Ђоковић о циљевима: Када бих лагао...

"Слемови су турнири на којима ћу увек давати најбоље од себе, ма колико ми каријера трајала", рекао је српски ас у Дохи где га данас од око 15 часова очекује дуел другог кола са Мађаром, Фучовичем.

Тенис 02.01.2019 | 12:00
Ђоковић о циљевима: Када бих лагао...
Новак Ђоковић је синоћ убедљивом победом над Дамиром Џумхуром и званично отворио нову тениску сезону у којој се очекује да повраћену доминацију настави да одржава.

Само 55 минута му је требало да момка рођеног у Сарајеву, који је Београд одабрао као место пребивања, избаци из главног жреба АТП 250 турнира у Дохи, али и поред тога, као прави перфекциониста није у потпуности задовољан приказаним у престоници Катара коју је покорио у два наврата (2016. и 2017).

"Прво бих свима честитао Нову годину и пожелео све најбоље у 2019", није заборавио српски ас да поздрави представнике медија, као и своје навијаче, "Веома сам срећан због ове победе, јер почети на овај начин турнир и годину је заиста одлилчно. Ипак, има ту неких детаља у игри које мислим да бих могао да поправим и једва чекам да попричам са стручним штабом да видимо да ли то можемо да коригујемо до наредног меча"

Ђоковић у 2019. улази као први рекет света и власник два последња гренд слема, Вимблдона и УС Опена те самим тим  и као највећи фаворит било где да се појави. Али, јасно је да су му циљеви најјачи турнири, као и да што дуже остане на првој позицији.

"Веома је важно да одржим овакав ритам. Аустралијски гренд слем је заиста специјалан турнир за мене и имам велику жељу да се поново борим за титулу. Знам да ће бити веома тешко, пошто ће још много њих жели пехар, али у томе је лепота тениса.

ДНЕВНИ РАСПОРЕД МЕЧЕВА - АТП ДОХА (-3 ЧАСА)

Игра коју је показао и синоћ, али и претходних дана у Абу Дабију где је четврти пут подигао пехар најпрестижнијег егзибиционог турнира на свету, даје му за право да верује у берићетну 2019, али и да сања да престигне Роџера Федерера по броју освојених гренд слем титула.

"Лагао бих када бих рекао то ни није циљ који сам зацртао... Слемови су турнири на којима ћу увек давати најбоље од себе, ма колико ми каријера трајала. Главни циљеви су ми да освојим што више гренд слем титула и да се борим за прво место!", искрен је Новак који је до сада освојио 14 гренд слем турнира, шест мање од Швајцарца.

Наредни противник Београђанину на турниру у Дохи је све бољи Мађар, Мартон Фучович са којим се сатаје данас негде од 15 часова по средњеевропском времену. Снажни 26-годишњак из Њиређхазе је тренутно 36. рекет света, а у првом колу у престионици Катара био је бољи од Румуна Маријуша Копила, док је са Нолетом играо само једном, прошле године на УС Опену када му је одузео један сет.

Поред Ђоковић и наш други рекет, Душан Лајовић наставља са изазовима у Дохи. Пошто је у првом колу био биољи од Француза Адријана Манарина, сада ће се за четвертфинале борити против Литванца Рикардаса Беранкиса који је у три сета избацио фаворизованог Белгијанца Давида Гофана. Биће ово прилика да се момак из Старе Пазове освети тренутно 116. рекету света на московском поразу из 2017. године.

Занимљив ће бити и први дуел на централном терену који ће водити Стен Вавринка против Николаса Харија. Млади и све квалитетнији Чилеанац се намучио против искусног Холанђанина, Робина Хасеа у првом колу, док је Швајцарац послао кући фантастичног Руса, Карена Хачанова у два тесна сета. И ово би могао да буде напет меч у три сета и заиста је тешко одредити фаворита.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

04.01.2019 00:05

идемо

ОДГОВОРИТЕ