Pari Sen Žermenova jedina meta - zadnji vezni i to jeftin!

Četvorica su kandidata. . .  I ne baš veliki budžet!

Fudbal 04.01.2019 | 18:00
Pari Sen Žermenova jedina meta - zadnji vezni i to jeftin!
Tomas Tuhel se našalio na konferenciji za novinare 21. decembra. Kada su ga upitali šta želi od prelaznog roka, duhovito je rekao…

“A, pa to je lako. Jednog Veratija i jednog Markinjosa i ja ću biti srećan. Samo dva čoveka, ali da su vrhunski momci”.

Posebno teško je pronaći ih ako si trener Pari Sen Žermena u kome samo najbolji mogu do prvog tima. Tako da će Tuhel ovog januara verovatno dobiti samo jedno zimsko pojačanje. Na mestu zadnjeg veznog. Lasana Dijara nije zadovoljio. Niko to nije ni očekivao. U stvari, samo u Parizu i znaju zašto su uopšte pokušavali sa Dijarom.

Kako bilo, ugledni Ekip piše da su na Parku prinčeva već izdvojili četiri kandidata. Neće biti skupi, jer kolik god nerealno zvučalo PSŽ nema para. Ili barem ne sme da ih troši iz straha od Uefine kazne zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Stoga je budžet za to jedno pojačanje limitiran na 35.000.000 evra. Ne mogu baš da se razmašu Sveci.

Ali mogu da proberu. Četiri kandidata ispunjavaju uslove.

Prvi je Evertonov Idrisa Gej. Nekadašnjem fudbaleru Lila je 29 godina, ima ugovor do 2022, ali teško da bi odbio PSŽ, iako teško i da bi mogao do mesta startera. Bio bi jeftina varijanta, sličan poslovni potez onome u kome je Erik Čupo-Moting stigao u Pariz.

Mnogo bolje rešenje bio bi Fabinjo, ali čini se da je tu PSŽ šansu prokockao još dok je 25-godišnji vezista bio u Monaku. Sada kada je pod ugovorom sa Liverpulom bio bi mnogo skuplji.

Treća varijanta je Dijadije Samaseku, mogli ste da se upoznate sa kvalitetima 22-godišnjeg fudbalera iz Malija kada je u dresu Salcburga igrao protiv Crvene zvezde. Blistao je, ali na Parku prinčeva smatraju da je još previše zelen za Svece. Sportski direktor Antero Enrike ipak ga drži u notesu za svaki slučaj.

I za kraj prva želja – Aron Remzi. U junu će biti slobodan igrač, kao takav je idealan za PSŽ, ali je problem što se čini da se Velšanin već sve dogovorio sa Juventusom. Nije tu do para, Juve će mu za petogodišnji ugovor dati 34.000.000 evra, već do toga što je Remzi navodno dao reč.

PSŽ traži dalje. Adrijen Rabio je već bivši.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar