Ešli Jang - još godinu na Old Trafordu ili dvije na Meaci?

Težak izbor pred levim bekom Mančestera. . .

Fudbal 04.01.2019 | 09:00
Ešli Jang - još godinu na Old Trafordu ili dvije na Meaci?
Kvadvo Asamoa je došao za džabe i nije oduševio. Brazilac Dalber još manje. Zato, Inter gleda da dovede novog levog beka, a u tu svrhu pogled mu seže čak do Ostrva i zaustavlja se na – Ešliju Jangu.

Kapiten Mančester junajteda, u odsustvu povređenog Antonija Valensije, ušao je u završnih šest meseci ugovora i u mogućnosti je da pregovara sa zainteresovanim klubovima van Engleske. Prvi se javio Inter, koji ga mami dvogodišnjom saradnjom. Duplo dužom od one koju je spreman da mu ponudi EdVudvodrd, jer premijerligaši, uglavnom, fudbalere preko 30 godine, „vezuju“ novim ugovorom na jednu sezonu.

S te strane deluje da Jang ne bi imao dilemu. Kao i da bi se snašao u italijanskom fudbalu. Samo, trenutno zarađuje 130.000 funti sedmično na Teatru snova, što je blizu 7.000.000 evra na godišnjem nivou. Ako bi se preselio u Milan morao bi da pristane na znatno manja primanja, imajući u vidu, recimo, činjenicu da Mauro Ikardi, kao kapiten i najbolji igrač tima zarađuje tek 4.500.000 evra. Doduše, traži celih 8.000.000 za potpis novog ugovora. Povišicu zahteva i štoper Milan Škrinijar, pa ako na stadionu „Đuzepe Meaca“ planiraju da prave tim koji bi izazvao Juventus u šampionskoj trci – posebno što odavno ciljaju Luku Modrića – moraće da se otvore.

Možda baš za Janga. Ili da sam Ešli spusti zahteve... Ipak su mu 33 leta. A novi sportski direktor Intera Bepe Marota je specijalista za igrače kojima ističu ugovori.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters   

Komentari / 0

Ostavite komentar