Званично: Борусија одрала Челси за 64.000.000 евра!

Пукла је прва бомба зимског прелазног рока! Пулишић је играч Челсија, али остаје у Борусији! Американац другог дана јануара постао члан Челсија. Договор вредан 64. 000. 000 евра. У Дортмунду остаје до краја сезоне.

Фудбал 02.01.2019 | 19:00
Званично: Борусија одрала Челси за 64.000.000 евра!
Није се дуго чекало на први велики трансфер у 2019. години.

Челси је одлучио да ове зиме највише новца потроши у Немачкој. Борусија из Дортмунда инкасираће 64 милиона евра и што је најважније, Кристијан Пулишић ће остати на Вестфалену све до јуна, када се навијачи Борусије надају да ће опет подићи шампионски пехар.

Немачки клуб је потврдио да је америчког фудбалера продала Челсију и да ће он тек од јуна да обуче дрес "плаваца", односно да ће остати у Дортмунду до завршетка актуелне сезоне у којој се "милионери" боре за шампионску титулу.

Тих шест месеци Пулишић ће играти као позајмљен фудбалер Челсија. Паузу у Бундеслиги екипа Лусијена Фавреа је дочекала са шест бодова предности у односу на Бајерн из Минхена.

"Пулишићев сан одувек је била Премијер лига. Из тог разлога нисмо били у могућности да продужимо уговор. Зато смо одлучили да прихватимо богату понуду Челсија. Кристијан је карактерна личност, сигуран сам да ће у предстојећим месецима урадити све што је у његовој моћи како би помогао Борусији да оствари све циљеве", обавестио је јавност Михаел Цорк, спортски директор клуба из Дортмунда.

Кристијан Пулишић је амерички фудбалер хрватског порекла, који је пре 20 година рођен у САД. Имао је 15 година када је дошао у Борусијину школу фудбала из које је још 2016. повремено прелазио у "први тим".

До сада је одиграо 80 утакмица у Бундеслиги и био је стрелац 10 голова. Репрезентативац САД-а је од 2016. године. Одиграо је 23 меча и постигао девет голова.

Први велики трансфер потресао је Европу другог дана нове године. Није да није најављен, али овако брзо и за оволике паре, мало је ко очекивао. Тек, Кристијан Пулишић је нови играч Челсија у послу вредном 64.000.000 евра.

Борусуја из Дортмунда је потврдила је да је продала репрезентативца Сједињених Америчких Држава лондонским Плавцима, али да договор важи тек од јуна. У међувремену, крилни везиста остаје на позајмицу на Вестфалену, да помогне Милионерима у борби за Салатару и да што даље догурају у Лиги шампиона.

„Пулишић је одувек желео да игра у Премијер лиги. Из тог разлога нисмо били у могућности да продужимо уговор. Зато смо одлучули да прихватимо изузетно богату понуду Челсија. Кристијан је карактерна личност, сигуран сам да ће у предсотијећим месецима урадити све што је у његовој моћи како би помогао Борусији да оствари све циљеве“, предочио је Михаел Цорк, спортски директор клуба из Дортмунда.

Велики пресинг на управу Борусије и самог Пулишића минулих месеци вршио је Ливерпул. Чак се чинило да је посао пред реализацијом, међутим, упорност Челсија и уноснија понуда утицали су на одлуку да крилни нападач заврши на Стамфорд бриџу. Да ли баш вреди читавих 64.000.000 евра, с обзиром да му је у јуну истицао уговор са Милионерима остаје велика дилема, међутим, очигледно да Плавци нису желели да ризикују, па су одмах уплатили новац и добили играча за кога верују да ће се уклопити у систем Мауриција Сарија. Тек 15 голова и 24 асистенција на 115 утакмица не представљају баш обећавајућу статистику. Опет, дечку је тек 20 година. Ваља му дати шансу.

Можда је потпис Кристијана Пулишића и наговештај одласка Едена Азара из Челсија. Поготово што Белгијанац у јуну улази у завршну годину уговора, никако да потишпе нови, захтева 300.000 фунти седмичне плате и све гласније се говори да ће завршити у Реалу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар