Zvanično: Borusija odrala Čelsi za 64.000.000 evra!

Pukla je prva bomba zimskog prelaznog roka! Pulišić je igrač Čelsija, ali ostaje u Borusiji! Amerikanac drugog dana januara postao član Čelsija. Dogovor vredan 64. 000. 000 evra. U Dortmundu ostaje do kraja sezone.

Fudbal 02.01.2019 | 19:00
Zvanično: Borusija odrala Čelsi za 64.000.000 evra!
Nije se dugo čekalo na prvi veliki transfer u 2019. godini.

Čelsi je odlučio da ove zime najviše novca potroši u Nemačkoj. Borusija iz Dortmunda inkasiraće 64 miliona evra i što je najvažnije, Kristijan Pulišić će ostati na Vestfalenu sve do juna, kada se navijači Borusije nadaju da će opet podići šampionski pehar.

Nemački klub je potvrdio da je američkog fudbalera prodala Čelsiju i da će on tek od juna da obuče dres "plavaca", odnosno da će ostati u Dortmundu do završetka aktuelne sezone u kojoj se "milioneri" bore za šampionsku titulu.

Tih šest meseci Pulišić će igrati kao pozajmljen fudbaler Čelsija. Pauzu u Bundesligi ekipa Lusijena Favrea je dočekala sa šest bodova prednosti u odnosu na Bajern iz Minhena.

"Pulišićev san oduvek je bila Premijer liga. Iz tog razloga nismo bili u mogućnosti da produžimo ugovor. Zato smo odlučili da prihvatimo bogatu ponudu Čelsija. Kristijan je karakterna ličnost, siguran sam da će u predstojećim mesecima uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao Borusiji da ostvari sve ciljeve", obavestio je javnost Mihael Cork, sportski direktor kluba iz Dortmunda.

Kristijan Pulišić je američki fudbaler hrvatskog porekla, koji je pre 20 godina rođen u SAD. Imao je 15 godina kada je došao u Borusijinu školu fudbala iz koje je još 2016. povremeno prelazio u "prvi tim".

Do sada je odigrao 80 utakmica u Bundesligi i bio je strelac 10 golova. Reprezentativac SAD-a je od 2016. godine. Odigrao je 23 meča i postigao devet golova.

Prvi veliki transfer potresao je Evropu drugog dana nove godine. Nije da nije najavljen, ali ovako brzo i za ovolike pare, malo je ko očekivao. Tek, Kristijan Pulišić je novi igrač Čelsija u poslu vrednom 64.000.000 evra.

Borusuja iz Dortmunda je potvrdila je da je prodala reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država londonskim Plavcima, ali da dogovor važi tek od juna. U međuvremenu, krilni vezista ostaje na pozajmicu na Vestfalenu, da pomogne Milionerima u borbi za Salataru i da što dalje doguraju u Ligi šampiona.

„Pulišić je oduvek želeo da igra u Premijer ligi. Iz tog razloga nismo bili u mogućnosti da produžimo ugovor. Zato smo odlučuli da prihvatimo izuzetno bogatu ponudu Čelsija. Kristijan je karakterna ličnost, siguran sam da će u predsotijećim mesecima uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao Borusiji da ostvari sve ciljeve“, predočio je Mihael Cork, sportski direktor kluba iz Dortmunda.

Veliki presing na upravu Borusije i samog Pulišića minulih meseci vršio je Liverpul. Čak se činilo da je posao pred realizacijom, međutim, upornost Čelsija i unosnija ponuda uticali su na odluku da krilni napadač završi na Stamford bridžu. Da li baš vredi čitavih 64.000.000 evra, s obzirom da mu je u junu isticao ugovor sa Milionerima ostaje velika dilema, međutim, očigledno da Plavci nisu želeli da rizikuju, pa su odmah uplatili novac i dobili igrača za koga veruju da će se uklopiti u sistem Mauricija Sarija. Tek 15 golova i 24 asistencija na 115 utakmica ne predstavljaju baš obećavajuću statistiku. Opet, dečku je tek 20 godina. Valja mu dati šansu.

Možda je potpis Kristijana Pulišića i nagoveštaj odlaska Edena Azara iz Čelsija. Pogotovo što Belgijanac u junu ulazi u završnu godinu ugovora, nikako da potišpe novi, zahteva 300.000 funti sedmične plate i sve glasnije se govori da će završiti u Realu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar