Пари Сен Жерменова једина мета - задњи везни и то јефтин!

Четворица су кандидата. . .  И не баш велики буџет!

Фудбал 04.01.2019 | 18:00
Пари Сен Жерменова једина мета - задњи везни и то јефтин!
Томас Тухел се нашалио на конференцији за новинаре 21. децембра. Када су га упитали шта жели од прелазног рока, духовито је рекао…

“А, па то је лако. Једног Вератија и једног Маркињоса и ја ћу бити срећан. Само два човека, али да су врхунски момци”.

Посебно тешко је пронаћи их ако си тренер Пари Сен Жермена у коме само најбољи могу до првог тима. Тако да ће Тухел овог јануара вероватно добити само једно зимско појачање. На месту задњег везног. Ласана Дијара није задовољио. Нико то није ни очекивао. У ствари, само у Паризу и знају зашто су уопште покушавали са Дијаром.

Како било, угледни Екип пише да су на Парку принчева већ издвојили четири кандидата. Неће бити скупи, јер колик год нереално звучало ПСЖ нема пара. Или барем не сме да их троши из страха од Уефине казне због кршења финансијског фер-плеја. Стога је буџет за то једно појачање лимитиран на 35.000.000 евра. Не могу баш да се размашу Свеци.

Али могу да проберу. Четири кандидата испуњавају услове.

Први је Евертонов Идриса Геј. Некадашњем фудбалеру Лила је 29 година, има уговор до 2022, али тешко да би одбио ПСЖ, иако тешко и да би могао до места стартера. Био би јефтина варијанта, сличан пословни потез ономе у коме је Ерик Чупо-Мотинг стигао у Париз.

Много боље решење био би Фабињо, али чини се да је ту ПСЖ шансу прокоцкао још док је 25-годишњи везиста био у Монаку. Сада када је под уговором са Ливерпулом био би много скупљи.

Трећа варијанта је Дијадије Самасеку, могли сте да се упознате са квалитетима 22-годишњег фудбалера из Малија када је у дресу Салцбурга играо против Црвене звезде. Блистао је, али на Парку принчева сматрају да је још превише зелен за Свеце. Спортски директор Антеро Енрике ипак га држи у нотесу за сваки случај.

И за крај прва жеља – Арон Ремзи. У јуну ће бити слободан играч, као такав је идеалан за ПСЖ, али је проблем што се чини да се Велшанин већ све договорио са Јувентусом. Није ту до пара, Јуве ће му за петогодишњи уговор дати 34.000.000 евра, већ до тога што је Ремзи наводно дао реч.

ПСЖ тражи даље. Адријен Рабио је већ бивши.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар