Malkom odbio Everton!

Želi da ostane u Barseloni!

Fudbal 03.01.2019 | 11:15
Malkom odbio Everton!
Malkomov slučaj polarizovao je fudbalsku Evropu prošlog leta.

Imao je dogovor sa Romom, praktično bio u avionu za Rim kada je stigao poziv Barselone, posle čega je promenio destinaciju i završio na stadionu Kamp Nou u poslu vrednom 42.000.000 evra. Umesto da je svojim brazilskim šarmom na terenu, brzinom i driblingom pojačao konkurenciju u Barseloni, Malkom je u proteklim mesecima bio predmet podsmevanja, jer je za šest meseci u klubu skupio manje od 300 minuta u devet utakmica. Osim činjenice da u napadačkom trozupcu za njega nema mesta, povrede su ozbiljno uticale na to da ne bude čak ni na klupi za rezervne igrače.

Zbog toga se poslednjih mesec dana sve glasnije priča o njegovom odlasku iz Barselone. Iako iz kluba poručuju, a Romin sportski direktor Monći potvrđuje da Barselona nije Malkoma dovela samo kako bi pokvarila Vučici šemu, činjenice ukazuju da Ernesto Valverde ne računa na Brazilca. Bar zasad. Zbog toga je prošle sedmice za Malkoma stigao poziv iz Premijer lige. Baš kao i letos pre odlaska u Primeru, Everton je ponovo bio zainteresovan da ga dovede i tako iskoristi rasulo Barseloninog poslovanja, baš kao što je to učinio letos sa Lukom Dinjom i Džerijem Minom. Na stolu je čak bila ponuda od 35.000.000 evra, ali je Malkom odbio da sedne za pregovarački sto sa čelnicima Karamela. 

Barselona je, navodno, u međuvremenu odbila i jednu unosnu ponudu iz Kine, ali se o njoj ne priča, pošto se priča nije uozbiljila. Mada Malkom u poslednjih pet ligaških utakmica ima samo 97 minuta, u Barsi uveravaju da će dobiti svoj prostor za igru i da mu Ernesto Valverde veruje. Sve se, ipak, više pominje da bi mogao da bude prodat na leto. Dotad, Malkom će probati da se izbori za promenu statusa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar