Хапшење Ђурића акција године

Приштинска "Коха" је хапшење Марка Ðурића, шефа Канцеларије за Косово и Метохију, у марту 2018, прогласила за - "акцију године".

Регион 02.01.2019 | 19:31
Хапшење Ђурића акција године
Тај приштински лист на албанском језику оцјењује да је сјеверни дио Косова "остао тачка жаришта", а за посјете српских званичника том дијелу покрајине каже да су биле "стални повод напетости".

У тексту се наводи да је Ðурић, како се тврди, "упркос забрани", у марту учествовао на једној манифестацији на сјеверу Косова како би говорио о ситуацији у којој се Срби налазе, када је био ухапшен, преноси сајт Кос сев.

"Док је читав догађај био пропраћен преносом уживо, бројне наоружане снаге косовске полиције ушле су у објекат, у којем је било окупљено много људи, да би ухапсиле Ðурића", пише "Коха".

Ðурић је, додаје лист, описујући свој избор "акције године", био примјеном силе убачен у полицијско возило и превезен до Приштине.

"Ту је, наводно, по наређењу предсједника (Хашима) Тачија, Ðурић изведен из аутомобила који га је довезао на неколико метара од полицијске станице и практично је вучен у присуству десетина грађана који су довикивали и снимали. Ðурић је ослобођен у року од неколико сати, али је тај чин још више отежао односе између Косова и Србије", пише "Коха".

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дзоо

02.01.2019 19:22

По цему је хапсење године Обицан лопов у спреги криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.01.2019 21:47

Отпора из Панчева, а сада је бот.Он, Вулин, Стефановић су министри ботови.Њихово понашање у јавности није нормално. Да ли је то дијагноза или су под утицајем наркотика питање је за психијатра.

Name

Режим

02.01.2019 19:55

Ртрс већ сад може хапшење невини људи на Давидовом тргу прогласити акцијом године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

02.01.2019 21:02

Нарко мафија, крвницки брани мафијаско царство.

ОДГОВОРИТЕ