Малком одбио Евертон!

Жели да остане у Барселони!

Фудбал 03.01.2019 | 11:15
Малком одбио Евертон!
Малкомов случај поларизовао је фудбалску Европу прошлог лета.

Имао је договор са Ромом, практично био у авиону за Рим када је стигао позив Барселоне, после чега је променио дестинацију и завршио на стадиону Камп Ноу у послу вредном 42.000.000 евра. Уместо да је својим бразилским шармом на терену, брзином и дриблингом појачао конкуренцију у Барселони, Малком је у протеклим месецима био предмет подсмевања, јер је за шест месеци у клубу скупио мање од 300 минута у девет утакмица. Осим чињенице да у нападачком трозупцу за њега нема места, повреде су озбиљно утицале на то да не буде чак ни на клупи за резервне играче.

Због тога се последњих месец дана све гласније прича о његовом одласку из Барселоне. Иако из клуба поручују, а Ромин спортски директор Монћи потврђује да Барселона није Малкома довела само како би покварила Вучици шему, чињенице указују да Ернесто Валверде не рачуна на Бразилца. Бар засад. Због тога је прошле седмице за Малкома стигао позив из Премијер лиге. Баш као и летос пре одласка у Примеру, Евертон је поново био заинтересован да га доведе и тако искористи расуло Барселониног пословања, баш као што је то учинио летос са Луком Дињом и Џеријем Мином. На столу је чак била понуда од 35.000.000 евра, али је Малком одбио да седне за преговарачки сто са челницима Карамела. 

Барселона је, наводно, у међувремену одбила и једну уносну понуду из Кине, али се о њој не прича, пошто се прича није уозбиљила. Мада Малком у последњих пет лигашких утакмица има само 97 минута, у Барси уверавају да ће добити свој простор за игру и да му Ернесто Валверде верује. Све се, ипак, више помиње да би могао да буде продат на лето. Дотад, Малком ће пробати да се избори за промену статуса.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар