Potvrđeno: Omić oblači Armani!

Alen Omić i zvanično je napustio redove Budućnosti i seli se u Italiju.

Košarka 02.01.2019 | 21:15
Potvrđeno: Omić oblači Armani!
Zvanično: Omić u Armaniju, dan pred meč protiv Budućnosti! Klub iz Podgorice je potvrdio transfer.

Alen Omić nije više igrač Budućnost. Potvrda nagoveštaja da bi mogao da napusti redove podgoričkog evroligaša stigla je danas.

Menadžer Miško Ražnatović potvrdio je na svom Twitter nalogu da je on novi član Armanija, a oglasila se i Budućnost.

Omić je stigao u Budućnost krajem septembra i odigrao 13 utakmica u ABA ligi uz prosečan učinak od 6,2 poena i 5,3 skoka. U Evroligi je bio efikasniji - na 15 mečeva imao je prosek od 8,9 poena uz 4,7 skokova.

On će se u ekipi Armanija priključiti srpskom dvojcu - Vladimiru Micovu i Nemanji Nedoviću, sa kojim je u Unikahi osvojio Evrokup.

Transfer je ozvaničen samo dan pred utakmicu Evrolige između Armanija i Budućnosti u Milanu, u okviru 16. kola.

Omić je u karijeri osim za Budućnost i Unikahu, nastupao i za Crvenu zvezdu, Hapoel Jerusalim, Efes, Gran Kanariju, Olimpiju i Laško.

Budućnost sutra u Evroligi gostuje Milanu, a Omić je za Plave u tom takmičenju imao prosek od 8,9 poena, 4,7 skokova i 1,1 asistencije.

U Milano se, ali kao novi trener Budućnosti, vraća i Jasmin Repeša, koji je od 2015. do 2017. sedeo na klupi evroligaša iz Milana.

Dakle, biće to zanimljiv duel iz više uglova.

Italijanski šampion je izašao na tržište u potrazi za novim centrom pošto je Kejleb Tarševski doživeo povredu palca, zbog čega ga na parketu neće biti oko mesec dana, možda i duže. 

Budućnost je zvanično potvrdila ovaj transfer, tako da više nema dileme.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar