Đoković o ciljevima: Kada bih lagao...

"Slemovi su turniri na kojima ću uvek davati najbolje od sebe, ma koliko mi karijera trajala", rekao je srpski as u Dohi gde ga danas od oko 15 časova očekuje duel drugog kola sa Mađarom, Fučovičem.

Tenis 02.01.2019 | 12:00
Đoković o ciljevima: Kada bih lagao...
Novak Đoković je sinoć ubedljivom pobedom nad Damirom Džumhurom i zvanično otvorio novu tenisku sezonu u kojoj se očekuje da povraćenu dominaciju nastavi da održava.

Samo 55 minuta mu je trebalo da momka rođenog u Sarajevu, koji je Beograd odabrao kao mesto prebivanja, izbaci iz glavnog žreba ATP 250 turnira u Dohi, ali i pored toga, kao pravi perfekcionista nije u potpunosti zadovoljan prikazanim u prestonici Katara koju je pokorio u dva navrata (2016. i 2017).

"Prvo bih svima čestitao Novu godinu i poželeo sve najbolje u 2019", nije zaboravio srpski as da pozdravi predstavnike medija, kao i svoje navijače, "Veoma sam srećan zbog ove pobede, jer početi na ovaj način turnir i godinu je zaista odlilčno. Ipak, ima tu nekih detalja u igri koje mislim da bih mogao da popravim i jedva čekam da popričam sa stručnim štabom da vidimo da li to možemo da korigujemo do narednog meča"

Đoković u 2019. ulazi kao prvi reket sveta i vlasnik dva poslednja grend slema, Vimbldona i US Opena te samim tim  i kao najveći favorit bilo gde da se pojavi. Ali, jasno je da su mu ciljevi najjači turniri, kao i da što duže ostane na prvoj poziciji.

"Veoma je važno da održim ovakav ritam. Australijski grend slem je zaista specijalan turnir za mene i imam veliku želju da se ponovo borim za titulu. Znam da će biti veoma teško, pošto će još mnogo njih želi pehar, ali u tome je lepota tenisa.

DNEVNI RASPORED MEČEVA - ATP DOHA (-3 ČASA)

Igra koju je pokazao i sinoć, ali i prethodnih dana u Abu Dabiju gde je četvrti put podigao pehar najprestižnijeg egzibicionog turnira na svetu, daje mu za pravo da veruje u berićetnu 2019, ali i da sanja da prestigne Rodžera Federera po broju osvojenih grend slem titula.

"Lagao bih kada bih rekao to ni nije cilj koji sam zacrtao... Slemovi su turniri na kojima ću uvek davati najbolje od sebe, ma koliko mi karijera trajala. Glavni ciljevi su mi da osvojim što više grend slem titula i da se borim za prvo mesto!", iskren je Novak koji je do sada osvojio 14 grend slem turnira, šest manje od Švajcarca.

Naredni protivnik Beograđaninu na turniru u Dohi je sve bolji Mađar, Marton Fučovič sa kojim se sataje danas negde od 15 časova po srednjeevropskom vremenu. Snažni 26-godišnjak iz Njiređhaze je trenutno 36. reket sveta, a u prvom kolu u prestionici Katara bio je bolji od Rumuna Marijuša Kopila, dok je sa Noletom igrao samo jednom, prošle godine na US Openu kada mu je oduzeo jedan set.

Pored Đoković i naš drugi reket, Dušan Lajović nastavlja sa izazovima u Dohi. Pošto je u prvom kolu bio biolji od Francuza Adrijana Manarina, sada će se za četvertfinale boriti protiv Litvanca Rikardasa Berankisa koji je u tri seta izbacio favorizovanog Belgijanca Davida Gofana. Biće ovo prilika da se momak iz Stare Pazove osveti trenutno 116. reketu sveta na moskovskom porazu iz 2017. godine.

Zanimljiv će biti i prvi duel na centralnom terenu koji će voditi Sten Vavrinka protiv Nikolasa Harija. Mladi i sve kvalitetniji Čileanac se namučio protiv iskusnog Holanđanina, Robina Hasea u prvom kolu, dok je Švajcarac poslao kući fantastičnog Rusa, Karena Hačanova u dva tesna seta. I ovo bi mogao da bude napet meč u tri seta i zaista je teško odrediti favorita.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nole

04.01.2019 00:05

idemo

ODGOVORITE