Ешли Јанг - још годину на Олд Трафорду или двије на Меаци?

Тежак избор пред левим беком Манчестера. . .

Фудбал 04.01.2019 | 09:00
Ешли Јанг - још годину на Олд Трафорду или двије на Меаци?
Квадво Асамоа је дошао за џабе и није одушевио. Бразилац Далбер још мање. Зато, Интер гледа да доведе новог левог бека, а у ту сврху поглед му сеже чак до Острва и зауставља се на – Ешлију Јангу.

Капитен Манчестер јунајтеда, у одсуству повређеног Антонија Валенсије, ушао је у завршних шест месеци уговора и у могућности је да преговара са заинтересованим клубовима ван Енглеске. Први се јавио Интер, који га мами двогодишњом сарадњом. Дупло дужом од оне коју је спреман да му понуди ЕдВудводрд, јер премијерлигаши, углавном, фудбалере преко 30 године, „везују“ новим уговором на једну сезону.

С те стране делује да Јанг не би имао дилему. Као и да би се снашао у италијанском фудбалу. Само, тренутно зарађује 130.000 фунти седмично на Театру снова, што је близу 7.000.000 евра на годишњем нивоу. Ако би се преселио у Милан морао би да пристане на знатно мања примања, имајући у виду, рецимо, чињеницу да Мауро Икарди, као капитен и најбољи играч тима зарађује тек 4.500.000 евра. Додуше, тражи целих 8.000.000 за потпис новог уговора. Повишицу захтева и штопер Милан Шкринијар, па ако на стадиону „Ђузепе Меаца“ планирају да праве тим који би изазвао Јувентус у шампионској трци – посебно што одавно циљају Луку Модрића – мораће да се отворе.

Можда баш за Јанга. Или да сам Ешли спусти захтеве... Ипак су му 33 лета. А нови спортски директор Интера Бепе Марота је специјалиста за играче којима истичу уговори.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс   

Коментари / 0

Оставите коментар