Потврђено: Омић облачи Армани!

Ален Омић и званично је напустио редове Будућности и сели се у Италију.

Кошарка 02.01.2019 | 21:15
Потврђено: Омић облачи Армани!
Званично: Омић у Арманију, дан пред меч против Будућности! Клуб из Подгорице је потврдио трансфер.

Ален Омић није више играч Будућност. Потврда наговештаја да би могао да напусти редове подгоричког евролигаша стигла је данас.

Менаџер Мишко Ражнатовић потврдио је на свом Тwиттер налогу да је он нови члан Арманија, а огласила се и Будућност.

Омић је стигао у Будућност крајем септембра и одиграо 13 утакмица у АБА лиги уз просечан учинак од 6,2 поена и 5,3 скока. У Евролиги је био ефикаснији - на 15 мечева имао је просек од 8,9 поена уз 4,7 скокова.

Он ће се у екипи Арманија прикључити српском двојцу - Владимиру Мицову и Немањи Недовићу, са којим је у Уникахи освојио Еврокуп.

Трансфер је озваничен само дан пред утакмицу Евролиге између Арманија и Будућности у Милану, у оквиру 16. кола.

Омић је у каријери осим за Будућност и Уникаху, наступао и за Црвену звезду, Хапоел Јерусалим, Ефес, Гран Канарију, Олимпију и Лашко.

Будућност сутра у Евролиги гостује Милану, а Омић је за Плаве у том такмичењу имао просек од 8,9 поена, 4,7 скокова и 1,1 асистенције.

У Милано се, али као нови тренер Будућности, враћа и Јасмин Репеша, који је од 2015. до 2017. седео на клупи евролигаша из Милана.

Дакле, биће то занимљив дуел из више углова.

Италијански шампион је изашао на тржиште у потрази за новим центром пошто је Кејлеб Таршевски доживео повреду палца, због чега га на паркету неће бити око месец дана, можда и дуже. 

Будућност је званично потврдила овај трансфер, тако да више нема дилеме.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар