Hapšenje Đurića akcija godine

Prištinska "Koha" je hapšenje Marka Ðurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u martu 2018, proglasila za - "akciju godine".

  • Vijesti
  • Region


Taj prištinski list na albanskom jeziku ocjenjuje da je sjeverni dio Kosova "ostao tačka žarišta", a za posjete srpskih zvaničnika tom dijelu pokrajine kaže da su bile "stalni povod napetosti".

U tekstu se navodi da je Ðurić, kako se tvrdi, "uprkos zabrani", u martu učestvovao na jednoj manifestaciji na sjeveru Kosova kako bi govorio o situaciji u kojoj se Srbi nalaze, kada je bio uhapšen, prenosi sajt Kos sev.

"Dok je čitav događaj bio propraćen prenosom uživo, brojne naoružane snage kosovske policije ušle su u objekat, u kojem je bilo okupljeno mnogo ljudi, da bi uhapsile Ðurića", piše "Koha".

Ðurić je, dodaje list, opisujući svoj izbor "akcije godine", bio primjenom sile ubačen u policijsko vozilo i prevezen do Prištine.

"Tu je, navodno, po naređenju predsjednika (Hašima) Tačija, Ðurić izveden iz automobila koji ga je dovezao na nekoliko metara od policijske stanice i praktično je vučen u prisustvu desetina građana koji su dovikivali i snimali. Ðurić je oslobođen u roku od nekoliko sati, ali je taj čin još više otežao odnose između Kosova i Srbije", piše "Koha".

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Dzoo

02.01.2019 20:22

Po cemu je hapsenje godine Obican lopov u spregi kriminala.

Otpora iz Pančeva, a sada je bot.On, Vulin, Stefanović su ministri botovi.Njihovo ponašanje u javnosti nije normalno. Da li je to dijagnoza ili su pod uticajem narkotika pitanje je za psihijatra.

Da

02.01.2019 22:47

Režim

02.01.2019 20:55

Rtrs već sad može hapšenje nevini ljudi na Davidovom trgu proglasiti akcijom godine...

hm

02.01.2019 22:02

Narko mafija, krvnicki brani mafijasko carstvo.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.