4 скакаонице: Кобајаши покорио и Гармиш!

За 2/2 на турнеји Четири скакаонице! Јапански ски скакач, Рјоју Кобајаши, тријумфовао је у Гармиш-Партенкирхену, другој станици новогодишње турнеје Четири скакаонице.

Остали спортови 01.01.2019 | 18:15
4 скакаонице: Кобајаши покорио и Гармиш!
Кобајаши, који је славио и пре два дана у Оберстдорфу, дошао је до друге победе и шесте победе у сезони и каријери, скоковима од 136,5 и 133 метра, што му је донело 266,6 бодова.

Одмах из Кобајашија завршио је Маркус Ајзенбихлер из Немачке који је сакупио два бода мање, док је подијум попунио Пољак Давид Кубацки, упркос најбољем наступу у квалификацијама.

На половини турнеје води Јапанац и у девет од последњих десет случајева ово престижно такмичење освајао је управо човек који је имао предност након такмичења у Гармишу.

Кобајаши је наставио са сјајним наступима од почетка сезоне, али је занимљиво да су му оба скока била краћа од другопласираног Ајзенбихлера. Немац је у првој серији скочио 138 метара, а у другој 135, али му то није било довољно – коефицијент ветра и оцене судија су биле на страни Рјојуа, који се провукао кроз "иглене уши".

Ајзенбихлер се на крају поклонио Кобајашију.

Четврту позицију је заслужио Роман Куделка, испред Јуншира Кобајашија, док су првих 10 комплетирали Камил Стох, Стефан Леје, Тими Зајц, Халвор Егнер Гранеруд и Андреас Стјернен.

Сада се скакачи селе у Аустрију – у петак је на програму Инсбрук, а два дана касније ће бити одлучен победник у Бишофсхофену.



Јапански такмичар Рјоју Кобајаши победио је првог дана 2019. и у Гармиш-Партенкирхену на новогодишњој турнеји Четири скакаонице.

"Невероватан осећај, заиста. Био сам мало нервозан, али сам дао све од себе. Желим да наставим овако и даћу све од себе да победим и на наредној скакаоници", рекао је Кобајаши после такмичења у немачком скијашком центру.

Јапанац је скакао 136,5 и са 133 метра и са 266,6 поена је тријумфовао на другом такмичењу.

Поново је други био немачки такмичар Маркус Ајзенбихлер.

Исход је био неизвестан, а коначан резултат донео је разочарање домаћих навијача који су испунили скакаоницу Гросе Олимпијашанце. Ајзенбихлер се на крају поклонио Кобајашију.

Кобајаши, који убедљиво води у генералном пласману Светског купа, има предност од 2,3 поена над Ајзенбихлером на новогодишњој турнеји.

Пољски скакач Давид Кубацки, који је остварио најбољи резултат дан раније у квалификацијама, заузео је треће место у Гармиш-Партенкирхену.

Иза њега су Роман Куделка из Чешке и јапански скакач, Рјујов брат Јунширо Кобајаши.

Актуелни шампион Камил Стох је, након што је подбацио у Оберстдорфу где је био осми, заузео шесту позицију у Гармиш-Партенкирхену.

Такмичење се сада сели у Аустрију, где ће се трећи дан турнеје одржати 4. јануара у Инсбруку.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар