Ко је све против Правде за Давида

Протести у Бањалуци на којима грађани предвођени Давором Драгичевићем мјесецима траже проналажење криваца за убиство његовог сина Давида Драгичевића одавно су превазишли оквире само тог града или само Републике Српске.  Драгичевић се повезао и с родитељима у Сарајеву под сумњивим околностима преминулог Џенана Мемића, који такође воде борбу да се разјасне околности смрти њиховог сина, за које постоје оправдане сумње да је убиство и да су цијели случај надлежне институције катастрофално лоше водиле па и намјерно заташкале, као и у случају Давидовог убиства.

Република Српска 02.01.2019 | 21:58
Ко је све против Правде за Давида
Смрт дјетета је ноћна мора сваког родитеља и логично је то што је случај Давида Драгичевића успио да мобилизује људе у БиХ која је иначе дубоко подијељена по етнонационалним основама, а циљ је проналажења истине и кажњавања криваца. То је ујединило људе различитих националности, класа и политичких ставова.

Додик тврди да Правда за Давида руши Републику Српску

Након недавне бруталне полицијске акције у Бањалуци солидарност с демонстрантима који траже Правду за Давида изразили су окупљањима на улици и људи у Сарајеву, Мостару и Тузли, али и у Загребу и Београду, те је цијела прича добила регионалне димензије. О бањалучким протестима почели су извјештавати и утицајни страни медији попут Гуардиана, Неw Yорк Тимеса и Деутсцхе Wеллеа. 

И тада се догодило нешто значајно, али не и неочекивано - на истој страни, а против протеста Правда за Давида, нашли су се бошњачки, хрватски и српски националисти, сваки са својим специфичним, али и заједничким разлозима.

Милорад Додик и њему блиски политичари и медији су лансирали причу о томе како се иза протеста крију тајне мрачне силе, чак су апострофирали да је све то игра у режији Велике Британије те да протести руше Републику Српску.

Занимљиво је то да је Додик испробао неколико тактика када је ријеч о случају убиства Давида Драгичевића: тврдио је да он с тиме нема везе и да истрага не спада у његове овласти, па нападао и вријеђао Давора Драгичевића, па покушавао да се покаже људски тронутим због Давидовог убиства, па нападао протесте, па онда наређивао надлежним институцијама да све истраже, иако је претходно тврдио да то нису његове овласти као тадашњег предсједника РС, па је пред изборе најавио да ће се жестоко обрачунати с ''Правдом за Давида'', да је Давид Драгичевић лутка на концу опозиције итд., а цијело вријеме је отворено подржавао министра полиције Републике Српске Драгана Лукача који је дубоко компромитован не само овим случајем. 

Скандалозно извјештавање РТРС-а

Притом је свакоме јасно да су Додик и његова странка СНСД апсолутни владари у Републици Српској и да су све институције премрежене њиховим кадровима, као и да се никакви велики потези у РС не повлаче без Додиковог наређења или одобрења. 

Додиково главињање у вези протеста Правда за Давида - јер није навикао на скупину грађана коју не успијева ни купити нити застрашити - рефлектовало се и у томе како је главни пропагандни канал његовог режима, а то је Радио-телевизија Републике Српске (РТРС), пратила овај случај.

Прво су га мјесецима игнорисали, па су га почели хушкачки обрађивати у другом дијелу централног дневника, да би најновија хапшења ставили као ударне вијести, али све наравно гарнирали као увођење реда и мира и одбрану Републике Српске. Од безброј бизарних момената из дневника РТРС-а можемо споменути тај да су у прилогу о недавном хапшењу демонстраната пустили и коментар некакве републичко-српске верзије Ђуре Глогошког, тамошњег предсједника Борачког савеза који је наравно осуђивао протесте и хвалио полицију.

Портали који славе злочинца Праљка такође нападају Правду за Давида

Покушавало се облатити и убијеног Давида, проглашавајући га дилером и наркоманом. Но чак и да то јесте истина, неважно је то у контексту шокантних полицијских пропуста и покушаја заташкавања. Посао полиције је и да пронађе и ухапси убице дилера и наркомана.

Мотиви Додика и његових људи за демонизацију протеста су прозирни: Правда за Давида им изазива проблеме у управљању РС. Протести не руше РС, али итекако руше Додика, а он никако не жели остати без власти.

С друге стране, помало је изненађујуће што су и неки западнохерцеговачки медији, нарочито они који славе ратног злочинца Слободана Праљка, тако отворено стали на Додикову страну, а против иницијативе Правда за Давида. 

Ти су медији, попут портала Поскок, Додика већ проглашавали “помиритељем и државником” због његове коалиције с Драганом Човићем и ХДЗ БиХ, односно јер се Додик стилизује у заштитника босанскохерцеговачких Хрвата и њихових права, додуше само у Федерацији БиХ, с обзиром на то да су из РС темељно етнички очишћени.

Али је ипак изненађујуће што се поводом убиства једног младића ипак није мало више калкулисало, него се отворено подржало Додика и његову полицијску бруталност према демонстрантима, уз објашњења како је Правда за Давида међународна завјера против “помиритеља и државника”. 

Додик је за Поскок "помиритељ и државник"

Дапаче, на једном од тих УЗП-овских портала, док је Додикова полиција батинала, шутала и хапсила по Бањалуци, као главна вијест стајало је то да је Додик - подсјетимо, онај који пориче геноцид у Сребреници - Хрватима католицима честитао празник те је тек касно навече објављено шта се тог дана догађало у РС. Након тога се пак кренуло у кампању спина у којој су се измишљале завјере против “државника и помиритеља”, у основи на истој пропагандној линији као РТРС.

Бошњачки националисти нису наравно отворено стали на Додикову страну, него су се посветили томе да дискредитују протесте Правда за Давида, као и гађењу идеје да би Бошњаци требали бити солидарни с Давором Драгичевићем. Тако је у уводнику бошњачког националистичког недјељника Став, блиског СДА-у, поручено људима из Федерације БиХ да би се требали срамити јер се у некадашњим пријашњим ситуацијама, на примјер у вези напада полиције РС на Хатиџу Мехмедовић из удружења Мајке Сребренице, нису једнако солидарисали. Став заправо поручује да би солидарност требала ићи по етнонационалном принципу и да се Бошњаци прво морају солидарисати с другим Бошњацима, а тек након тога можда могу и са Србима или Хрватима, што је типична националистичка политика.

Задрти комшићевци и СДА-овски медији против Правде за Давида

Могле су се и у сарајевској јавности чути и замјерке Давору Драгичевићу што је био војник Војске Републике Српске у рату те је то нуђено као аргумент зашто га не треба подржати у његовој борби да се сазна истина о убиству његовог сина. У томе се, на примјер, истицао пропали политичар и бошњачки националиста Емир Суљагић, иначе фанатични поклоник Жељка Комшића који се, иронично, тако нашао на истој линији с медијским експонентима Драгана Човића.

Наравно, све то иде највише у корист Додику јер њему никако не одговара да Правда за Давида постане регионална тема, што се види и по слабо прикривеним пријекорима које ових дана добија од свог савезника Александра Вучића. Што је више Правда за Давида нешто што се тиче људи и изван Бањалуке, то је проблем за Додика већи јер он жели да протести престану и нестану те да се његова власт никако не доведе у питање.

Случај убиства Давида Драгичевића разоткрива трулеж институције које су националисти изградили

Већ смо споменули и да српски, хрватски и бошњачки националисти у БиХ имају и један заједнички мотив када је ријеч о дискредитацији Правде за Давида, а то је да случај убиства овог младића пажњу скреће на неуспјех националиста претплаћених на власт због накарадног државног система у БиХ да изграде минимално функционалне институције система. 

Јер чињенице које данас са сигурношћу знамо су, између осталога, сљедеће: полиција је направила хрпу пацерских пропуста у истрази Давидова убојства, првобитни налаз патолога је касније стручно посве дискредитован, полиција је покушала заташкати своје пропусте, тужилаштво је мијењало узрок Давидове смрти и оптужницу итд. Био би потребан посебан чланак да се наброји све сумњиво у вези овог случаја. Чак и да све то није било направљено с циљем да се заштите починиоци убиства, а постоје бројне индиције да јесте, онда остаје слика колосалне неспособности и корупције надлежних органа да раде свој посао у случајевима живота и смрти, што убиство младића свакако јесте.

Правда за Давида подразумијева људску солидарност, а то националистима смета

Сваки човјек у БиХ, без обзира на националност, може се замислити у ситуацији у којој су се нашли родитељи Давида Драгичевића: неко им је убио дијете, а полиција и све остале институције су се умјесто у потрагу за починиоцем дале у опструисање истраге и заташкавање. А то је могуће јер су те институције труле, нимало независне, испуњене неспособним, нестручним и бескарактерним ухљебима националистичких странака као што су СДА, ХДЗ и СНСД које су годинама на власти и које су и створиле баш такве институције. 

Солидарност коју људи у БиХ, али и у Србији и Хрватској, исказују напорима иницијативе Правда за Давида владајућа националистичка класа у БиХ исправно препознаје као егзистенцијалну пријетњу за себе и болесни систем којим управљају те су зато услиједили разноврсни напади са свих страна на Правду за Давида.

Није то први примјер да се у БиХ уједине они најгори који се можда међусобно не подносе, али воле власт и буџетски новац који им доноси, с циљем да униште оно што је најбоље, а то је свакако Правда за Давида и вал солидарности који је у БиХ и регији и покренула.

Националисти рачунају на то да људи првенствено морају бити Срби, Хрвати или Бошњаци, а тек некад након тога или никад људи, а Правда за Давида је постављена баш обратно - људскост је на првом мјесту, и то таква људскост која не искључује ничију националност. 

Извор: Индеx.хр

Коментари / 131

Оставите коментар
Name

Бранка

02.01.2019 21:03

Истина да устаски портал поскок.инфо ортворено писе против #ПравдазаДавида , стаје у обрану Бурле Додика оног сељацине трактористе из Лактаса!!!! Ја сам хрватица,али се срамим оног сто пису!!!! #ПравдазаДавида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

02.01.2019 21:17

Цудно Али Срби су сигурнији у Сарајеву него у Бањалуци.

Name

синип

02.01.2019 21:49

Рече Ћело и гурну још једног Србина "на сигурно".

Name

Зијо

02.01.2019 22:23

Правда за Давида и све нас !

Name

рики

02.01.2019 22:33

Опце познато је да тај поскок плаћа управо додик из будзета рс :)

Name

Хм

02.01.2019 23:06

Ако је рс несто сто се тако лако мозе срусити онда ни бе треба да постоји. А о срамотним медијима који од родитеља и народа покyсавају направити криминалце и бацају љагу на недузан народ, не треба ни кометарисати.нека им присједне сваки залогај хљеба који зараде на такав нацин и који им даје дотицни. Правда за Давида и подрска свим родитељима који се боре за сигурнију будуцност дјеце на овим просторима.

Name

Редар Империје

02.01.2019 23:44

Бурле је веома опасан криминалац окрузен вјерним криминалцима.

Name

Опсерватор

03.01.2019 05:32

Неко у систему припреме и ликвидације Давида је заказао. Није извршио задатак на вријеме - тужилац, или га је извршио прерано-ликвидатори. Зато се муженик тужилац зајебао па направио прворазредну грешку, тј. поднио оптужницу против непостојеће особе. Смијешно.

Name

Папа може све

03.01.2019 05:39

Зна се да у РС све главне, па и мање важне, ствари не могу да се покрену без одлуке Папе. Значи, Папа је знао и одобрио да се на Божић (по грегоријанском каленадару Божић не прослављају само Католици) почисти Давидов Трг, иако су скоро девет мјесеци толерисали да се на том истом тргу протествује. Значи, реакција полиције - специјалаца није била случајна, него детаљно испланирана. Управо на Божић. Тиме је Папа увриједио, не само своје вијернике у РС (углавном католике) него и вијернике широм регије, па и Европе. Јер Папа може све, и све му је опроштено. Све до једном.

Name

аница

03.01.2019 07:19

Понасање полиције и терор над грађанима у Бањалуци ДОКАЗУЈЕ да је отац Давида Драгичевића у потпуности у праву, и да се НЕ ОТКРИВА убица Давида , него се сатанизују родитељи и Давидови пријатељи и грађани који желе да се утврди истина о убијеном дјетету. Све што су "институције " урадиле поводом овога случаја су јавно презентоване лажи и сад терор над грађанима. Дали знате да су невини пролазници који нису ни били на скупу претучени. На крају, мислим да ће се "све завршити" кад се открију убице младића. То ће доказати да су "институције" способне да раде свој посао. Ајде, грађани да се открије врх пирамиде зла!......

Name

Сале

03.01.2019 07:19

цеститам на искрености јер ови националисти су завадили па владају за 100 година са њима нема напредка

Name

НЕМИРНО МОРЕ

03.01.2019 08:55

ПРАВДА ЗА ДАВИДА

Name

Правна дрзава

02.01.2019 21:12

Апсолутно тацно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

02.01.2019 21:14

Да, ЦСИ Васковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

02.01.2019 21:15

Подршка у Сарајеву,Тузли ,Мостару и Загребу ,све мјеста која много воле србе и РС ,ко и мало размишља све му је јасно,то је нај мање подршка г.Драгичевићу то је подршка да се окаља РС,и власти РС, ко ће друго него срби бити тако наивни нажалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 21:36

А да се не окаља РС ријеси се убиство и тачка.Је ли боту о томе ниси мислио?20 година неко нападу Републику Српску али никако да је нападне.И увијек је ту власт која то објасни а ти скочиш да је бранис и убиједјен си да ниси глуп.

Name

ре Д

02.01.2019 22:11

Овдије се управо обијасњава о таквима као сто си ти, зато мрш на Независне боту а имас Поскок као и Став па тамо коментариси, тамо је твоја раја

Name

бббб

02.01.2019 22:44

Ре свака ти цаст на коментару ! Ово је постало смјесно какав туп народ имамо , као Додик цува РС леватима годинама продаје исту прицу , сви руситељи само он бранитељ . Узас колико су људи ограницени , он пуни рацуне а они немају за хљеба .

Name

Комшија за РЕ

02.01.2019 22:49

Дубоки наклон. Кратко и јасно. Превише је прљавштине на свим странама.

Name

Ре Д

02.01.2019 22:57

А какве везе прича о српству има са радом тужилаштва и полиције. Какве су то несувисле и сувишне приче. Ама човјече, не можеш убити некога и да институције организовано раде на заташкавању. И какве везе сад имају Срби, Хрвати, муслимани и остали са тим. Боже сачувај, Боже сачувај.

Name

Зока

02.01.2019 23:41

Јесте и подршка СДА у Народној Скупштини Републике Српске за СНСД. Имаш ли ишта у тој тикви ?

Name

Д за БББ

03.01.2019 09:57

Додик годиама се хвали да чува РС ,па зар ниј исто и Бакир се хвали да брани БиХ,а нико по твоје не напада на никога,али ти не знаш за вербални напад изгледа само за физички ,а вербално се напада са обе стране сто сам апсолутно против ,многи су плитки да нај обичније ствари разумију,нажалост

Name

Д за РЕ

03.01.2019 10:15

Да то има везе са оним што ти неможеш разумјети, и то како,а да иституције не раде свој посо слазем се али јих немозе нико натјерат да раде свој посо на улици већ се зна првни путем Суд ,

Name

Ре Д

04.01.2019 21:16

Јос једна подгузна,Додикова мува,која је и своју родјену дјецу продала мафији,за саку пара.Јадна та дјеца са таквим родитељем,који не само да је глуп,него и издајник свога народа.Фујјј гадис ми се !!!

Name

Багни ди Луцца

02.01.2019 21:17

Нико није против ПЗД, него против начина на који хоће да се дође до "правде" !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 21:43

А који је то начин? Кроз институције које заташкавају читав случај. Маните се глупости. Погледајте једном истини у очи..у овом случају ПУНО ТОГА НЕ ШТИМА.

Name

Дивна

02.01.2019 22:01

Залосно да институције не раде свој посао односно не Зеле да се истина сазна,Отац на улици трази правду за свог убијеног Сина; Да се ријеси убиство не би стајао на улици,није он сретан сто му је син убијен и сто правду на улици мора тразити.Имам утисак да људи мисле да он профитира од смрти ;колико морас бити болестан да помислис а камоли написес такав гнусни коментар.Свима који тако мисле и јадног цовјека на тај нацин коментарису зелим да на исти нацин тразе правду.У нормалним дрзавама ;прикривање убиства не постоји зато родитељи и не тразе правду на улици вец у судници ;мозда сте на то мислили ,,прави нацин” тразења правде.

Name

Ре

02.01.2019 22:04

А да чујем от тебе који би то био начин.

Name

Багни ди Луцца

02.01.2019 22:06

Ствар се може рјешити само кроз те институције, какве год оне биле, а истина се мора прихватит. Постоје институције и ван ове државе. Само нек се обезбиједе адекватни докази и успјех је загарантован. Шупља прича на Тргу не пије воде. Улица неће рјешити случај !!!

Name

Ре Багни

02.01.2019 22:59

Гдје су гаће да их носимо у иностранство на вјештачење? Баш си паметан. Истину треба прихватити и она је болна, али не само за Давора јер му је син убијен, већ и за звјерке које су учествовале у ликвидацији. А ово је ликвидација.

Name

Цуба Либре

02.01.2019 23:12

Управо тако...то је суштина цијеле приче. Какав би монструм морао бити да родитељима оспораваш право да сазнају истину и да траже правду,а срамотно је то што је политика умијешала своје прсте и удесетостручила бол и патњу овим јадним људима...Власт је кажу тешко стећи а још теже је се одрећи...Нек је срамота и власт и опозицију, а и ове из сусједних нам ентитета и држава што призивају некакве сукобе. Власт штити своје послушнике, опозиција би да уграби власт пречицом, а ови трећи би да ратујемо између себе, а младог момка нема....Сви ви господо дубоко морате погнути главу ако икада сретнете ове родитеље, а доста вас има дјецу или ће некада имати или неког блиског па погледајте мало у њих прије него сто злоупотријебите нечију бол и тугу...Искрено се надам да ће правда бити задовољена и да ће убице бити пронађене без обзира како се зову и којој странци припадају, јер онда можда има мало наде и за нас остале...

Name

Ре

02.01.2019 23:16

То је чисти утопизам. Борити се у институцијама против истих. Немогућа мисија. Да је држава правна а само једна институција заглибила у криминал и корупцију , рекао бих да има шансе, али у овој ситуацији, без буздована, тешко.

Name

Гио

02.01.2019 23:21

Извини, да није било улице остала би верзија по којој је момак био надрогирани пљацкас, који се под дејством ЛСД-ја убио скоком у поток. Улица је изврсила притисак на институције, испоставило се да институције ЛАЗУ, па се сад званицно ради о убиству. Наравно да улица неце никоме судити, али нема другог нацина да се изврси притисак да институције раде свој посао за који их сви ми дебело плацамо.

Name

Багни ди Луцца

02.01.2019 23:31

Зна се тачно ко је био одговоран за чување и транспорт тих ствари, тај неко треба да одговара за то, али пред судом, а не да га разапињемо на Тргу ! Бар то није неки велики проблем. Не желим да улазим у расправе око тога како је страдао, једноставно не знам, могући су сви сценарији !

Name

Ре Гио

02.01.2019 23:46

Слажем се ја са Вама, имала је улица "позитиван" утицај, али само на почетку. Али ево, ни након готово 9 мјесеци нема одговора на питање како је момак страдао. Ако отац стварно има доказе за све што прича, чему онда сва ова драма ?

Name

Ја

03.01.2019 00:13

Не каже се џаба да је правда СПОРА али достижна. Ово су рекли много паметнији него сви ми заједно овдје што лапрдамо преко тастатуре. Мало је проблематична БРЗИНА догађаја у покушају да се дође до правде....

Name

Тинна

03.01.2019 00:54

Какав нацин??? Објасни!!! Незнам дал си слијеп или глуп, али обитељ Драгицевиц и сви ови људи су до дан данас тразили правду МИРНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО!!!! И ста су добили тиме??? Ухапсили су их и тукли.... А сви ти људи и даље тразе правду, понављам , МИРНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО!!!

Name

Багни ди Луцца

03.01.2019 10:37

Не могу се баш сложити да је увијек било достојанствено. А мирно је били све до 25.12.

Name

Индеx

02.01.2019 21:20

Ко је и гдје, да чујемо и ми мање упућени ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Што је доста, длста је

02.01.2019 21:23

Хрвати су се уморили српсног нерада и глупости. Човјек лежи и то је и тужно, а и смијешно. Да ли ће се испрљати, да ли је пијан, троши ли нешто за живце, покушавали глумити. На крају од свега што Давор ради нестаје Давид. Особе које носу из БЛ питају се да ли је и он био болестан, зашто га је мати оставила, шта сад хоће. Ви сте ти навикли да то гледате, да трачате, да се смијете иза леђа. Купите се да вам нешто не промакне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТРАШНО

03.01.2019 01:31

Јесил ти Пеки зивотати. Бозееее јел ико разумије ста ова будала писе. Ово је невидјена брука и срамота једног бица која користи интернет и поред свега јос има образа и коментаре да писе. Не могу да вјерујем колико будала има.

Name

Оља

02.01.2019 21:23

Додик није нормалан,има дијагнозу.РС мозе једино срусити он,али неце је нико русит јер није битна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аваx

02.01.2019 21:26

Ова тема је на БЛ форуму одавно пребачена у категорију "политика", а тамо јој и јесте мјесто. Управо то политичко дјеловање појединаца ради властите промоције и неких виших циљева је и довело до "распада" групе ПЗД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2019 22:27

Којег распада ботино!? Мало си се зајеб'о !

Name

Правда

03.01.2019 09:57

Којег распада олосу? Група се није распала али такви јао ти покусавсте да бристер цланове, профиле и да им киднапујете информације. Брисете им контакте и доказе из телефона. Ти си један од њих. Иди натраг под камен испод кога си изасао змијо.

Name

Зора

02.01.2019 21:26

Кад се вец тацно зна ко је убио тог децка, како ви казете, засто родитељи нису до сад вец тузили те убице, па ако овдасњи судови не ријесе слуцај, доказе посаљите у Стразбур, па нека тамо ријесе! Ста знаци та дрека по улицама, паљење свијеца на тргу и сл. само докази рјесавају ствар и ниста друго осим доказа. А отац Давидов казе да има доказе! Па искористи их цовеце, ста цекас! Оптузбе без доказа не знаце ниста, само вуку хапсења и казне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранка

02.01.2019 21:45

А Зоро правис се паметна. Како да преда доказе кад они који су за тај процес задузени вец униставају доказе.

Name

Пис

02.01.2019 21:26

Пуна подрска "Правди за Давида" ово сто видамо у Бања Луци ових дана слици ми на библиској борби "Давид против Голијада" а знамо како је она заврсила па ваљда це и ова тако.. "Доле Мафија"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

02.01.2019 21:28

Цекамо те да дас исказ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

02.01.2019 21:30

Управо националисти,прије свега они лазни,они су криви за сву проловену крв,они су ти који не престају да пљацкају и богате се.Они су овде логор и лудницу направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxит

02.01.2019 21:31

На страни Давора су људи,хуманисти који суосјећају са овим човјеком.На другој страни су нељуди ,националистицке и дјелимично могу реци фасистицке пропагандне машинерије.За њих су ратни злочинци хероји .То су људи најгоре врсте.Зивимо у времену кризе морала гдје зло побјеђује добра а негативци узор у друштву.Слободоумни људи надјацајте авет данашњице која нам је висе него црна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С

02.01.2019 21:33

Морамо скинути сву багру са власти то је једини нацин да им се стане у крај у цијелој БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иг

02.01.2019 21:48

Морамо скинути и власт и опозицију, а онда нам не остане нико на политичкој сцени. Е ту и јесте проблем, немаш кога да бираш !

Name

Рестарт X

02.01.2019 21:53

Слазем се, али на изборима а не на улици

Name

Белеуз

02.01.2019 22:10

А по твоме кога постсвити на власт? Оне који су били?? И било ко да дође на власт Полиција мора да игра како власт свира! Сви су они исти горе у врху, исте школу су завршили једино је разлика неки су шверцовали Ронхилом а неки Српским шумама што наравно ни једно ни друго није доказано, а ми смртници Ево мало се образовали на јавним сервисима и као знамо сие! Сами смо их бирали, чак је и Косово сложније од РС и РС са друге стране Дрине они укидају границу са Албанијом (тако пишу медији) а ми како је кренуло затворит ћемо и Рачу, неваља нам ни Вучић!! Ако је тако окренимо се онда Санђжаку или према Сарајеву СДА ако нам је то Запад онда " онда, Бујрум ! Понављам недај боже изгубити неког од нај милијих али ако се тврди да докази постоје онда са тим доказима не пред суд БиХ него на Еуропски суд или у Хаг или незнам ни ја где вјерујем да би се за то побринуле и Невладине организације, међутим ја од тога ниста ни видио ни читао, само већ пар мјесеци да се докази имају и на томе је остало до данас!!

Name

Ја

02.01.2019 23:44

@лг: БРАВО! Процитао сам скоро сваки коментар, али ни са једним се не слажем као са твојим! На жалост, прије свега родитеља Д.Д. и самог покојног момка (који су овдје искоришћени само као точкови цијелог система који погони моћни "мотор"), ово се заиста претвара у политички потковано рушење режима. Заборавља се мотив ПЗД, одлази се у другу крајност. Но, на жалост, најгоре је то што и ако се режим сруши нема нити једне особе тренутно у политици која може помјерити друштво напријед. Није био луд стари свијет кад је рекао: какав народ, такви и политичари (сви). Уопштено сам против тренутног режима, али ни изблиза нема неко ко би га макар дјелимично достојно замијенио.

Name

Боб

02.01.2019 21:38

Зна пола Бања Луке. Али ћуте ко п....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избор

02.01.2019 21:38

Е моји Бањалучанин дали сте глас једно балавцу бахатом.Кад је тако способан сто није отворио фирму па запослио омладину.Да имате користи ви и држава.Него хоце да вас помлати по улици да би био на државним јаслама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рисе не рисе

02.01.2019 22:12

Какве то има везе ко је за кога гласао са убиством Давида? Кога скривате, јеси ли и ти учесник или саучесник у убиству?

Name

ре

02.01.2019 22:13

Ти си бот, теби не ваља нико ко се бори за људска права гарантована Уставом, мирни протести вам сметају. убијно је дјете, докази се уништавају, је ли вама ишта јасно, није, бот остаје бот, ботови немају с чим да размишљају, да читају, да се информишу, само им је важно шта каже мафија???

Name

Ре Избор

02.01.2019 22:31

Његоше не лупај. Све ће изаћи на видјело, посебно твоја улога у свему овоме.

Name

синип

02.01.2019 21:39

Ма какав поскок.инфо они су почетници за бањалукафорум.цом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лалица

02.01.2019 22:06

Мозе ли нам ко истразити ко стоји иза самозваних и самопрокламованих портала? Од када су ови безимени сто пису или то цине под псеудонимом, новинари. Мало пар, отвори се резимски портал, па га онда као веродостојан извор цитира СРНА, РТРС, АТВ, ГЛАС...

Name

Дадо

03.01.2019 06:36

Бурле ти је бахат...комад обале! Срамоте ме гдје зивим и ко ме у свијету представља. Фуј!!!

Name

За власт истина погубна

02.01.2019 21:42

Али ако јавно саопште истину, паде власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.01.2019 21:44

Правда за Давида !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

02.01.2019 21:45

Управо тако. Испада да је свима битнија истина него Давидовим суграђанима. Ови у Сарајеву ако су жељни истине и правде, нек се запитају гдје су им њихове бивше комшије, нек размисле мало о томе како то да нико није одговарао за више од 2000 Срба са подручја Подриња, те како то да се Дудаковић слободно шеће по Бихаћу а постоје јасни снимци гдје се види како наређује злочине и како јединице под његовом командом те исте чине. Исто то важи и за "западне сусједе", они нису достојни да причају о правди и праведној држави ! Вјерујем ја у искреност појединих људи, нарочито када су у питању млађе популације али медији су јако негативно настројени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

02.01.2019 21:45

Битна је она свима ,србима да опстане другима да нестане углавном битна је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2019 07:16

Таман толико колико си и ти битан.

Name

Д заРЕ

03.01.2019 10:08

Глуп си свако је некоме битан па чак и ти .Ако ниси мени као и ја теби некоме јесмо ,размишљај мало шире што си тако скрченог мишљења

Name

Јеннy

02.01.2019 21:45

Правда за Давида ❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Д

02.01.2019 21:49

Теби нема спаса,мозак ти је испран до те мере да те ниста не мозе спасити.Јос мало па цес бити сам од себе угрозен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

02.01.2019 21:50

Правда за Давида ✊✊✊ Подрска из Панцева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.01.2019 10:49

кад прочитам то име повраћа ми се!!!

Name

РССПУЋИН

02.01.2019 21:53

Ништа охоле неуједињује као похлепа за Власт. Лажни патриотизам даје само једну слободу, да се за њег све учини. Он "државницима-помиритељима" даје Власт. А власт нуди све Охолим и глупим Треба бањалучане утјерати и куће-станове и ксзнити их што нису гласали у довољном броју за бијеĺе чиизмице.А аутобуси ће довести "Патриоте" из диља РС и ХБ како би се обиљежио 9.јануар али не као -Дан РС- већ како би се величало дјело Њега и Ње , како би Вукотићи,Петровићи,Ћеранићи,Кошарци и Сербскс част пронијели штафету Вољеној и Вољеном Предсједнику.С они ће са бијелим рукавицама махати охолим, обичним, себичним,злим поданицима.Наивни срби срећна вам једнако стара-нова година!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

02.01.2019 21:54

Републику српску су укаљали њени представници који чине њену власт и сваким даном је све више и више упропаштавају што види цели свјет. Слике говоре више од речи. ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диаспора

02.01.2019 21:55

Надам се да ће та криминална влас завршити убрзо тамо гдје је мјесто свим криминалцима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.01.2019 23:52

Није само власти тамо мјесто... Ни опозиција нам није боља. Не заборави да нема странке у цијелој БиХ (па тако ни у Републици Српској) која бар једном није била на власти или партиципирала у истој, а нама је од рата на овамо из године у годину све горе и горе. Већ 25 година се врте једне те исте главе у политици. Само повремено се промијешају страначке припадности и имена странака. Жалосно!

Name

Браво индеx

02.01.2019 21:59

Свака цаст! Одлицна анализа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

02.01.2019 22:00

Правда за Давида. Пеаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алмира

02.01.2019 22:03

ПРАВДА !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

02.01.2019 22:03

Гледам и пратим све сто се догадја,и стварно се грозим од ове полиције и дрзаве ,ста раде од народа који само хоце правду,будите јаци него икада,будите слозни као и до сада и издрзите до правде,правда за Давида правда за Дзенана ,правда за све ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

02.01.2019 22:03

Па и на Хрватским и Српским порталима ботови пљују против овог покрета. Сви они у цијелом региону се боје да се овај покрет не прошири и код њих. Сви су исти у овом региону, све су то удбашке творевине гдје влада мафија. Они само желе да ове мафијашке државе опстану. Они сви заједно сурађују као и у рату, и боре се заједно против ових народних, хуманистичких покрета. Наравно међународна заједница је на страни мафије и њихов главни спонзор и она је против обичног народа који жели владавину права а тиме и бољи живот. То су све монструми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2019 07:18

Доста добро описано.

Name

Правда

03.01.2019 10:03

Слазем се са вама.

Name

Б. Л.

02.01.2019 22:07

Правда за ДАВИДА ✊! МИЛОКРАДЕ, стићи ћете казна и тебе и твоје ученике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Светлана Талетовиц

02.01.2019 22:07

Правда ✊ До краја ❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

харе

02.01.2019 22:07

Видис ја сам Босњак, подрзавам родитеље и све који се боре за правду и истину јер имам дјецу, ово није мјесто ни време за нацијонализам и мрзњу.Ви ботови мислите са јевтиним триковима завадити и омаловазити ову племениту борбу за истину.Цега се боје резим ако је у праву нек направе јавну коферецију за стампу излозе све доказе да нису умјесани у убиство Давида, нек побију оно сто родитељи тврде.Ви ботови немате појма колико је народа у страху од ови десавања, набраја те градове и оптузујете да русе Р Српску.Дали је и Београд против Р Српске и тамо су били протести и подрска колико се сјецам.Ви ботови сте Велико зло овог друства али кад завладају постени и морални људи у Републици Српској доце те и ви на ред одговорност без обзира сто се кријете под лазним именима има љека за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ужас!!!

02.01.2019 22:08

Милораде, црни Милораде, дабогда ти све присјело! Правда за ДАВИДА и сву убијену ДЈЕЦУ ✊!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛаyлаСР

02.01.2019 22:08

Људи, пробудите се!!! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ем

02.01.2019 22:11

Колико ми је година нигдје нисам видјела такво крсење закона и диктатуру као у РС..Фуууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

02.01.2019 22:11

Ста реци а не заплакати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.01.2019 22:13

Овај цланак је мало антинационалистицки обојен, али све остало је тацно. И сам сам националиста, али правдољубиви националиста, а и Додик је комуниста тј. љевицар ма које год политицко одијело да обуце. Кљуцна ријец је политика и резимски медији. Свако ко је повезан са Додиком је против Давора углавном. Мене брину у овој прици ови сто подрзавају Додика јер подрзавају и своју пропаст с обзиром да је Додик ограницен политицар и то у времену када је ограниценост равна као некад рату тј. пропасти је проблематицно по развој и не само развој. Највисе Давора подрзавају заправо десницари, али они прави, не камелеонски, они којима нису подјеле толике да гледају да ли је кекс од неке босњацке или хрватске фирме или од насе или из Србије, вец гледају цијену, квалитет итд. Национализам јесте донекле оптерецујуци фактор, док донекле злоупотреба националних осјецања, а у оквиру тога, ста политицари казу, то народ прихвата. Кад би политицари промовисали здрав национализам, мислим да би и то народ прихватио. Све зависи од тога ста политицари сервирају. То наравно не вази и за питање зивота или смрти. Ко год да ти удари на зивот, неправда је неправда. То политицари тезе могу да изманипулису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

02.01.2019 23:58

Национализам никако није проблематичан, ако га правилно примјениш. Исто је и са комунизмом, капитализмом и иним "измима". Национализам је један од показатеља освијештености народа. То што се као изворан обрће и злоупотребљава од стране политике, а не народа, је већ ствар других интереса.

Name

ВЕНИ, ВИДИ, ВИЦИ!

02.01.2019 22:14

✊ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелли

02.01.2019 22:14

Правда за Давида! ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јела Татиц

02.01.2019 22:16

Будала зна да националиста сурују. Будала зна да су националиста заједно у борби против ПЗД. Једном Додику је дрази један вехабија мего Србин из ПЗД. Једном Цовицу и Изетбеговицу је дрази највеци цетник него Муслиман И Хрват из ПЗД. Истина је сурова али је истина. Не русе И не убијају народ други него на залост њихов властити МУП у спрези са властодрзцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БИСЕРКУ

02.01.2019 22:17

БИСЕРКА, КО ЈЕ УБИО ДАВИДА И ОСТАЛУ ДЈЕЦУ??? СТИЋИ ЋЕ ВАС БОЖЈА КАЗНА! ПРАВДА ЗА ДАВИДА ✊! ПРАВДА ЗА НАШ НАРОД ✊!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јела Татиц

02.01.2019 22:19

Ријесите убиство Давидово,Денаново И остали. Дозволите да дјеца зиве слободно И ником ма памет изузев вама не пада русење било цега. ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ЗА СВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYЗ

02.01.2019 23:04

Моја дјеца живе слободно !

Name

Стефан

02.01.2019 22:26

Никад нисам искрено гледао БН до ових догадјања али сад само одавде цитам вести овде код нас у Србији. И свака цаст за ову анализу о национализму, нпр. Сесељ је пре неколико дана исто прицао против правде за Давида јер његово убиство затаскавају националисти у Српској, Додик коме се цела политика своди на национализам и одбрану Српске од сила зла, Дарта Вејдера вероватно. Дакле Сесељу није битно то сто је неко убио дете, нецији зивот, ниста, само да зиви национализам. А сви они који казу да се предају докази, како да предају доказе онима који су убили Давида или затаскавају и униставају доказе сво ово време.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

03.01.2019 10:13

Управо тако ” риба риби не гризе реп” а и докази се униставају када им се предају. Ко то не мозе или неце да разумије или је глуп или зели да зло влада цовјецанство и Сам је у некој секти гдје је ок да се зртвују дјеца и да Нико не иде пред правду. Згади ми се зивот када цујем неке бљувотине.

Name

невена

02.01.2019 22:28

лесинари и фасисти убијају насу децу ради њиховпог капитачла и богаства политиука је курва где невини страдају СФ/СЛОБВОДА НАПАЦЕНОМ НАРОДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аида

02.01.2019 22:30

Правда за Давида! Правда за Дзенана! И за Махира и за Николу и Јована и сву дјецу! Ово је иста врста багре која је народ завадила прије више од 20 година. Кад су интерес и паре главне то би продало родјену матер а тек нас невазне обицне људе. Правда за све нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

02.01.2019 23:13

Додик је против конституивности српског народа у Мостару,Бозе драги, ето какав је цовјек.Није ни прстом мрдно да би се обновиле куце србима у Мостару.

Name

Крајина

02.01.2019 22:32

ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

02.01.2019 22:44

Подршка из Пожаревца. Правда за Давида и сву нечију децу. Престрашно је све то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бихац

02.01.2019 22:53

Док се год несруси ова власт, Бакир,Цовиц,Додик нама неце бити добро. Нема их ко срусити,ријесили су безвизни резим то су се успјели договорити тако су млади и незадовољни отисли вани а ми остали се помирили са судбином,мало протеста лако то угусе,ако су протести у РС онда то федерација или неки странци русе Рс,ако су протести у Федерацији онда то Бања Лука руси федерацију и Босну и тако народ избезумљен помири се стим, Све то они раде уз помоц своји медија РТРС,ФТВ и остала њихова медијска говна. Гади ми се свако ко је уз СДА,СНСД,ХДЗ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахаха

03.01.2019 02:33

Ви нисте нормални, па они су бољи од ових сто би да тек додју на власт.....зато су и остали.....зато их дрзимо.....добро упамтите да је СВАКА наредна гарнитура гора од претходне.

Name

Правда

03.01.2019 10:27

Управо! Мрацне силе које су око нас а не морају доци из вана не питају ко је дијете а ко мајка Они униставају цовјецанство кроз своје злоцинсцке радње и кроз ститење једни других, дрзе се иза ледја, тапсу по раменима и исмијавајау се хладно нама осталима који не видимо својим оцима а када и видимо не зелимо да вјерујемо а Они напредују. Док ми не вјерујемо само себи Они косе зивоте првенствено младе зивоте. Узимају своје зртве ради продузетка свога зивота и велестања. Сто прије отворимо оци и сто сире прије цемо схватити ста се у ствари десава мозда се моземо и спасити. Ради се о борби против зла и ниста друго.Ако нисте ви дозивјели зло јесте вас брат, комсија, други људи. Само зато сто се вама није десило вама не знаци ниста која смрт влада улицама!? Када престанете тросити седативе мозда се и пробудите.

Name

Саннy

02.01.2019 23:03

Правда за Давида! Ко је убио Давида?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хани

03.01.2019 05:33

Правдаа!

Name

Мирослав Крминац

02.01.2019 23:04

Правда за Давида , Дзенана и за нас ! Е сад казу русимо РС. Испред храма вецерас је било неколицина господја и пар војника из рата и по који инвалид у колицима. Мислим да то све треба ... јер се обицно такви дрогирају а цесто су плацени од Сороса и Сарајева и да вам одмах казем тески невјерници јер ста це они у 6х да пале свијеце. Оне хиљаде цасних полицајаца које су досле да их отјерају, мозете само замислити како се они пате тек са њима ,јер треба ту багру сву растјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

02.01.2019 23:07

Слоба и његов АТВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноцни

02.01.2019 23:08

Правда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја225

03.01.2019 10:35

Правда за Давида!! Правда за сву дјецу која су овако муцки убијена!!

Name

Бубамара

02.01.2019 23:42

Нешто је труло у "држави" РС !

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД+ДНС+Баја Бурле

03.01.2019 06:33

Папцине свих земаља ујединимо се!

Name

Сасвим

03.01.2019 07:11

труло да се распада само од себе.Последњи трзаји се виде у насиљу МУП-а.

Name

Тамо далеко има правде

03.01.2019 00:02

Правда по хитном поступку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.01.2019 00:08

Текст је изврстан, само бих поправио једну ствар. Ови који су наведени као противници и давитељи народне солидарности народа из цијелог региона, на жалост, нису ни Н од националиста. То је само гомила пост-ратних лопова који са национализмом ни једне додирне тачке немају! Проблем народа је што вјерује у то да је за све крив национализам. Није, криви су политичари/лопови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза

03.01.2019 00:18

Сви који негативно коментарису требају се запитати да се не дао Бог све исто њима деси...ко би вам помогао? Лукац? Додик? Каран? Илиц? Мозда Изметбеговиц? Будите сигурни да неби! Срам да вас буде...овога цете сјецати на мртвацкој постељи будите сигурни да вам иде на дусу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднана

03.01.2019 00:29

Правда !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цлаудиа

03.01.2019 02:51

Правда за Давида, Правда за Дзенана, Правда за сву осталу дјецу ✊✊✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

03.01.2019 06:01

Знасе коме смета правда за Давида,онима који нежеле истину и правду и онима који спречавају да се до ње дође. Али доћи ће правда кад тад,нису ни они вјечни,али нису свјесни тог. Требају се запитати шта ће бити ад једног дана оду са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска са друге стране свијета!

03.01.2019 06:15

Ако влада и "руководиоци" овако штите убице недужног дјетета и у стању је овакву хаварију да дигне да покрије и заштити своје дупе. Шта ли се онда дешава са државом иза затворених врата, шта је то за шта ни не знамо? Нек се смилују на ове јадне родитеље, нек им дозволе да коначно ожале своје јадно дијете у миру, нек истина изадје на видјело. ПРАВДА ЗА ДАВИДА! ✊✊✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

03.01.2019 06:31

Б.лука је гнијездо мафије и дроге. Дјеца нам се или дрогирају или одлазе у свијет а њихова отварају бизнисе, заврсавају високе сколе, за њихову се дизу милијонски кредити, њихова се не смију криво погледати Пресјело им даБогда! Ми, који смо од првог дана уз родитеље убијеног младица, само смо свјесни цињенице, да је то могло бити и насе дијете. А власт се поистовјетила са РС, па цим је неко против њих, одмах кобајаги руси РС. Мени је зао да народ не види да овај мали Драско, само говори истину. Мозда се његов нацин не свидја свакоме али ИСТИНА поцесто заболи. Нека га Бог цува, ако га злотвори не убију, имаце РС једном и напокон постеног цовјека на власти. А ови сто прицају и надају се распаду групе " Правда за Давида" имам поруку...вратице се Валтер, ј..... вам матер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милоао

03.01.2019 07:04

Ја сам исто против

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.01.2019 10:56

ЉУДИ ОВО ЈЕ ПРЕСТРАШНО.ОВО СУ ЕМОЦИЈЕ КОЈЕ ГА НОСЕ.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само да питам

03.01.2019 12:19

Мотив убиства Давида је?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

03.01.2019 18:12

ПРАВДА ЗА ДАВИДА! Доле кримилалци који сјете у власти!!! У затвор са њима

ОДГОВОРИТЕ