od pravosudja i doticnog sudije. Dobio zadatak da optuzi momka ali mu nisu javili kada su ga ubili

ODGOVORITE
Name

Jasno ko dan

03.01.2019 21:37

Nikada vise da nam se dese ovakvi tuzioci. Slika i prilika rezima

ODGOVORITE
Name

MaknaMara

03.01.2019 21:41

Grebo tako tuzilastvo.neznalice i analfabete. Nisu u stanju jednu prostu recenicu sastavljati. Daktilografi im pismeniji od sudija. Cuo sam svojim usima kad im to jedna daktilografkinja kaze

ODGOVORITE
Name

Ljubogosta

03.01.2019 21:43

Nevidjeno da se optuznica podize protiv nepostojece osobe. Samo ta cinjenica bila je dovoljna da ga odmah smijene

ODGOVORITE
Name

Kinder Jaje

03.01.2019 21:46

Ovog Lazovcica tuzioca treba razumjeti, a ne optuzivati. Covjek je samo slusao sta mu se kaze. Odnosno sta mu se naredilo. Poslusnik koji je zbog toga i postavljen na to mjesto

ODGOVORITE
Name

Pop

04.01.2019 12:24

Bravo pravda za Dodika

ODGOVORITE
Name

Koke

04.01.2019 20:21

Clanovi Visokog vijeca koji su postavili presudjenog tuzioca veoma dobro znali ko je i kakav je. Zato su ga postavili. Lako ga ucijeniti i privoliti da uradi i stvari koje su protiv zakona. Ali da optuzi nepostojece lice, to od njega nisu ocekivali ni najveci optimisti iz VSTV. AFERIM

ODGOVORITE
Name

Big Ben

04.01.2019 21:24

Koke burazeru, gdje ih nadje. Slika i ilika kriminalizovanog pravosudja. U koje ni njihova rodbina nema povjerenje

Name

Nick

04.01.2019 20:26

Ovi uhljebi iz Ureda disciplinskog tuzioca nisu nista bolji od ovog tuzioca koga nisu u stanju i ne smiju da kazne. Misle da vrijeme lijeci sve ali se varaju. Ima ljudi postenih koji ih prate i prozivace ih za svaku nezakonitost. A takvih je na pretek

ODGOVORITE
Name

RE NICK

04.01.2019 21:07

Svaka cast Nick. Sve si tacno rekao. Znam neke koji tamo radi. Sve od zla oca i od gore majke. Naprimani po partijskoj i babine liniji a sa strukom se ni u putu nisu sreli

Name

Grizly

04.01.2019 21:23

Uvezani su kriminalci ko crevca i po horizontali i po vertikali. Podelili resore i svako kraducka u svom toru

Name

Tuta Bugarin

04.01.2019 21:31

Labotic je obican kokosar. Mrkonjicki. Nikome u Mrkonjicu nije jasno koju je skolu zavrsio i kako dobaci do tuzioca. Vecina misli lopovska Mrkonjicka kriminalno mafijaska veza. Naravno, Kaja i ostala raja s tim nemaju nikakve veze

ODGOVORITE
Name

Burleska od Burlea

04.01.2019 21:35

Sega od drzave i pravosudja. Na sta spadosmo

ODGOVORITE
Name

Covjek je ucijenjen

04.01.2019 21:38

Labotic je vjerovatno ucijenjen i morao je podnijeti tuzbu jer mu je to naredjeno. Nemoguce je da nije znao da ni prema jednom zakonu nije mogao podnijeti tuzbu protiv Davida

ODGOVORITE
Name

Giv me

04.01.2019 21:44

Koje sugavo VSTV kad drzi ovog neznalicu od tuzioca. Vjerovatno sa kupljenom diplomom i namjestenom funkcijom. Sistem je truo do korica

ODGOVORITE
Name

Lisac Zucko

04.01.2019 21:47

Koga mi sve drzimo u tuzilastvu. Kupljenje, ucijenjene, potplacene, neznalice, sljam ljudski, Sto se Labotica tice, ocigledno da je covjek zalutao i u struku i u pravosudje. Ali i pravosudje RS u cjelini je takvo.

ODGOVORITE
Name

RE LISAC

05.01.2019 06:09

Nije samo pravosudje takvo. cijela drzava je na truhlim nogama i treba je ukinuti ili dati strancima u stogodisnji najam.

Name

Leglo Neznanja

05.01.2019 05:09

Licno sam ocima vidio odluku ureda disciplinkog tuzioca pri VSTV kojom obustavljuju postupak protiv jednog tuzioca iz unutarasnjosti koji je protiv jednog lica po svaku zelio da podnese optuznicu, i na kraju je podigao, i pri tome koristio neke ranije ponistene sudske odluke (presude, i slicno). Kazu, to je tuziocevo diskreciono pravo. Pazite, Diskreciono pravo tuzioca da na ponistenim dokazima montira svoju optuznicu, a Ured disciplinskog tuzioca ga ne kaznjava sto tuzilac radi protiv zakona. Kako tuzilac moze zasnovati optuznicu na sugskoj odluci koja se odnosi na optuzenog, a koja vise ne postoji, jer je ponistena. Moze isto kao sto tuzilac podnese optuznicu protiv nepostojeceg lica. I sad recite da Ured disciplinskog tuzioca ne stiti i jednog i drugog tuzioca. Stiti itekako, samo se postavlja pitanje zasto. Odgovor je jednostavan, tj. Svi su interesno povezani, tj. Pare i slicno. Drugog odgovora nema

ODGOVORITE
Name

Lipe Cvatu

05.01.2019 05:52

Koji crni i žalosni disciplinski tužioci. Pa oni služe nesposobnim i korumpiranim sudijama i tužiocima kojih su puni sudovi i tužilaštva. Primaju visoke plate i sataškavaju kriminal. Naravno ne svi, ali većina da.

ODGOVORITE
Name

UGLAVNOM NULE

05.01.2019 05:59

Pravosudje je totalno trulii sistem. Sistem koji ne postoji. Moralane vrijednosti NULA. Strucnost: NULA. Kupljene diplome: DESETKA. Stranacke veze : DESETKA. Znanja : NULA. Postenje: NULA. Pismenost: NULA. Gramatika : NULA.

ODGOVORITE
Name

Jupiter

05.01.2019 06:07

Do sada sam vjerovao Tužilačkom vijeću i Disciplinskim tužiocima. Od ovog momenta više ne. Kad štite ovakve tužioce, nisu ništa od njih bolji. Bar to se vidi očigledno

ODGOVORITE
Name

Gaf do gafa

05.01.2019 08:35

Da li je iko iz tuzilstva RS obrazlozio ovaj gaf tuzioca Laobitica. Ljudi pa ovo je za ne povjerovati. Cista blamaza pravosudja, ali moze im se. Oni sto ih postavljaju i oni sto bi trebali da ih smijene siti su kao i oni. Pazite dokle ide drskost i ponizavanje pameti vlastitog naroda kad jedan predsjednik VSTV ko fol napada Bajica, nebi li u javnosti pripremili teren za prebacivanje slucaja Dragicevic na drzavno tuzilastvo. Gdje bi se sve onda zataskalo na najvisem nivou a vruc krompir prebacio na drzavu koju Bajic ne priznaje. Gaf do gafa

ODGOVORITE
Name

surlas

05.01.2019 21:19

kakvi disciplinski tuzioci. svaki ima svog mentora za koga radi. Povjerenje u te ORGANE narod nema.

ODGOVORITE
Name

Nekad i sad

05.01.2019 21:22

Labotič je slika i prilika BiH pravosuđa. Sve čoban do čobana sa kupljenim diplomama. Nekad se znao ko je mogao da studira pravo, ko da položi pravosudni ispit, ko da postane advokat, a ko sudija i tužilac. Ova današnja marva bruka i državu i pravosuđe. Ustvari, nema koga da bruka jer nema ni države ni pravosuđa.

ODGOVORITE
Name

Dolar

18.01.2019 22:06

Pravosudje u BiH je lakrdija i korumpirano do srzi imate sudije i tuziic koji su krivicno osudjivane slucaj Sase Labotica i Nedjije Sehelic obadvoje su radili i rade u osnovnom sudu Mrkonjic Grad.Ovo je dno dna.Kom da oni donesu pravdu kod njih narucis presudu po zelji .

ODGOVORITE